Πώς να φτιάξετε γαλλικό καφέ χωρίς καφετιέρα

Μια από τις αγαπημένες πρωινές συνήθειες είναι σίγουρα το να απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι καλού καφέ. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που προτιμούν τον γαλλικό καφέ ή αλλιώς καφέ φίλτρου. Βγαίνει σε ποικιλία γεύσεων και θεωρείται πιο υγιεινός, ωστόσο η παρασκευή αυτού του είδους καφέ απαιτεί την χρήση καφετιέρας.

Παρακάτω σας έχουμε 2 τρόπους να φτιάξετε γαλλικό καφέ ακόμα και αν δεν διαθέτετε καφετιέρα ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτήν.

Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ

Ξεκινήστε με ένα χάρτινο φίλτρο, αν έχετε. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι ύφασμα σαν φίλτρο όπως ένα τουλουπάνι (τυρόπανο) το οποίο είναι και οικολογικό αφού είναι επαναχρησιμοποιήσιμο.

Τοποθετήστε το φίλτρο σας πάνω από το φλιτζάνι του καφέ ή την κούπα σας, με μερικά εκατοστά να κρέμονται στις άκρες.
Χρησιμοποιήστε συνδετήρες, ή λαστιχάκι για να στερεώσετε το φίλτρο στο επάνω μέρος του φλιτζανιού.
Τοποθετήστε τον καφέ στο φίλτρο και μοιράστε τον ομοιόμορφα.

Βράστε νερό, περίπου 2-3 ​​φλιτζάνια, και περιμένετε για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Ρίξτε λίγο νερό στο φίλτρο για να βραχεί καλά ο καφές και μετά περιμένετε άλλα 30-45 δευτερόλεπτα μέχρι ο καφές αρχίσει να απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα σε μια διαδικασία που ονομάζεται άνθιση.
Τώρα ρίξτε σιγά σιγά το νερό, σε 3-4 δόσεις, μέσα στο φίλτρο. Προσέξτε να μην γλυστρήσει το φίλτρο και πέσει μέσα στην κούπα. Μόλις όλο το νερό περάσει από το φίλτρο ο καφές σας είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση.

Χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι καφέ

Ένα φακελάκι καφέ είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με ένα φακελάκι τσαγιού, με τα κατακάθια του καφέ να βρίσκονται σε ένα πορώδες δοχείο που τους επιτρέπει να βυθίζονται σε ζεστό νερό.
Ανοίξτε ένα φίλτρο καφέ και βάλτε αρκετές κουταλιές της σούπας καφέ στη μέση. Μαζέψτε το φίλτρο σαν σακούλα, αλλά όχι πολύ σφιχτά, γιατί τα κατακάθια διαστέλλονται με το νερό καθώς απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα. Δέστε το αυτοσχέδιο φακελάκι με ένα κομμάτι κλωστής.

Βάλτε τη σακούλα στην κούπα ή στο φλιτζάνι του καφέ σας με το σπάγκο να κρέμεται από την άκρη και γεμίστε την κούπα με σχεδόν βραστό νερό, διασφαλίζοντας ότι η σακούλα είναι πλήρως καλυμμένη.
Αφήνουμε τον καφέ μέσα για περίπου 3-5 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήνετε, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο καφές σας.
Αφαιρέστε τη σακούλα από το κορδόνι και απολαύστε τον καφέ σας.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα κανονικό φακελάκι τσαγιού να το ανοίξετε προσεκτικά και να αντικαταστήσετε το τσάι που υπάρχει μέσα με καφέ.

Follow Getlife.gr στο Google News

Είναι σαν γιγάντιο USB: Το τροχόσπιτο του μέλλοντος που με το πάτημα ενός κουμπιού έχει κάθε πολυτέλεια και κοστίζει 270.000

6+1 τρόποι για να απομακρύνετε λεκέδες σκουριάς από τα πλακάκια