Πώς να ξεφορτωθείτε οριστικά τα μυρμήγκια με 11 φυσικούς τρόπους

Έχετε μυρμήγκια στο σπίτι και στον κήπο και δεν ξέρετε πώς να τα εξαφανίσετε; Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις χημικές ουσίες που κυκλοφορούν στην αγορά, επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον, υπάρχουν μια σειρά από φυσικές λύσεις για την εξάλειψή τους.

Πριν δούμε πώς να εξαφανίσουμε τα μυρμήγκια με φυσικούς τρόπους, ας μάθουμε ποιες στρατηγικές πρέπει να υιοθετήσουμε για να τα αποτρέψουμε και αποφύγουμε να πλησιάσουν ξανά το σπίτι μας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε τη μυρμηγκοφωλιά αλλά και το σημείο πρόσβασης των μυρμηγκιών στο σπίτι μας, συνήθως αυτές είναι οι γωνίες των θυρών ή των παραθύρων. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να απλώσουμε στην περιοχή λίγο ταλκ που θα εμποδίσει την είσοδό της.

Η παρουσία των μυρμηγκιών δείχνει επίσης ότι υπάρχουν υπολείμματα τροφής στο σπίτι. Επομένως, ας προσέχουμε την οικιακή υγιεινή, κλείνουμε πάντα καλά τις σακούλες με τη ζάχαρη και τις συσκευασίες του μελιού χρησιμοποιώντας σφραγισμένα δοχεία για φαγητό και πάντα αφαιρούμε όλα τα ψίχουλα στα έπιπλα και το πάτωμα και αποφεύγουμε να κρατάμε τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη. Προσοχή και στα μπολ φαγητού των κατοικιδίων σας.

Εάν έχετε φυτά στο σπίτι σας, ελέγξτε το έδαφος, γιατί εκεί θα μπορούσαν να κρυφτούν τα μυρμήγκια επειδή βρίσκουν το φυσικό τους περιβάλλον στην υγρασία του εδάφους.

Πλύνετε τις επιφάνειες και το δάπεδο με νερό, ξύδι και χυμό λεμονιού και σφραγίστε τυχόν ρωγμές από τις οποίες μπορούν να εισέλθουν τα μυρμήγκια με σιλικόνη ή στόκο.

Φυσικές λύσεις κατά των μυρμηγκιών: οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι

Αν παρόλα αυτά έχετε ακόμα μυρμήγκια , τότε πρέπει να καταφύγετε σε δυνατούς τρόπους για να απαλλαγείτε, αλλά πάντα με απλές και φυσικές λύσεις.

Αλάτι
Το πρώτο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το αλάτι: σκορπίστε μια χούφτα χοντρό αλάτι κοντά στη μυρμηγκοφωλιά και μια χούφτα αλάτι στις γωνίες και στις ρωγμές των θυρών και των παραθύρων, θα είναι εξαιρετικό αποτρεπτικό. Ας δούμε όμως ποιες είναι οι άλλες μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Κουρκουμάς
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά, ένα δυνατό, πικρό μπαχαρικό σαπουνιού που δεν αρέσει σε αυτά τα έντομα.
Απλά διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε ένα λίτρο νερό και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
Ψεκάστε το μείγμα στην περιοχή στην οποία επιτέθηκαν τα μυρμήγκια.

Ξύδι

Το ξύδι είναι εξαιρετικό απωθητικό κατά των μυρμηγκιών. Για να τα κρατήσετε μακριά, ρίξτε το σε ένα δοχείο ψεκασμού και ψεκάστε το στις γωνίες των θυρών και των παραθύρων και στα περβάζια των παραθύρων χωρίς να ξεχνάτε την κουζίνα και το χώρο της φωλιάς. Ακόμα κι αν το ξύδι στεγνώσει γρήγορα, η μυρωδιά του θα είναι ακόμα αισθητή από τα μυρμήγκια που θα μείνουν μακριά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου στο ξύδι.

Μπαχαρικά: κανέλα, καυτερή πιπεριά και γαρύφαλλο

Από τα μπαχαρικά που κρατούν μακριά τα μυρμήγκια λόγω της ιδιαίτερα έντονης και αφόρητης μυρωδιάς τους για αυτά τα έντομα, έχουμε την κανέλα, την καυτερή πιπεριά, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και την πικάντικη πάπρικα. Βάλτε τα είτε απευθείας κοντά στις περιοχές όπου βρίσκονται τα μυρμήγκια είτε χρησιμοποιήστε τα με τη μορφή αιθέριου ελαίου αραιώνοντας μερικές σταγόνες με νερό και ψεκάζοντας απευθείας στις περιοχές ή κοντά στις ρωγμές από τις οποίες θα μπορούσαν να εισέλθουν.

