Θέλετε το χαλί σας να αναδίδει αέρα φρεσκάδας; Φτιάξτε αυτή την αποσμητική σκόνη με μαγειρική σόδα και…..

Εάν έχετε χαλί στο σπίτι σας, γνωρίζετε ήδη ότι το χαλί δεν έχει πάντα το καλύτερο άρωμα στο σπίτι σας. Αιχμαλωτίζει όλες τις μυρωδιές από τα δείπνα, τις μυρωδιές κατοικίδιων, την κίνηση των ποδιών και πολλά άλλα. Ωστόσο δεν είναι πάντα εφικτό να στέλνετε συχνά το χαλί σας για πλύσιμο για να μυρίζει φρεσκάδα.

Αυτή η εξαιρετικά προσιτή και εύκολη σπιτική σκόνη απόσμησης χαλιών θα σας βοηθήσει να φρεσκάρετε το χαλί και το σπίτι σας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Αν μάλιστα έχετε και κατοικίδια θα σας λύσει τα χέρια. Η μαγική αυτή σκόνη έχει διπλό ρόλο. Πρώτον, αφαιρεί τις ήδη υπάρχουσες μυρωδιές χάρη στην μαγειρική σόδα και δεύτερον, δίνει στο χαλί και κατά συνέπεια στο σπίτι σας το αγαπημένο σας άρωμα αιθέριων ελαίων.

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι βόρακας
1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
30 σταγόνες αιθέρια έλαια της προτίμησής σας
ή εναλλακτικά 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα ή γαρύφαλλο

Οδηγίες
Ξεκινήστε συνδυάζοντας τον βόρακα και τη μαγειρική σόδα σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ. Η χρήση βόρακα στο σπίτι είναι ασφαλής επειδή δεν περιέχει φωσφορικά άλατα και χλώριο, όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα.

Προσθέστε περίπου 30 σταγόνες αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Εάν δεν έχετε αιθέρια έλαια, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή τριμμένο γαρύφαλλο για άρωμα ή ακόμα και να συνδυάσετε τα δύο. Ανακατέψτε να ενωθούν και να διαλυθούν οι σβόλοι. Μεταφέρετε τη σκόνη σε ένα άδειο δοχείο με καπάκι ή σε ένα βάζο με τρύπα στο επάνω μέρος.

Πασπαλίστε τη σκόνη πάνω στα χαλιά σας και αφήστε τη να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε καλά με την ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε να το κάνετε όσο συχνά θέλετε και να απολαμβάνετε το υπέροχο άρωμα που θα αναδίδει το χαλί σας.

Extra tips:

Μην χρησιμοποιείτε αλεσμένη κανέλα ή γαρύφαλλο αν έχετε χαλί πιο ανοιχτόχρωμο, γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει αποχρωματισμό. Χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού αιθέριο έλαιο κανέλας ή γαρύφαλλου αν θέλετε ακόμα να ενσωματώσετε το άρωμά τους στη σκόνη χαλιού σας!

Εάν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας είναι ευαίσθητος στις μυρωδιές, χρησιμοποιήστε απλή μαγειρική σόδα μόνο για τα χαλιά σας. Η μαγειρική σόδα μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά τις οσμές από μόνη της.

Follow Getlife.gr στο Google News

Απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο με ένα χαλαρωτικό ντους

9 συναρπαστικά πράγματα για το μέλι