Πώς να κάνετε τα ανοξείδωτα τηγάνια σας αντικολλητικά

Σε όλους έχει συμβεί να κολλήσει το φαγητό σε ανοξείδωτα τηγάνια. Κάποιοι μάλιστα τα αποφεύγουν εντελώς γιατί πιστεύουν ότι όλα τους κολλάνε. Ομολογουμένως, ευαίσθητες τροφές όπως τα αυγά και τα ψάρια έχουν την τάση να κολλάνε σε μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα αν δεν χρησιμοποιείται αρκετή ποσότητα βουτύρου ή λαδιού.

Αλλά τα ανοξείδωτα τηγάνια έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα για να αποσυρθούν εντελώς – είναι απίστευτα ανθεκτικά και ευέλικτα και διατηρούν και κατανέμουν τη θερμότητα ομοιόμορφα. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανοξείδωτο τηγάνι χωρίς να εγκαταλείψετε την ευκολία ενός αντικολλητικού τηγανιού ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

Χρησιμοποιώντας λίγο λάδι καρύδας και αλάτι, μπορείτε πραγματικά να κάνετε τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα αντικολλητικά και άρα ακόμα πιο ευέλικτα. Και δεδομένου ότι η “αντικολλητική” επιφάνεια που δημιουργείτε είναι απολύτως φυσική, δεν θα έχει κανένα από τα μειονεκτήματα των παραδοσιακών αντικολλητικών φινιρισμάτων.

Θα χρειαστείτε μόνο το τηγάνι σας, λάδι καρύδας, αλάτι και χαρτοπετσέτες.

✅ Τοποθετήστε το τηγάνι που θέλετε στην εστία σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο τηγάνι και αφήστε το να λιώσει.

✅ Περιστρέψτε το τηγάνι ώστε να απλωθεί το λάδι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και, στη συνέχεια χύστε το περιττό λάδι, ώστε να μείνει μόνο ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα.

✅ Ρίξτε μια στρώση επιτραπέζιο αλάτι στο τηγάνι, τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο.

✅ Πάρτε μια χαρτοπετσέτα και χρησιμοποιήστε την για να τρίψετε το λάδι και το αλάτι τριγύρω, γυαλίζοντας το τηγάνι. Φροντίστε να κάνετε και τα πλαϊνά του τηγανιού. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή χαρτοπετσέτα για να σκουπίσετε την περίσσεια από λάδι και αλάτι και το τηγάνι σας είναι έτοιμο.

Πιθανά μειονεκτήματα της μεθόδου

Το αντικολλητικό αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνιμο, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή όταν παρατηρήσετε ότι τα τρόφιμα αρχίζουν να κολλάνε ξανά.

Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να προσθέσετε λίγο λάδι ή βούτυρο για να αποτρέψετε να κολλήσει το ανοξείδωτο τηγάνι ειδικά αν μαγειρεύετε αυγά, ψάρια ή άλλα ευαίσθητα φαγητά,

Follow Getlife.gr στο Google News

Τελετή στέψης Καρόλου Γ΄. Τα εγγόνια έκλεψαν πάλι την παράσταση. Δείτε φωτογραφίες

Οι διαφορές μεταξύ μαγειρικής σόδας, σόδας πλυσίματος και βόρακα