6 φυτά που σίγουρα ανήκουν στην κρεβατοκάμαρά σας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι εξαιρετικά για την ψυχική υγεία. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι το να έχεις φυτά και λουλούδια στον χώρο μπορούν να μειώσουν τον πόνο και το άγχος. Πολλοί επαγγελματίες του φενγκ σούι λένε ότι η ζωντανή ενέργειά τους είναι λάθος για έναν χώρο που προορίζεται για ξεκούραση όπως η κρεβατοκάμαρα, ενώ ορισμένοι ειδικοί στον εξωραϊσμό λένε ότι τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα μπορούν πραγματικά να είναι καταπραϋντικά και να προκαλέσουν ύπνο.

Εάν όντως βάζετε φυτά στην κρεβατοκάμαρά σας, πρέπει απλώς να επιλέξετε τα σωστά και να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν την φροντίδα που χρειάζονται. Όλα τα φυτά χρειάζονται ηλιακό φως, καλή ροή αέρα, νερό κλπ., ανεξάρτητα από το πού ζουν συνεπώς η επιλογή του κατάλληλου μέρους για το φυτό σας θα πρέπει να βασίζεται στις απαιτήσεις του για φως.

Έτσι, αν θέλετε να δώσετε νέα πνοή και χρώμα στο χώρο του ύπνου σας, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, εδώ είναι έξι φυτά που οι ειδικοί λένε ότι θα κάνουν όμορφες προσθήκες στην κρεβατοκάμαρά σας.

Καλαθέα

Το είδος της καλαθέας Pink Pinstripe θεωρείται ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα καθώς σηματοδοτεί ότι είναι ώρα για ύπνο όπως διπλώνει τα φύλλα του προς τα πάνω. Κάτω από το ριγέ φύλλο αποκαλύπτεται μια μωβ πλευρά, που είναι σαν να έχεις δύο φυτά σε ένα. Η καλαθέα είναι επίσης ένα εύκολο φυτό στη φροντίδα, καθώς αγαπά το μέτριο φως και πότισμα.

Σανσιβέρια snake plant

Η σανσιβέρια (φυτό φίδι ή γλώσσα της πεθεράς) είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά αν έχετε πιο έντονο φως που μπαίνει από τα παράθυρά σας. Αυτό το ανθεκτικό φυτό αντέχει καλά σε συνθήκες πιο έντονου φωτός και διατίθεται σε διάφορα ύψη, χρώματα και σχήματα φύλλων. Βάλτε σανσιβέριες κοντά σε παράθυρα με δυτικό προσανατολισμό, όπου θα ευδοκιμήσουν τα ηλιόλουστα απογεύματα, απλά αποφύγετε να τα βάλετε απευθείας στη δέσμη φωτός, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει το φυτό. Το φυτό αυτό μειώνει το επίπεδο CO2 τη νύχτα και κάνει τον αέρα πιο φρέσκο ​​για να αναπνέετε ενώ κοιμάστε.

Ζάμια

Αν ψάχνετε για έναν κατάλληλο σύντροφο δίπλα στο κρεβάτι, δοκιμάστε την υπέροχη ζάμια με επιστημονική ονομασία, Zamioculcas zamiifolia. Τα αρχικά ΖΖ το κάνουν να ταιριάζει απόλυτα με την κρεβατοκάμαρά σας. Τα φυτά αυτά ευδοκιμούν με όποιο φως τα βάλεις και δεν χρειάζονται πολλή προσοχή. Η εντυπωσιακή ζάμια μπορεί να είναι μια όμορφη έμφαση στην χρωματική παλέτα ενός υπνοδωματίου.

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο ή κρίνο της ειρήνης είναι ένα δημοφιλές φυτό καθώς το όνομά τους προκαλεί μια αίσθηση ηρεμίας και ξεκούρασης. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα είδη για την κρεβατοκάμαρά σας, όπως το ντόμινο, που έχει ιδιαίτερο χρωματισμό στα φύλλα.Ο κρίνος της Ειρήνης αναπτύσσεται ακόμα και σε κακές συνθήκες. Έρχεται σε διάφορα μεγέθη διαφορετικά χρώματα φύλλων. Ωστόσο, το κρίνο της ειρήνης δεν είναι απλώς ένα επιδεικτικό φυτό με καταπραϋντικά αποτελέσματα. Επιπλέον καθαρίζει τον αέρα μειώνοντας τα σπόρια και τις πτητικές οργανικές ενώσεις από τον αέρα απορροφώντας τα.

Φιλόδενδρο

Το φιλόδενδρο, το οποίο έχει περισσότερες από 450 ποικιλίες. Η Μονστέρα ή Φιλόδενδρο (Monstera deliciosa – syn. Philodendron pertusum) ως φυτό εσωτερικών χώρων έχει θαμνώδη μορφή και μέσες διαστάσεις. Βασικό καλλωπιστικό στοιχείο του φυτού είναι τα τεράστια δερματώδη καρδιόσχημα φύλλα του, που όταν είναι νέα παρουσιάζονται ακέραια, αλλά προϊόντος του χρόνου εμφανίζουν χαρακτηριστικά ανοίγματα. Η Μονστέρα είναι φυτό μέσων απαιτήσεων ως προς την φροντίδα, τοποθετείται σε θέσεις φωτεινές ή μερικώς σκιαζόμενες, και συνιστάται το ψέκασμα και ο καθαρισμός με νερό των φύλλων της για την απρόσκοπτη ανάπτυξή της.

Η ποικιλία Sweetheart vine έχει βελούδινα φύλλα που δείχνουν υπέροχα αν το κρεμάσετε μπροστά από ένα παράθυρο ή το τοποθετήσετε σε μια συρταριέρα. Επιπλέον είναι ανεκτικό στο χαμηλό έως μέτριο φως και ιδανικό για αρχάριους.

Κέντια

Για περισσότερη νησιώτικη αίσθηση, ο φοίνικας Kentia προσθέτει μια τροπική πινελιά σε κάθε δωμάτιο. Επιβιώνει σε χαμηλότερο φως από πολλά από τα αντίστοιχα του. Αν και είναι ένα ανεκτικό τροπικό φυτό, χρειάζεται ακόμα λίγο έντονο φως, οπότε τοποθετήστε το δίπλα στο παράθυρο αν είναι δυνατόν. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται αργά, αλλά είναι καλύτερο να κάνετε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να τα μετακινήσετε σε εξωτερικούς χώρους, καθώς μπορούν να ψηλώσουν αρκετά με την πάροδο του χρόνου.

Follow Getlife.gr στο Google News

10 μυστικά για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας

5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου μετά από έναν χωρισμό