Βότανα: μέντα, ρίγανη και δάφνη
Ακόμη και η μέντα είναι ένα χρήσιμο φυσικό φάρμακο κατά των μυρμηγκιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βάλετε μερικά φύλλα αυτού του φυτού στα περβάζια των παραθύρων και γύρω από τις πόρτες ή 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ανακατεμένο σε 1 ποτήρι νερό και να τα ψεκάσετε στα πιθανά κενά για το σπίτι. Επιπλέον, θα δώσει μια ωραία μυρωδιά στο σπίτι. Επίσης η ρίγανη και η δάφνη είναι τα καλύτερα αποτρεπτικά, βάλτε τα φύλλα δάφνης ή κλωνάρια ρίγανης στα σημεία που υπάρχουν τα μυρμήγκια.

Κόκκοι καφέ
Μια άλλη αποτελεσματική λύση για να κρατήσετε μακριά τα μυρμήγκια είναι ο καφές. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κόκκους για να δημιουργήσετε μικρά «βουνά» κοντά στην είσοδο της μυρμηγκοφωλιάς. Θα σβήσετε τα ίχνη των μυρμηγκιών και τυχόν αυγά θα καταστραφούν επίσης. Για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα, πασπαλίστε λίγο λεμόνι στο έδαφος και προσθέστε κανέλα, πιπέρι, καυτερή πιπεριά, λευκό ξύδι και αιθέριο έλαιο μέντας. Θα απομακρυνθούν σε χρόνο μηδέν.

Λεμόνι
Το λεμόνι έχει επίσης αποδειχθεί εξαιρετικό αποτρεπτικό για τα μυρμήγκια. Απλώς τοποθετήστε μερικές φέτες λεμονιού καλυμμένες με μαύρο πιπέρι στις περιοχές που επηρεάζονται από το πέρασμα των μυρμηγκιών. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό για ψεκασμό στις γωνίες και στα περβάζια των παραθύρων, έχει τη δύναμη να αποπροσανατολίσει τα μυρμήγκια.

Γη διατόμων
Η γη διατόμων λειτουργεί απορροφώντας τα έλαια στους εξωσκελετούς των μυρμηγκιών, κάτι που ουσιαστικά στεγνώνει τα μυρμήγκια. Πασπαλίστε τη σκόνη όπου συναντήσετε τα μυρμήγκια.

Υγρό σαπούνι και νερό
Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια με ένα μείγμα υγρού σαπουνιού και ζεστού νερού, απλά βάλτε μια σταγόνα σαπούνι σε μπουκάλι 1 λίτρου. Απλώστε το στην είσοδο της φωλιάς, ή ψεκάστε το στις γωνίες που έχετε παρατηρήσει το πέρασμα.

Μέλι
Το μέλι μπορεί να θεωρηθεί μια εναλλακτική φυσική μέθοδος κατά των μυρμηγκιών. Χρησιμοποιείται για να τα προσελκύει, επομένως λειτουργεί ως δόλωμα. βάλτε μερικά δοχεία με μέλι κοντά στις περιοχές όπου συνήθως βλέπετε τα μυρμήγκια να περνούν, μόλις μπουν τα μυρμήγκια, θα παραμείνουν παγιδευμένα.

Νερό, ζάχαρη και βόρακας επίσης για ιπτάμενα μυρμήγκια
Με αυτά τα τρία συστατικά μπορείτε να ετοιμάσετε μια πάστα που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. απλά ανακατέψτε νερό, ζάχαρη και βόρακα και απλώστε το μείγμα σε μικρά χαρτοκιβώτια που θα τοποθετήσετε κοντά στην αποικία. Τα μυρμήγκια θα πάρουν μερικά κομμάτια που θα τα φέρουν στη φωλιά, σκοτώνοντάς τα. Αυτό λειτουργεί και για τα ιπτάμενα μυρμήγκια και πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο μέρες διαφορετικά στεγνώνει και χάνει τη λειτουργία του.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αξίζουν οι διακοπές σε ξενοδοχείο all inclusive; – Φυσικά και μάθε εδώ τους λόγους

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη σαλάτα κοτόπουλου με ψητά λαχανικά