Πώς θα διατηρήσετε την καλή σας διάθεση το φθινόπωρο

Παρόλο που το φθινόπωρο είναι μία πολύ όμορφη εποχή, σε πολλούς ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει μία μελαγχολία. Οι μέρες μικραίνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η καλοκαιρινή ανεμελιά απομακρύνεται σιγά σιγά. Μπορεί να ξαναμπαίνετε στην ρουτίνα όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσετε την ανέμελη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που χαρίζει απλόχερα το καλοκαίρι και να βουλιάξετε στην φθινοπωρινή μελαγχολία.

5 τρόποι για να διατηρήσετε την καλοκαιρινή σας διάθεση και το φθινόπωρο.

1. Μην γεμίζετε το πρόγραμμά σας.

Σίγουρα είναι πολλά αυτά που θέλετε και πρέπει να κάνετε κατά την διάρκεια του φθινοπώρου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα καθώς το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να αγχωθείτε και να εξαντληθείτε σύντομα. Για να τα καταφέρετε χωρίς να πιεστείτε, η σωστή οργάνωση και ο προγραμματισμός είναι το κλειδί. Οργανώστε το πρόγραμμα σας ανά εβδομάδα βάζοντας σε αυτό όσα πρέπει να γίνουν αλλά μην ξεχνάτε να αφήσετε και χρόνο για εσάς. Βάλτε ως αναπόσπαστο μέρος του προγράμματός σας όσα θέλετε να κάνετε για τον εαυτό σας δηλαδή δραστηριότητες που θα σας χαλαρώσουν.

2. Μην αλλάξετε τις καλές συνήθειες του καλοκαιριού

Εάν προσέχατε την διατροφή σας και γυμναζόσασταν περισσότερο το καλοκαίρι θα ήταν ιδανικό τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχολογία σας να διατηρήσετε και το φθινόπωρο αυτές τις καλές συνήθειες. Σίγουρα θα είστε περισσότερο απασχολημένη τους μήνες που θα ακολουθήσουν καθώς θα έχεις μπει στην καθημερινότητα όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πιέστε τον εαυτό σας να επιμείνει στις καλοκαιρινές συνήθειες, δεν είναι δύσκολο, ειδικά εάν τα έχετε καταφέρει όλους αυτούς τους μήνες.

3. Φροντίστε το ανοσοποιητικό σας

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του και ιώσεις. Μπορεί το να κολλήσετε να είναι αναπόφευκτο κάποιες φορές, οπότε φροντίστε το ανοσοποιητικό σας. Μην παραμελείτε την γυμναστική σας, φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και να διατηρείτε μία ισορροπημένη διατροφή.

Αυτά πρέπει να κάνετε για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό. Ο δεκάλογος που πρέπει να τηρείτε ευλαβικά.

4. Δώστε σημασία στο ξεκίνημα της ημέρας σας

Οι πρώτες στιγμές που βιώνουμε αφού ανοίξουμε τα μάτια μας το πρωί είναι ικανές να καθορίσουν όλη μας την ημέρα. Ξυπνήστε νωρίτερα, πιείτε ένα ποτήρι δροσερό νερό με λεμόνι και κάντε κάποιες διατάσεις πριν ξεκινήσεις την ημέρα σας. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας το πρωί, ντυθείτε, βαφτείτε ώστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ευχάριστη διάθεση.

5. Βάλτε στο πρόγραμμα σας κάποιες στιγμές για εσάς

Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας για να αναπνεύσετε και να καθαρίσετε το μυαλό σας κάνοντας ένα σύντομο διάλειμμα από την πίεση της δουλειάς. Πιείτε λίγο νερό, απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή και ενεργοποιήστε το σώμα σας περπατώντας ή κάνοντας κάποιες διατάσεις επιτόπου. Μία τόσο μικρή συνήθεια είναι ικανή να αλλάξει εντελώς τη διάθεσή σας, ακόμα και να σας κάνει πιο παραγωγική στην δουλειά.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αντιμετωπίστε τους μύκητες στα νύχια με 5 φυσικούς τρόπους

Τρίχες κατοικιδίων; Όχι πια με αυτούς τους 3 τρόπους