Πως να απομακρύνετε την δυσάρεστη μυρωδιά του τηγανίσματος

Ποιος δεν απολαμβάνει τηγανητές πατάτες, κεφτεδάκια, γαύρο ή τηγανητό καλαμαράκι; Ποιος όμως αντέχει τις μυρωδιές του τηγανίσματος που κάθονται σε κάθε επιφάνεια και κάνουν το σπίτι να μυρίζει για ώρα μετά; Πολλά φαγητά που λατρεύουμε έχουν την τάση να αφήνουν μια έντονη μυρωδιά τηγανίσματος που δεν φεύγει με τίποτα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά; Προφανώς όχι να σταματήσετε να τηγανίζετε αν δεν υπάρχουν λόγοι υγείας που το απαιτούν. Υπάρχουν μερικά μικρά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τις μυρωδιές του τηγανίσματος.

1. Πριν ξεκινήσετε το τηγάνισμα ανοίξτε τα παράθυρα και τον απορροφητήρα να ανανεωθεί ο αέρας. Το ιδανικό είναι να ανοίξετε αντιδιαμετρικά παράθυρα να κάνει ρεύμα. Κατόπιν, κλείστε πόρτες και παράθυρα και αφήστε τον απορροφητήρα να τραβήξει τις μυρωδιές. Ο απορροφητήρας πρέπει να είναι στο φούλ, πριν αρχίσετε το τηγάνισμα.

2. Απομονώστε τον χώρο της κουζίνας κλείνοντας τις πόρτες που την συνδέουν με τα υπόλοιπα δωμάτια, ώστε να μην πάνε οι μυρωδιές και σε αυτά. Επίσης κλείστε την μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο στα οποία καταλήγει ο σωλήνας του απορροφητήρα. Δεν θέλουμε αυτή η μυρωδιά να επιστρέψει στην κουζίνα.

3. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα ανοίξτε πάλι αντικριστά παράθυρα ή πόρτες για να δημιουργηθεί ρεύμα και να παρασύρει την ανεπιθύμητη μυρωδιά. Φροντίστε να πλύνετε αμέσως το τηγάνι ή να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.

4. Για να απομακρύνετε ή να καλύψετε και την δυσάρεστη μυρωδιά τηγανητών δοκιμάστε τις λύσεις με τα φυσικά αρωματικά.

Φυσικά αρωματικά για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές

✅ Ένα πολύ απλό κόλπο, για να απαλλαγείτε από την τηγανίλα είναι να βάλετε σε ένα κατσαρολάκι νερό και ξίδι και να το αφήσετε να σιγοβράσει. Το ξύδι απορροφά τις μυρωδιές.

✅ Προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει καρφάκια γαρίφαλου, ξύλα κανέλας ή μερικές σταγόνες βανίλιας ή φλούδες πορτοκαλιού. Το αρωματισμένο νερό θα προσφέρει ένα ευχάριστο άρωμα στον χώρο.

✅ Ένα άλλο πολύ πρακτικό τρικ που θα απομακρύνει την μυρωδιά τηγανητού λαδιού είναι το μαλακτικό ρούχων. Βάλτε νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μια κουταλιά από το υγρό μαλακτικό ρούχων ώστε να διαλυθεί στο νερό. Φαίνεται πως τα προϊόντα αυτά διαθέτουν αιθέρια έλαια που θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα απομακρύνοντας την έντονη μυρωδιά του καμένου λαδιού.

✅ Τέλος, υπάρχουν υλικά που τραβούν αποτελεσματικά τις μυρωδιές, όπως ο καφές και η μαγειρική σόδα. Βάλτε σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα και σε λίγη ώρα θα έχει τραβήξει αρκετές από τις οσμές.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πλύσιμο πιάτων στο πλυντήριο vs πλύσιμο στο χέρι. Ποια μέθοδος κερδίζει;

Καταπολεμήστε την τριχόπτωση με …. μπανάνες