Σας χτύπησε το παπούτσι; Δείτε πως μπορείτε να ανακουφιστείτε

Σε ποιον δεν αρέσει να πηγαίνει για ψώνια και να ξοδεύει χρήματα για ρούχα και παπούτσια που του αρέσουν; Οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να επιλέγουν το στυλ αντί της άνεσης με αποτέλεσμα να καταλήγουν να επιστρέψουν στο σπίτι με μια πολύ ενοχλητική πληγή από το χτύπημα των παπουτσιών. ή ακόμα χειρότερα να δημιουργούνται κάλοι στα πόδια.

Για να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες και τους κάλους από τα σκληρά, καινούρια ή ακατάλληλα παπούτσια δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές.

1. Αλλάξτε τα παπούτσια σας

Δυστυχώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν σας χτυπάει ένα παπούτσι είναι να μην το ξαναφορέσετε. Αν σας έχει δημιουργήσει κάλο αυτό σημαίνει ότι δεν σας κάθεται καλά σαν εφαρμογή, άρα αυτό το ζευγάρι δεν θα είναι ποτέ το κατάλληλο για εσάς. Επενδύστε σε κάποιο άλλο άνετο ζευγάρι που θα εφαρμόζει σωστά στα πόδια σας.

2. Φορέστε σανδάλια

Αφήστε την περιοχή ανοιχτή και προτιμήστε να φορέσετε ένα άνετο ζευγάρι σανδάλια που δίνουν στα πόδια σας άφθονο χώρο για να αναπνεύσουν και βοηθούν να μην υπάρχει επιπλέον ερεθισμός στην περιοχή.

3. Εφαρμόστε μια αντιβιοτική αλοιφή

Η μολυσμένη περιοχή κινδυνεύει να γίνει τόπος αναπαραγωγής για περισσότερα μικρόβια και βακτήρια. Εφαρμόστε μια αντιβιοτική αλοιφή δύο φορές την ημέρα στην πληγή από το παπούτσι για τη θεραπεία και την αποφυγή μόλυνσης.

4. Μην σπάτε τις φουσκάλες

Μερικοί άνθρωποι έχουν την συνήθεια να σπάνε τις φουσκάλες ξανά και ξανά. Ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να επιδεινώσει τη μόλυνση. Θα πρέπει να αφήσετε τις φουσκάλες να σκάσουν μόνες τους. Αυτή είναι σίγουρα μια από τις πιο φυσικές θεραπείες.

5. Χρησιμοποιήστε παγάκια για άμεση λύση

Μπορείτε να τυλίξετε μερικά παγάκια σε ένα καθαρό πανί και να τα αφήσετε να καθίσουν στο σημείο της πληγής για άμεση ανακούφιση. Αυτή η θεραπεία είναι επίσης εξαιρετική για να ανακουφίσει οποιοδήποτε πρήξιμο.

6. Βάλτε οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε για τα δόντια μπορεί να κάνει μαγικά και για τα χτυπήματα από τα παπούτσια. Βγάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στη μολυσμένη περιοχή. Αφήστε την να καθίσει για λίγο και καθαρίστε τη με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη βαζελίνη ή ζελέ αλόης για να προστατέψετε την περιοχή.

7. Τοποθετήστε μαλακά μαξιλαράκια

Υπάρχουν στο εμπόριο αυτοκόλλητα μαλακά μαξιλαράκια που κολλάνε στο πίσω μέρος των παπουτσιών σας για επιπλέον ευκολία και άνεση. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα παπούτσια που είναι σκληρά και σας χτυπάνε συστηματικά για να αποκλείσετε την πιθανότητα νέας ενοχλητικής φουσκάλας στο μέλλον. Για την προστασία από τους κάλους χρησιμοποιήστε αντίστοιχα μαλακά προστατευτικά για τα δάκτυλα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Κάντε τα φωτιστικά σας να λάμπουν ακολουθώντας αυτή την μέθοδο καθαρισμού.

Καταπολεμήστε την λιπαρότητα και αποκτήστε λαμπερό δέρμα με λεμόνι. Φτιάξτε 5 σπιτικές μάσκες προσώπου με λεμόνι που κάνουν θαύματα.