Σε ποιες επιφάνειες απαγορεύεται δια ροπάλου να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό τζαμιών.

Το καθαριστικό τζαμιών είναι εύχρηστο και χρήσιμο όταν πρόκειται να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των παραθύρων, των γυάλινων ντουζιέρων και των παραθύρων. Φυσικά, ένα μπουκάλι καθαριστικό γυαλιού μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη βρωμιά, τους λεκέδες και άλλα σημάδια αμέσως, αλλά περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες για το περιβάλλον καθώς και για τον άνθρωπο.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το καθαριστικό τζαμιών για παραπάνω χρήσεις από μόνο τα τζάμια. Είναι τόσο πρακτικό και βολικό που πραγματικά ψεκάζουμε για να καθαρίσουμε τα τζάμια, τραπεζάκι του καφέ, υπολογιστές, όλα. Δυστυχώς, όμως, δεν κάνει για όλες τις επιφάνειες και μερικές φορές μπορεί να κάνουμε περισσότερο κακό από ότι καλό συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σωστά καθαριστικά για διαφορετικές επιφάνειες.

Φροντίστε να αποφύγετε τη χρήση καθαριστικού γυαλιού για να καθαρίσετε τα 7 πράγματα που αναφέρονται στο άρθρο.

Που να μην χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό τζαμιών

1. Ξύλινα έπιπλα και δάπεδα

Τα ξύλινα έπιπλα ή τα δάπεδα χρειάζονται σωστό καθαρισμό σε τακτική βάση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζετε σκληρούς λεκέδες χρησιμοποιώντας καθαριστικό γυαλιού. Καλό είναι να αποφεύγετε την εφαρμογή καθαριστικού γυαλιού σε μη επεξεργασμένο ξύλο ή σε ξύλινο τραπέζι. Αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει το γυάλισμα των ξύλινων επίπλων σας.

Αντ’ αυτού, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα σπιτικό διάλυμα χρησιμοποιώντας λάδι και λευκό ξύδι. Μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από διαρροές, σκληρούς λεκέδες και άλλες βρωμιές χωρίς να καταστρέψετε το γυάλισμα των δαπέδων από σκληρό ξύλο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και ελαιόλαδο για να καθαρίσετε τα ξύλινα δάπεδά σας για να τα διατηρήσετε αστραφτερά καθαρά

2. Οθόνη λάπτοπ και τηλεόρασης

Θέλετε να σκουπίσετε γρήγορα τα λιπαρά δαχτυλικά αποτυπώματα από την οθόνη της τηλεόρασης, του φορητού υπολογιστή ή του τηλεφώνου σας; Μην χρησιμοποιείτε ποτέ καθαριστικό τζαμιών στις οθόνες. Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν σε τέτοια προϊόντα είναι πολύ επιθετικές.

Το καθαριστικό τζαμιών μπορεί να βλάψει τις ευαίσθητες οθόνες της τηλεόρασης ή του τηλεφώνου σας. Εάν θέλετε πραγματικά να το καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες με λίγο αραιωμένο ξύδι για να επαναφέρετε τη λαμπερή όψη.

3. Μην το αναμειγνύετε με χλωρίνη

Ποτέ μην αναμιγνύετε λευκαντικό με καθαριστικό γυαλιού ή καθαριστικά με βάση την αμμωνία. Εάν αναμίξετε χλωρίνη με καθαριστικό τζαμιών, θα παραχθούν τοξικοί ατμοί που μπορεί να είναι επιβλαβείς για εσάς. Επομένως, μην αναμιγνύετε ποτέ δύο διαφορετικά καθαριστικά για να δημιουργήσετε ένα νέο.

Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραιωμένη χλωρίνη για να καθαρίσετε διαφορετικές επιφάνειες και άλλους χώρους του σπιτιού σας. Κρατήστε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά για σωστό αερισμό. Επίσης, φοράτε γάντια και μάσκες ενώ χρησιμοποιείτε χλωρίνη.

4. Πάγκοι κουζίνας

Οι βρώμικοι και λιπαροί πάγκοι στην κουζίνα σας μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για ιούς και βακτήρια. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών σε πάγκους γιατί δεν θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε σωστά από τους επίμονους λεκέδες.

Αντ’ αυτού, ψεκάστε ξύδι και νερό και σκουπίστε χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί από μικροΐνες. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε μια παχιά πάστα χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες, όπως λεκέδες από αποξηραμένα τρόφιμα, χυμένα ποτά και δαχτυλίδια καφέ από τους πάγκους σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τις άσχημες οσμές με φυσικό τρόπο.

5. Λεκέδες χαλιών

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών και άλλους ισχυρούς διαλύτες για λεκέδες χαλιών. Είναι πολύ επιθετικά και μπορούν να βλάψουν το ύφασμα του εύθραυστου χαλιού σας και των χαλιών της περιοχής σας. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά όπως σπιτικό σπρέι ξιδιού, μαγειρική σόδα, σκόνη βόρακα, υπεροξείδιο του υδρογόνου και ήπιο σαπούνι πιάτων.

6. Τζάμια και παρμπρίζ αυτοκινήτου

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το καθαριστικό τζαμιών δεν είναι ιδανικό για τον καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου. Μπορεί να αφήσει ραβδώσεις και ομιχλώδεις λεκέδες στην επιφάνεια. Εκτός από αυτό, η αμμωνία στο καθαριστικό τζαμιών μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο τζάμι.

Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για τα τζάμια του αυτοκινήτου σας. Χρησιμοποιήστε αραιωμένο λευκό ξύδι, οινόπνευμα εντριβής και άλλους διαλύτες για να διατηρήσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας να φαίνονται ξανά αστραφτερά.

7. Σανίδα κοπής

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό γυαλιού για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες από την σανίδα κοπής. Αντί να χρησιμοποιείτε καθαριστικό με βάση την αμμωνία, χρησιμοποιήστε λεμόνι, αλάτι και άλλα φυσικά προϊόντα καθαρισμού για να απαλλαγείτε από διαρροές, βακτήρια και μικρόβια.

Follow Getlife.gr στο Google News

Με προσωπικό μπαρ στον κήπο και τεράστια πισίνα: Η μοντέρνα βίλα της Kόνι Μεταξά θυμίζει παλάτι στις Μαλδίβες

Σκασμένα χείλη; Μάθετε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε.