8 καλές πρακτικές και συνήθειες για καθαρό και οργανωμένο σπίτι

Οι καθημερινές συνήθειές σας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό πόσο το σπίτι σας διατηρείται καθαρό σε τακτική βάση. Εδώ είναι το κλειδί για ένα καθαρό σπίτι: τακτοποιήστε άμεσα την ακαταστασία που δημιουργείτε. Επαναφέρετε τα πράγματα στην θέση τους και βεβαιωθείτε πως και οι άλλοι στο σπίτι κάνουν το ίδιο.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα σπίτι ενώ είναι τέλεια καθαρό, έχετε ξοδέψει χρόνο και ενέργεια, δεν φαίνεται καλύτερο στο μάτι γιατί απλά η ακαταστασία είναι παντού. Όταν λοιπόν φεύγετε από ένα δωμάτιο, ρίξτε μια ματιά γύρω σας για να δείτε αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί.

Εδώ είναι 8 βασικές καλές πρακτικές και συνήθειες που πρέπει να αποκτήσετε για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη.

Ρούχα

1. Εάν δοκιμάσατε δύο ή τρία ρούχα πριν αποφασίσετε τι θα φορέσετε, τακτοποιήστε τα άμεσα. Βάλτε τα ρούχα που δεν επιλέξατε πίσω στην ντουλάπα. Μην τα αφήσετε για αργότερα, καθώς αργότερα θα έχουν συσσωρευτεί τόσα πράγματα που δεν θα ξέρετε από που να ξεκινήσετε.

2. Μην αφήνετε ρούχα στην καρέκλα ή στο πάτωμα. Όταν βγάζετε τα ρούχα σας, ότι φοράτε πρέπει να το βάζετε στο καλάθι απλύτων ή πίσω στην ντουλάπα ή όπου έχετε αποφασίσει ότι μπαίνουν τα ρούχα που μπορούν να ξαναφορεθούν.

Στρώσιμο κρεβατιού

Κάθε μέρα, χωρίς εξαιρέσεις, στρώστε το κρεβάτι σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Μια τακτοποιημένη κρεβατοκάμαρα μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση.

Κρατήστε τα βιβλία και τα χαρτιά σας οργανωμένα.

Η άμεση αρχειοθέτηση των εγγράφων και η τοποθέτηση των λογαριασμών σας σε ένα συγκεκριμένο μέρος απαιτεί λιγότερη προσπάθεια και βοηθά να διατηρείται το σπίτι τακτοποιημένο. Προμηθευτείτε με φακέλους αρχειοθέτησης και ορίστε ένα συγκεκριμένο συρτάρι ή άλλο χώρο όπου θα μπαίνει η αλληλογραφία σας.

Παπούτσια

Μην αφήνετε τα παπούτσια σας παντού στο σπίτι. Όταν επιστρέψετε, βγάλτε τα παπούτσια στην πόρτα και τοποθετήστε τα σε μια παπουτσοθήκη, στην ντουλάπα ή σε σχάρα για παπούτσια.

Πιάτα και μαγειρικά σκεύη

1. Αποφύγετε να τα αφήνετε βρώμικα πιάτα και ποτήρια στο νεροχύτη. Ανοίξτε την πόρτα και τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων. Δεν παίρνει πολύ χρόνο και ο νεροχύτης σας είναι πάντα καθαρός.

2. Καθαρίστε, στεγνώστε και τακτοποιήστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια αμέσως μετά τη χρήση. Μην τα αφήνετε όλα για αργότερα.

3. Σκουπίστε τον νεροχύτη, τις εστίες και τον πάγκο της κουζίνας αμέσως μετά το μαγείρεμα για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς η οποία αν αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οδηγός για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τα μυστικά ενός έμπειρου ταξιδιώτη

Οδηγός για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τα μυστικά ενός έμπειρου ταξιδιώτη

Απρόσμενοι επισκέπτες και σπίτι χάος; Μην πανικοβάλλεστε, ακολουθήστε αυτά τα 10 βήματα και θα βγείτε ασπροπρόσωποι!