Τι συμβολίζουν τα χρώματα κρεβατοκάμαρας σύμφωνα με το Feng Shui

Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα ανάλογα με τους στόχους σας

Θέλετε να διασφαλίσετε ότι ο χώρος ύπνου σας είναι ο κατάλληλος για εσάς; Σκεφτείτε να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας σε αποχρώσεις που χρησιμοποιούν τις αρχές του Φενγκ Σούι.

Το Feng Shui της κρεβατοκάμαρας μπορεί εξίσου να πηγάζει από την επιθυμία να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη διάθεση ή αίσθηση – χρησιμοποιώντας το κατάλληλο χρώμα αφού τα χρώματα του υπνοδωματίου Φενγκ Σούι μπορούν να καταπραΰνουν και να ζεστάνουν και με αυτόν τον τρόπο να φέρουν καλύτερο ύπνο, να σας κάνουν να νιώθετε περισσότερη ενέργεια ή να προάγουν την ευημερία.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το χρώμα που θα επιλέξετε να εφαρμόσετε στον τοίχο ή στην οροφή της κρεβατοκάμαρας ταιριάζει με τον στόχο σας. Έτσι, βοηθά στη σύνδεση με τη θετική ενέργεια που χρειάζεστε στη ζωή σας. Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα κατάλληλα χρώματα και τι αντιπροσωπεύουν.

Γαλαζοπράσινο (teal), Μπλε και Πράσινο

Το γαλαζοπράσινο, το μπλε και το πράσινο είναι εξαιρετικά χρώματα κρεβατοκάμαρας επειδή συνδέονται με το στοιχείο ξύλου στο Φενγκ Σούι. Το μείγμα αυτών των χρωμάτων αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, τη ζωή και την αισιοδοξία για το μέλλον. Επιπλέον, αυτά τα χρώματα είναι χαλαρωτικά και μπορούν να βρεθούν στη φύση όπως στον ουρανό, στη θάλασσα και στο δάσος. Ωστόσο, η χρήση τους και στους τοίχους της οροφής (ταβάνι) μπορεί να είναι καταπραϋντική και επίσης να προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης στους κατοίκους.

Άσπρο

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το λευκό χρώμα θεωρείται το πιο πολλά υποσχόμενο. Αυτό το χρώμα συνδέεται με την αγνότητα, τη γαλήνη και την ευκολία. Επιπλέον, η εφαρμογή λευκής βαφής στις επιφάνειες των τοίχων ενός υπνοδωματίου είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται. Αυτό οφείλεται στο ότι ο συνδυασμός του λευκού με πολλά άλλα φωτεινά και βασικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης του, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους ανθρώπους. Το ιβουάρ και το κρεμ-λευκό μπορούν να συνδυαστούν με το λευκό για να δημιουργήσουν μια πολύ πιο χαριτωμένη γοητεία που θα σας προσφέρει χαλαρωτική εμπειρία.

Γκρι

Το γκρι ορίζεται ως δυνατό, ενεργητικό και γρήγορο. Είναι ευθυγραμμισμένο με τις μετακινήσεις και τους υποστηρικτικούς ανθρώπους, σύμφωνα με τους χρωματικούς συνδυασμούς κρεβατοκάμαρας του Φενγκ Σούι. Το γκρι χρώμα είναι ένα μείγμα μαύρου και λευκού, παρέχει μια αίσθηση ισορροπίας και γαλήνης. Είναι ένα φυσικό χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει άλλες αποχρώσεις στην κρεβατοκάμαρά σας. Επιπλέον, οι έννοιες του γκρι υπνοδωματίου είναι πολύ κοινές και υπάρχει ένα χρώμα που ικανοποιεί κάθε μόδα. Αυτός ο μοντέρνος χρωματισμός, αναμφίβολα ο νέος αλλά αιώνιος αμερόληπτος, θα προσθέσει ένα σύγχρονο πλεονέκτημα, πολυτέλεια και ακρίβεια σε ένα υπνοδωμάτιο.

Πορτοκαλί, Καφέ και Κίτρινο

Σύμφωνα με τα χρώματα της κρεβατοκάμαρας του Φενγκ Σούι, το πορτοκαλί, το καφέ και το κίτρινο συνδυάζονται με τις όψεις της γης. Προσφέρει επίσης υποστήριξη, καλή διατροφή και τη γη. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ανάμεσα στα ιδανικά χρώματα κρεβατοκάμαρας.

Ροδακινί και Ροζ

Το ροζ μπορεί να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τη θηλυκή σας πλευρά. Αναγνωρίζεται επίσης ότι είναι ευγενικό και θετικό. Το ροζ και το ροδακινί είναι τα χρώματα της κρεβατοκάμαρας του Φενγκ Σούι για ρομαντισμό, επειδή συνδέονται με τον Κουν και τις σχέσεις (το Κουν είναι ο καλύτερος δρόμος του ατόμου που τραβάει την οικονομική ευημερία). Το ροζ προτείνεται για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν ζεστασιά και φως στην τρέχουσα σχέση τους ή που θέλουν να ενθαρρύνουν έναν σύντροφο. Το ροδακινί χρώμα είναι πράγματι ευεργετικό για να δελεάσεις έναν σύντροφο.

Μωβ

Το μωβ συνοδεύεται από επιτυχία στα χρώματα κρεβατοκάμαρας Feng Shui. Το χρώμα είναι ένας συνδυασμός γαλήνιο μπλε και ζωηρό κόκκινο. Η χρήση του μωβ στην κρεβατοκάμαρα ενός ατόμου είναι ένα από τα πιο ασφαλή στοιχήματα επειδή είναι ένα δίκαιο χρώμα που συνδέεται με τον πλούτο και την αφθονία. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε διαφορετικές αποχρώσεις, όπως λεβάντα, για να επιτύχετε μια πιο σταθερή κατάσταση στην κρεβατοκάμαρά σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Feng shui: βασικές αρχές για υπέροχο ύπνο

Φθινοπωρινή διακόσμηση: παίξτε με τα χρώματα του φθινοπώρου και τις υφές