Οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα στο styling μιας συρταριέρας

 

Για πολλούς ανθρώπους το υπνοδωμάτιό τους έχει μια αίσθηση καταφυγίου και επενδύουν στη δημιουργία μιας ήρεμης αίσθησης στο σπίτι. Σε αυτό συμβάλλει πολύ να διατηρείτε τον χώρο τακτοποιημένο και δημιουργεί ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον.

Η αρμονική διακόσμησή του υπνοδωματίου είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας. Ειδικά η συρταριέρα, που αρκετές φορές τοποθετείται απέναντι από το κρεβάτι, είναι σημαντικό να έχει μια ισορροπημένη και στυλάτη εμφάνιση. Οι κοσμηματοθήκες, τα κεριά και τα φυτά μπορούν να προσθέσουν προσωπικότητα σε έναν χώρο, διατηρώντας παράλληλα τον γενικό σκοπό λειτουργικό. Οι συρταριέρες δεν είναι μόνο για διακόσμηση. Προορίζονται ουσιαστικά για την αποθήκευση των ρούχων και των προσωπικών σας αντικειμένων.

Διαβάστε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν για να δημιουργήσετε μια κομψή εμφάνιση της συρταριέρας του υπνοδωματίου σας.

1. Συνδυάστε καθρέφτη και τέχνη

Αν σας αρέσει η casual μοντέρνα εμφάνιση, το να διαμορφώσετε μια συρταριέρα συνδυάζοντας έναν καθρέφτη με τέχνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτυπώσετε αυτήν την ατμόσφαιρα. Η τάση πλέον είναι να ακουμπάει ο καθρέφτης πάνω στο έπιπλο, ωστόσο αν προτιμάτε να είναι κρεμασμένος, λειτουργεί επίσης. Προτιμήστε να αγοράσετε ξεχωριστά τον καθρέφτη σας καθώς ο ενσωματωμένος καθρέφτης στη συρταριέρα φαίνεται λίγο παλιομοδίτικος.

Η ύπαρξη διαφορετικού χρώματος κορνίζας για τα έργα τέχνης μπορεί να δώσει ένα κομψό αποτέλεσμα. Η vintage τέχνη είναι τάση και μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, αν προτιμάτε να έχετε την τέχνη ως το κύριο σημείο εστίασης πάνω από τη συρταριέρα σας σε σχέση με έναν καθρέφτη, η τοποθέτηση ενός μικρότερου κομματιού δίπλα ένα μεγαλύτερο κομμάτι είναι μια άλλη στρατηγική που λειτουργεί καλά για να διαμορφώσετε μια συρταριέρα.

2. Προσθέστε ύψος με βάζο ή λάμπα

Για να δώσετε κάποια ισορροπία στην συρταριέρα, βοηθάει να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο ψηλό όπως ένα βάζο ή ένα φωτιστικό. Αυτό βελτιώνει την κλίμακα ολόκληρης της εμφάνισης. Εάν διακοσμείτε μια φαρδιά συρταριέρα, τοποθετήστε το ψηλό αντικείμενο στην αντίθετη πλευρά του καθρέφτη ή του τοίχου. Βεβαιωθείτε ότι το ψηλό κομμάτι είναι πιο κοντό από τον καθρέφτη ή το έργο τέχνης σας, έτσι ώστε να μην ανταγωνίζονται για την προσοχή. Προτιμούμε να τοποθετούμε τον καθρέφτη ή το έργο τέχνης στην αριστερή πλευρά της συρταριέρας και το ψηλό αντικείμενο στα δεξιά. Με αυτόν τον τρόπο το μάτι σας θα «διαβάσει» φυσικά τη συρταριέρα από αριστερά προς τα δεξιά σαν βιβλίο.

 

3. Γεμίστε τον οριζόντιο χώρο

Η προσθήκη των ψηλότερων κομματιών παρέχει κάθετη ισορροπία. Έτσι, για να κάνετε το ίδιο με τον οριζόντιο χώρο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε βιβλία ή κουτιά διαφορετικού μεγέθους για να γεμίσετε τον οριζόντιο χώρο. Αυτό βοηθά στο styling καθώς δημιουργεί μια συνεκτική εμφάνιση με τα ψηλότερα κάθετα κομμάτια. Εάν προτιμάτε τα διακοσμητικά κουτιά, η στοίβαξη 2 κουτιών διαφορετικού μεγέθους λειτουργεί καλά. Οι δίσκοι λειτουργούν επίσης καλά για να γεμίσουν τον οριζόντιο χώρο και μπορούν επίσης να προσθέσουν μια άλλη υφή στην συρταριέρα σας για να προσθέσουν ενδιαφέρον.

Δεδομένου ότι θα κοιτάτε τη συρταριέρα σας κάθε μέρα, είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικές πινελιές που σας φέρνουν ηρεμία ή αναδεικνύουν μια χαρούμενη ανάμνηση. Μπορείτε να συγκεντρώσετε μερικές φωτογραφίες σε πλαίσιο ή μια στοίβα από τα αγαπημένα σας βιβλία. Εάν η συρταριέρα σας βρίσκεται στη μικρότερη πλευρά, μπορείτε να στοιβάζετε βιβλία κάτω από το ψηλό σας αντικείμενο για να του δώσετε λίγο επιπλέον ύψος. Οι ιδέες για τη διακόσμηση της συρταριέρας έχουν να κάνουν με την ανάμειξη υλικών και σχημάτων – όπως ένα ξύλινο μπολ, ένα δίσκο μπαμπού, γυάλινα φωτιστικά..

 

4. Προσθέστε πράσινο στη συρταριέρα σας

Αυτή η στρατηγική λειτουργεί παντού στο σπίτι, αλλά είναι ιδανική για συρταριέρα. Τοποθετήστε μερικά ψηλότερα κλαδιά σε ένα βάζο. Μπορείτε να επιλέξετε ψεύτικα ή και αληθινά. Αυτά θα διαρκέσουν μερικές εβδομάδες σε ένα βάζο με νερό.

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα από ένα στοιχεία με πράσινο, παίξτε με το μέγεθος των φύλλων. Έτσι, αν έχετε ένα με μεγαλύτερα φύλλα, ίσως δοκιμάστε να προσθέσετε ένα άλλο με μικρότερο μέγεθος φύλλου. Επίσης, η αλλαγή του ύψους του πράσινου βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας και της κλίμακας για να σας δώσει μια κομψή εμφάνιση.

 

5.Οργάνωση

Το styling μιας συρταριέρας δεν είναι μόνο μια φορά – αφήστε τα κομμάτια σας να εξελίσσονται ανάλογα με τις εποχές και τις μεταβάσεις του στυλ σας. Το να διατηρείτε λίγο κενό χώρο στην επιφάνεια της συρταριέρας σας είναι σημαντικό για την προετοιμασία το πρωί. Το να διαμορφώνετε μια συρταριέρα είναι εξίσου σημαντικό με το να τη διατηρείτε οργανωμένο. Προσθέστε ένα προσεγμένο αξεσουάρ αποθήκευσης για να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια παραμένει προσεγμένο και χωρίς ακαταστασία. Ένα μπολ είναι ο τέλειος χώρος για να ρίξετε τα κλειδιά και τα κοσμήματά σας. Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο για να οργανώσετε αρώματα, λάδια προσώπου ή βιταμίνες στην κρεβατοκάμαρά σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα

Πώς να καθαρίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες