Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός τζαμιών βήμα- βήμα

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε εκείνη την γενική καθαριότητα που όλο αναβάλλετε; Στα πλαίσια της γενικής είναι ο καθαρισμός των τζαμιών των παραθύρων ή των μπαλκονόπορτων. Αν λάβει κανείς υπόψη πως τα τελευταία χρόνια τα ανοίγματα γίνονται όλο και πιο μεγάλα και η χρησιμοποίηση τζαμιών για κάγκελα στα μπαλκόνια είναι όλο και πιο συχνή, καταλαβαίνει κανείς πως η οικιακή αυτή δουλειά είναι από τις πιο επίπονες.

Σας έχουμε έναν οδηγό βήμα βήμα για τον σωστό τρόπο καθαρισμού των τζαμιών που θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε και να μην κουραστείτε. Ακολουθήστε λοιπό τις παρακάτω συμβουλές και κάντε τα τζάμια σας να λάμπουν.

Για τον καθαρισμό των τζαμιών θα χρειαστείτε ένα ειδικό καθαριστικό για τα τζάμια του εμπορίου ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό καθαριστικό. Απλά αναμείξτε σε έναν ψεκαστήρα δύο μέρη νερού με ένα μέρος λευκό ξύδι και θα έχετε ένα δυνατό φυσικό καθαριστικό.

Για το εσωτερικό των τζαμιών.

Αν τα τζάμια σας είναι αρκετά λερωμένα βάλτε σε ένα λεκανάκι νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Βουτήξτε ένα βετέξ ή ένα σφουγγάρι στην λεκάνη και περάστε τα τζάμια από πάνω προς τα κάτω. Επιμείνετε στα σημεία όπου υπάρχει βρωμιά και καθαρίστε και το πλαίσιο αλουμινίου των τζαμιών. Μην ξεχάσετε να απλώσετε στο δάπεδο μια παλιά πετσέτα για να συγκρατήσει τα νερά που θα πέσουν ώστε να μην λερώσετε όλο το σπίτι.

Σκουπίστε το σαπουνόνερο με ένα καθαρό πανί και στην συνέχεια ψεκάστε τα τζάμια με το καθαριστικό τζαμιών που προτιμάτε. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας, κάποιο πανί μικροϊνών που δεν αφήνει χνούδι ή το ειδικό μάκτρο (λάστιχο) για τα τζάμια και στεγνώστε εντελώς το τζάμι. Επιμείνετε στις λεπτομέρειες ψεκάζοντας και στεγνώνοντας μέχρι το τζάμι σας να λάμπει.

Για το εξωτερικό των τζαμιών

Φυσικά γνωρίζετε πως το εξωτερικό των τζαμιών λερώνεται πολύ περισσότερο και μπορεί να έχει κάθε είδους βρωμιά επάνω τους.

Ξεκινήστε ρίχνοντας στα τζάμια και στα πλαίσια αλουμινίου νερό με το λάστιχο για να ξεπλυθούν από την πολύ σκόνη και βρωμιά. Στη συνέχεια βουτήξτε το ειδικό εργαλείο καθαρισμού τζαμιών στο λεκανάκι με το σαπουνόνερο και περάστε σχολαστικά τα τζάμια με την πλευρά που είναι το σφουγγαράκι, επιμένοντας στα πιο βρώμικα σημεία. Αν δεν έχετε το εργαλείο κάντε το ίδιο με ένα σφουγγάρι ή βετέξ. Μην ξεχάσετε να σαπουνίσετε με το σφουγγάρι και τα πλαίσια. Ξεπλύνετε καλά ρίχνοντας νερό με το λάστιχο.

Στη συνέχεια ψεκάστε τα τζάμια με το ειδικό καθαριστικό και σκουπίστε με τον υαλοκαθαριστήρα ή με χαρτί κουζίνας ή με πανάκι μικροϊνών. Για επίμονη τοπική βρωμιά πχ κουτσουλιές πουλιών, μουλιάστε την περιοχή με λευκό ξύδι, περιμένετε μερικά λεπτά και στην συνέχεια σκουπίστε. Ψεκάστε με διάλυμα ξυδόνερου τα πλαίσια από αλουμίνιο και στεγνώστε τα χαρτί κουζίνας ή ένα καθαρό πανάκι.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

25 βότανα, φυτά και λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε εύκολα στο νερό

12 χειμερινές προμήθειες έκτακτης ανάγκης που πρέπει να έχετε πάντα στο αυτοκίνητό σας