Πώς να καθαρίσετε τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου. Οδηγός βήμα-βήμα.

Ο καιρός είναι πλέον κατάλληλος για να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε το μπαλκόνι μας ή τον κήπο καθώς θα θέλουμε να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Μήπως λοιπόν τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου σας φαίνονται βρώμικα; Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου σας ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τον εξωτερικό σας χώρο όλη τη σεζόν.

Για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Βήμα 1
Περάστε τα με ηλεκτρική σκούπα

Πριν ξεκινήσετε να τρίβετε τα μαξιλάρια σας, σκουπίστε τα με ηλεκτρική σκούπα. Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα θα αφαιρέσει τυχόν σκόνη ή υπολείμματα βρωμιάς από την επιφάνεια, καθιστώντας ευκολότερο τον βαθύ καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε το ειδικό εξάρτημα βούρτσας στην ηλεκτρική σας σκούπα, ή ηλεκτρικό σκουπάκι χειρός για να περάσετε ολόκληρη την επιφάνεια του μαξιλαριού. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τις άκρες όπου τείνει να μαζεύεται βρωμιά.

Βήμα 2
Τρίψτε τα μαξιλάρια με ένα διάλυμα καθαρισμού

Το επόμενο βήμα μας στο πώς να καθαρίσουμε τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου είναι να τα τρίψετε. Εάν τα μαξιλάρια σας έχουν καλύμματα που μπορούν να κλείσουν με φερμουάρ, είστε τυχεροί γιατί τα περισσότερα καλύμματα μαξιλαριών εξωτερικού χώρου μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο με απαλό κύκλο και μετά να στεγνώσουν στον αέρα. Αν όμως δεν βγαίνουν φτιάξτε ένα διάλυμα καθαρισμού.

Φτιάξτε ένα σπιτικό καθαριστικό ανακατεύοντας 2 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πιάτων σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Προσθέστε επίσης περίπου ¼ φλιτζάνι βόρακα. Χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα νερού ψεκάστε κάθε βρώμικο μαξιλάρι με νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το καθαριστικό διάλυμα και τρίψτε καλά όλες τις πλευρές των μαξιλαριών σας με μια μαλακή βούρτσα. Μην ξεχάσετε να τρίψετε γύρω από τα πλαϊνά και τυχόν ραφές, επειδή αυτή είναι μια περιοχή όπου τείνει να μαζεύεται βρωμιά. Αφήστε το καθαριστικό να μουλιάσει στα μαξιλάρια για τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Βήμα 3
Αντιμετωπίστε τους επίμονους λεκέδες με τη σωστή λύση

Εάν έχετε επίμονους λεκέδες στα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου σας που δεν εξαφανίζονται με το γενικό διάλυμα καθαρισμού σας, έχουμε μερικές συμβουλές για να τους αντιμετωπίσετε. Ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε για να αφαιρέσετε τους λεκέδες, φροντίστε να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταστρέψει το ύφασμα του μαξιλαριού σας.

Για επίμονους λεκέδες μούχλας το αραιωμένο λευκαντικό λειτουργεί εξαιρετικά. Αν το ύφασμά σας είναι φιλικό προς τη χλωρίνη χρησιμοποιήστε λευκαντικό με βάση το χλώριο αν όχι, δοκιμάστε λευκαντικό με βάση το οξυγόνο ή αναμίξτε ένα διάλυμα από ίσα μέρη νερού και λευκού ξιδιού. Ψεκάστε αυτό το διάλυμα στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Ο επιτόπιος καθαρισμός με αραιωμένο βόρακα (ένα μέρος βόρακα σε τέσσερα μέρη νερό) είναι μια άλλη αποτελεσματική επιλογή καθαρισμού.

 

Για λεκέδες σκουριάς, δοκιμάστε να εφαρμόσετε είτε λευκό ξύδι είτε ένα μείγμα χυμού λεμονιού και αλατιού στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Για λεκέδες που δεν ξέρετε την προέλευση, δοκιμάστε να φτιάξετε μια πάστα από απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη και λίγο νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό αν δεν έχετε σκόνη), τρίψτε το στον λεκέ και αφήστε το καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Βήμα 4
Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα μαξιλάρια σας

Αφού τρίψετε τα μαξιλάρια σας, ξεπλύντε τα καλά με τον εύκαμπτο σωλήνα νερού. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό ενώ κρατάτε το μαξιλάρι ψηλά στη μία άκρη, έτσι ώστε το βρώμικο νερό να στραγγίζει και να φεύγει από το μαξιλάρι. Για να στεγνώσετε τα μαξιλάρια σας, τυλίξτε τα σε μια πετσέτα (οι πετσέτες θαλάσσης είναι μια καλή επιλογή) και πιέστε τα για να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού. Στην συνέχεια απλώστε τα σε έναν μουσαμά για να στεγνώσουν σε ηλιόλουστο σημείο αν είναι δυνατόν.

Follow Getlife.gr στο Google News

25 πανέμορφες λύσεις αποθήκευσης παπουτσιών

Δώστε στυλ στο σπίτι σας. Υπέροχες ιδέες διακόσμησης κονσόλας.