Εσείς καθαρίζετε αυτά τα σημεία στο σπίτι σας;

Όλοι μας κατά καιρούς κάνουμε γενική καθαριότητα στο σπίτι μας. Ωστόσο υπάρχουν τουλάχιστον 3 σημεία τα οποία οι περισσότεροι από εμάς αμελούν να καθαρίσουν. Δείτε ποια είναι αυτά και πως να τα καθαρίσετε και να τα απολυμάνετε αν ανήκετε και εσείς στην πλειοψηφία.

Τα 3 σημεία του σπιτιού που αμελούνται συνήθως να καθαριστούν.

1. Χερούλια

Τα χερούλια από τις πόρτες του σπιτιού μας είναι αυτά που αγγίζονται καθημερινά τόσο από εμάς όσο και από τους επισκέπτες μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν μικρόβια. Σκεφτείτε απλά την εξώπορτα και τις πόρτες του μπάνιου. Και όμως, η πλειοψηφία ενώ καθαρίζει τα χερούλια στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, δεν καθαρίζει τα πόμολα από τις πόρτες όσο τακτικά θα έπρεπε. Ο τακτικός καθαρισμός των πόμολων της πόρτας σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος.

2. Διακόπτες και μπρίζες

Άλλο ένα σημείο από το οποίο περνάνε καθημερινά πολλά χέρια. Μην αμελείτε λοιπόν να τα βάλετε στο πρόγραμμα συχνότερου καθαρισμού τους, κυρίως τους διακόπτες που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

3. Τηλεχειριστήρια

Τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης και της κονσόλας των παιχνιδομηχανών αγγίζονται επίσης από πολλούς και πολύ συχνά μέσα στην μέρα. Αν μάλιστα στο σπίτι υπάρχουν και παιδιά που καλούν συχνά φίλους τους να παίξουν, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε πως πάνω τους γίνεται πάρτι μικροβίων.

Για να τα καθαρίσετε και να τα απολυμάνετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έτοιμα εμποτισμένα πανάκια του εμπορίου ή να φτιάξετε ένα απλό καθαριστικό αναμειγνύοντας 2 μέρη νερού με ένα μέρος καθαρό οινόπνευμα. Ψεκάστε σε ένα πανάκι μικροϊνών και περάστε με αυτό χερούλια, διακόπτες και τηλεχειριστήρια.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υπέροχο, πανεύκολο σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο

Nail art: 10 προτάσεις για ombre νύχια για να εντυπωσιάσετε φέτος