Καθαριότητα σπιτιού. Κάνετε πάντα αυτά πριν βάλετε ηλεκτρική σκούπα

Είστε έτοιμοι να τακτοποιήσετε το σπίτι σας; Ήρθε εκείνη η μέρα που έχετε ορίσει για να κάνετε την εβδομαδιαία γενική συντήρηση και καθαριότητα του σπιτιού σας; Το σκούπισμα με ηλεκτρική και το σφουγγάρισμα δεν αρκεί για να θεωρείται στο σπίτι καθαρό.

Υπάρχει ένας κανόνας που πρέπει πάντα να τηρείτε πριν σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Καθαρίζετε πάντα από πάνω προς τα κάτω. Βασικά, ξεκινήστε από το ταβάνι και τελειώστε στο πάτωμα. Είναι απλό, αλλά το κάνετε;

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα χάνετε λιγότερο χρόνο και ενέργεια όταν καθαρίζετε και το σπίτι σας θα λάμπει.

1. Καθαρίστε τα φωτιστικά οροφής.

Τα φώτα οροφής, τα φωτιστικά τοίχου και τα σποτάκια συχνά παραμελούνται κατά τον καθαρισμό, αλλά μπορούν να μαζέψουν πολλή σκόνη. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες ή ένα ραβδί ξεσκονίσματος για να αφαιρέσετε απαλά τυχόν συσσώρευση σκόνης. Για τα γυάλινα φωτιστικά, μπορείτε αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό τζαμιών. Αν έχετε επιδαπέδια φωτιστικά ασχοληθείτε και με αυτά
Κάντε τα φωτιστικά σας να λάμπουν ακολουθώντας αυτή την μέθοδο καθαρισμού.

2. Ξεσκονίστε τις κορνίζες, τους πίνακες και τις οθόνες.

Ξεσκονίστε τυχόν αντικείμενα που κρέμονται στον τοίχο όπως κορνίζες, πίνακες ζωγραφικής κτλ χρησιμοποιώντας ένα γάντι καθαρισμού ή ραβδί ξεσκονίσματος. Στην συνέχεια ασχοληθείτε για να καθαρίσετε την τηλεόρασή σας ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή (όπως οθόνες υπολογιστή, ηλεκτρονικές κορνίζες) που βρίσκονται στον τοίχο ή τα ράφια σας.
Οθόνες αφής: αυτός είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού

3. Ξεσκονίστε πρεβάζια και ράφια με βιβλία.

Στην συνέχεια καθαρίστε και ξεσκονίστε τα τζάμια, το πρεβάζι του τζακιού, ράφια και το εξωτερικό των ντουλαπιών.

4. Καθαρίστε τα στόρια και τις κουρτίνες.

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να καθαρίσετε τα στόρια παραθύρων χρησιμοποιώντας ένα πανί από μικροΐνες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν αποχνουδωτή ή μια σκούπα χειρός για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τις κουρτίνες σας, εάν δεν έχετε χρόνο να τις πλύνετε.

8 ιδιοφυή κόλπα που θα κάνουν το ξεσκόνισμα …παιχνιδάκι

5. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα καναπέδες και καρέκλες.

Εάν έχετε υφασμάτινο σαλόνι, χρησιμοποιήστε το ειδικό εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας για να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα σε καναπέδες, πολυθρόνες και καρέκλες τραπεζαρίας. Θα μπορούσατε ακόμη και να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να βγάλετε τα μαξιλάρια για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης και τροφών που μπορεί να έχουν πέσει ανάμεσα στα μαξιλάρια. Για δερμάτινα έπιπλα, σκουπίστε τα με ένα πανί από μικροΐνες ή δερμάτινα μαντηλάκια καθαρισμού.

6. Βοηθητικά τραπεζάκια και τραπεζάκια σαλονιού.

Ξεκινήστε ξεσκονίζοντας τις επιτραπέζιες λάμπες που βρίσκονται σε οποιοδήποτε τραπέζι. Για τα καπέλα, χρησιμοποιήστε έναν αυτοκόλλητο αποχνουδωτή για να αφαιρέσετε τη σκόνη με ευκολία. Στη συνέχεια, ξεσκονίστε τα διακοσμητικά αντικείμενα και τέλος την τραπεζαρία, το τραπεζάκι του καφέ και τυχόν βοηθητικά έπιπλα.

7. Σκουπίστε το δάπεδο

Τώρα που έχουν αφαιρεθεί όλη η σκόνη και η βρωμιά από πάνω, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα και να καθαρίσετε τα χαλιά σας και τα πατώματα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το θαυματουργό φυτό που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας. Λεβάντα: οφέλη και ιδιότητες

Το ξέρατε; Γιατί δεν υπάρχει πράσινη πιπεριά στην πολυσυσκευασία;