Το ξέρατε; Γιατί δεν υπάρχει πράσινη πιπεριά στην πολυσυσκευασία;

Ζούμε σε έναν πολύχρωμο κόσμο φρούτων και λαχανικών, στον οποίο συχνά μας συμβουλεύουν να επιλέγουμε και να τρώμε διάφορα χρώματα στα λαχανικά προκειμένου να λαμβάνουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Όταν αγοράζετε ένα πακέτο τριών πιπεριών από τον μανάβη ή το σούπερ μάρκετ σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αυτά τα χρώματα είναι πάντα τα ίδια: κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί. Δεν υπάρχει στο πακέτο πράσινη πιπεριά αλλά ακριβώς δίπλα υπάρχουν πράσινες πιπεριές που πωλούνται χύμα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι λόγοι είναι οι εξής δύο.

1: Οικονομικοί λόγοι
Το πράσινο είναι το πιο κοινό χρώμα της πιπεριάς και είναι 40% φθηνότερη κατά μέσο όρο. Έτσι, η τοποθέτηση μιας πολύ φθηνότερης πιπεριάς σε μια σφραγισμένη συσκευασία με πιο ακριβές κόκκινες, κίτρινες ή/και πορτοκαλί πιπεριές δίνει στους πελάτες την αίσθηση ότι δεν είναι καλή η προσφορά. Μπορείτε να αγοράσετε τις πράσινες χύμα και να πληρώσετε λιγότερα συνολικά.

2: Γεύση

Οι πιπεριές έχουν διαφορετική γεύση, από πιο πικρή ως πιο γλυκιά ανάλογα με το χρώμα τους. Αυτή η γλυκύτητα ποικίλλει ανάλογα με τη συγκεκριμένη απόχρωση: οι κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές τείνουν να είναι πιο γλυκές από την πράσινη ποικιλία και μια κόκκινη πιπεριά θα είναι ακόμα πιο γλυκιά. Κατά συνέπεια πωλούνται στην ίδια συσκευασία οι πιο γλυκές πιπεριές που έχουν παραπλήσια πιο γλυκιά γεύση.

Ανάλογα το πως καταναλώνετε τις πιπεριές υπάρχει και η αντίστοιχη προτίμηση στην γεύση. Οι πράσινες πιπεριές θεωρούνται ως καλύτερη επιλογή για μαγείρεμα. Αλλά αν καταναλώνουν τις πιπεριές ωμές, πολλοί προτιμούν τη γλυκύτητα που μπορούν να βρουν σε άλλες ποικιλίες.

Fun facts: Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις πιπεριές.

1. Οι πιπεριές βοτανικά θεωρούνται φρούτα, επειδή οι σπόροι τους αποθηκεύονται μέσα, αλλά από μαγειρική θεωρούνται λαχανικό, όπως τα αγγούρια.

2. Μπορείτε να καταλάβετε ποιες πιπεριές είναι αρσενικές και θηλυκές κοιτάζοντας απλά το εξωτερικό. Οι αρσενικές έχουν τρεις λοβούς και οι θηλυκές έχουν τέσσερις, μερικές φορές πέντε. Επίσης οι θηλυκές παράγουν περισσότερους σπόρους και αυτό τείνει να τις κάνει λιγότερο γλυκές. Επομένως, αν σας αρέσουν οι πιο γλυκές πιπεριές, ψάξτε για λιγότερους λοβούς.

3. Οι πιπεριές που ονομάζουμε πιπεριές τσίλι έχουν όλες καυτερή γεύση μετρημένη σε μονάδες Scoville από ήπιες έως πολύ πικάντικες.

4. Όλες οι πιπεριές ξεκινούν πράσινες και μετά αλλάζουν χρώμα καθώς ωριμάζουν. Ακόμη και οι πράσινες πιπεριές όπως η ποικιλία Emerald Giants θα γίνουν κόκκινες και θα γίνουν πιο γλυκές αν αφεθούν στο φυτό.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καθαριότητα σπιτιού. Κάνετε πάντα αυτά πριν βάλετε ηλεκτρική σκούπα

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν καταναλώνετε συχνά σνακ το βράδυ: