12 χειμερινές προμήθειες έκτακτης ανάγκης που πρέπει να έχετε πάντα στο αυτοκίνητό σας

Το χιόνι, το χιονόνερο, ο πάγος και οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν την οδήγηση τον χειμώνα ύπουλη και απρόβλεπτη. Ετοιμαστείτε ακόμα και για τις χειρότερες καιρικές συνθήκες, εφοδιάζοντας το αυτοκίνητό σας με προμήθειες που θα σας κρατήσουν άνετους και θα κάνουν το αυτοκίνητό σας να κινείται με ασφάλεια, όλη τη σεζόν.

Όταν οδηγείτε τις πιο κρύες και επικίνδυνες μέρες του χειμώνα, τοποθετήστε αυτά τα 12 αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας και θα είστε έτοιμοι για σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να φέρει ο καιρός.

1. Αλυσίδες

Το πρώτο και βασικό πράγμα που πρέπει να έχουν όλοι στο αυτοκίνητό τους τον χειμώνα είναι φυσικά οι αλυσίδες. Φροντίστε να προμηθευτείτε τις κατάλληλες για τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας και ζητείστε να σας δείξουν τον τρόπο που τοποθετούνται ώστε να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

2. Αντιπαγωτικό του παρμπρίζ

Ένας καλός αποπαγωτικός ψεκασμός μπορεί να λύσει μυριάδες προβλήματα. Ψεκάστε το στο παρμπρίζ για να σπάσει ο πάγος και ο παγετός ή απλώστε το στους προβολείς και τα πίσω φώτα για να μην παγώσουν και να χάσουν τη φωτεινότητα τους. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε ένα μικρό δοχείο αποπαγωτικού στην τσάντα, το σακίδιο ή τον χαρτοφύλακά σας για τις στιγμές που οι κλειδαριές του αυτοκινήτου σας παγώνουν και δεν μπορείτε να μπείτε μέσα.

3. Βούρτσα και ξύστρα χιονιού

Μια βούρτσα χιονιού είναι ένα must-have για τον χειμώνα. Ιδανικά, επιλέξτε ένα συνδυασμό βούρτσας χιονιού και ξύστρου πάγου. Φροντίστε η βούρτσα να έχει χοντρές τρίχες που βοηθούν στην απομάκρυνση του χιονιού από το παρμπρίζ, το καπό, τους προβολείς και την οροφή του αυτοκινήτου, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και ειδικά γάντια χιονιού με ενσωματωμένη ξύστρα παρμπρίζ, οπότε ίσως καλή ιδέα να προμηθευτείτε κάποιο ειδικά αν ζείτε σε ορεινές περιοχές που το χιόνι είναι συχνό.

 

4. Θερμαντικά χεριών

Σε ακραίες χειμερινές καιρικές συνθήκες, θα μπορούσατε να κολλήσετε στο δρόμο ανά πάσα στιγμή. Εάν είστε κολλημένοι στο αυτοκίνητό σας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να νιώθετε άβολα και να τρέμετε. Για να κρατήσετε τα χέρια σας ζεστά όσο περιμένετε βοήθεια, κρύψτε μερικές συσκευασίες θερμαντικών χεριών στο αυτοκίνητο.

5. Χειμερινά αντιολισθητικά μποτάκια

Ο καιρός του χειμώνα είναι απρόβλεπτος. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα πρέπει να βγείτε από το αυτοκίνητο και να φτυαρίσετε το χιόνι κάτω από τα ελαστικά σας ή να αλλάξετε λάστιχο ενώ πέφτει παγωμένη βροχή. Για να κάνετε αυτές τις απροσδόκητες προκλήσεις πιο ασφαλείς και πιο εύχρηστες, βεβαιωθείτε ότι έχετε στο όχημά σας ένα ζευγάρι ανθεκτικές μπότες που δεν γλιστράνε για να παρέχει την πρόσφυση που χρειάζεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

6. Θερμαινόμενη κουβέρτα

Οι θερμαντήρες χεριών δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ζεσταθείτε όταν είστε κολλημένοι στο δρόμο. Πολλές θερμαινόμενες ηλεκτρικές κουβέρτες κορυφαίας ποιότητας στην αγορά μπορούν να συνδεθούν σε μια πρίζα 12 volt (δηλαδή στην υποδοχή για τον αναπτήρα). Αναζητήστε μια κουβέρτα που να είναι αρκετά μεγάλη για να κρατάει ζεστά δύο άτομα και να έχει ένα καλώδιο αρκετά μακρύ για να φτάσει στο πίσω κάθισμα. Εκτός από την θερμαινόμενη κουβέρτα, έχετε πάντα στο πορτ παγκάζ μία ή δύο φλις κουβέρτες για κάθε ενδεχόμενο.

 

 

7. Μπάρες πρωτεΐνης

Οι φρικτές καταιγίδες τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε κλείσιμο δρόμων και καθυστερήσεις που άφησαν τους οδηγούς εγκλωβισμένους σε ακραίες συνθήκες για έως και 12 ώρες. Προετοιμαστείτε για κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, τοποθετώντας σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στο ντουλαπάκι. Έχετε πάντα ένα ή δύο μπουκάλια στο σακίδιο ή την τσάντα σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε χειμωνιάτικη αναποδιά.

8. Φορητή Μίζα μπαταρίας αυτοκινήτου

Μπορεί να μην υπάρχουν άλλοι οδηγοί κοντά σας όταν η μπαταρία σας αποφασίσει να σταματήσει, γι’ αυτό σκεφτείτε να έχετε μαζί σας μια φορητή μίζα αυτοκινήτου, η οποία σας απαλλάσσει από την ανάγκη να καλέσετε οδική βοήθεια ή να περιμένετε να περάσει ένα άλλο αυτοκίνητο με καλώδια. Φορτίστε το μία φορά το χρόνο μέσω USB και, στη συνέχεια, μεταφέρετέ το στο αυτοκίνητό σας για να εκκινήσετε την μπαταρία σας όποτε χρειάζεται. Λειτουργεί επίσης ως power bank και φακός.

9. Φτυάρι χιονιού

Δεν πρέπει όλες οι προμήθειες έκτακτης ανάγκης να είναι υψηλής τεχνολογίας. Ένα ταπεινό φτυάρι χιονιού μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να σας ασπροπρόσωπους σε μια απροσδόκητη χιονόπτωση. Αναζητήστε ένα που διπλώνει ή αποσυναρμολογείται σε μια συμπαγή συσκευασία για εύκολη αποθήκευση.

10. Φακός έκτακτης ανάγκης

Έχετε πάντα στο ντουλαπάκι έναν αξιόπιστο φακό έκτακτης ανάγκης. Προτιμήστε αυτούς είναι εξοπλισμένοι με ισχυρό μαγνήτη που επιτρέπει την τοποθέτηση σε χαλύβδινα πάνελ αυτοκινήτου, στο καπό ή στο φτερό και διαθέτει κλιπ ρούχων για να γαντζωθεί σε παλτό ή ζώνη.

11. Φορητός Φορτιστής Τηλεφώνου

Οι φορητοί φορτιστές τηλεφώνου είναι εύχρηστοι όταν δεν έχετε άλλη πηγή τροφοδοσίας για να φορτίσετε τη δυνητικά σωτήρια μέθοδο επικοινωνίας σας. Εάν η μπαταρία του τηλεφώνου σας έχει εξαντληθεί λόγω υπερβολικής λήψης φωτογραφιών στο βουνό με χιόνι και η μπαταρία του αυτοκινήτου σας έχει εξαντληθεί, επειδή φυσικά έχει πέσει, ένας φορητός φορτιστής μπορεί απλώς να σας σώσει. Σκεφτείτε να αγοράσετε έναν αποκλειστικό φορτιστή «έκτακτης ανάγκης αυτοκινήτου» και να δεσμευτείτε να τον αφήσετε στο αυτοκίνητο.

12. Άμμος υγιεινής γάτας

Όταν είστε κολλημένοι στο χιόνι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το αυτοκίνητό σας σε χαμηλή ταχύτητα και να επιταχύνετε αργά για να δώσετε στους τροχούς την καλύτερη ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσφυση. Εάν οι τροχοί περιστρέφονται πολύ γρήγορα, το αυτοκίνητό σας θα μπορούσε απλώς να καταλήξει ακόμα περισσότερο στο χιόνι. Για να αποκτήσετε αυτό το επιπλέον κομμάτι πρόσφυσης, μπορείτε να πασπαλίσετε το χιόνι με λίγη άμμο για γάτες πάνω στη διαδρομή των ελαστικών σας για να δώσετε στα πέλματα την απαραίτητη πρόσφυση, ώστε να μπορέσετε να ξεκολλήσετε.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός τζαμιών βήμα- βήμα

Γιορτινό μανικιούρ. Υπέροχες προτάσεις για μωβ ombre νύχια.