10 μυστικά για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας

Οι περισσότερες γυναίκες περνάνε αρκετό χρόνο στην κουζίνα τόσο για το μαγείρεμα όσο και για την προετοιμασία του φαγητού επομένως, θέλετε να αισθάνεστε ότι είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος. Στα σύγχρονα σπίτια που οι κουζίνες είναι ενιαίες με το σαλόνι το να διατηρείτε τις περιοχές προετοιμασίας και μαγειρέματος του φαγητού καθαρές και οργανωμένες μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, αλλά οι δυσάρεστες μυρωδιές είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας.

Η κουζίνα τείνει να συσσωρεύει ανεπιθύμητες οσμές περισσότερο από τους άλλους χώρους του σπιτιού. Ευτυχώς, η εφαρμογή μερικών απλών συνηθειών μπορεί να κρατήσει τις άσχημες μυρωδιές μακριά από την κουζίνα ανεξάρτητα από το τι μαγειρεύετε και γιατί όχι να την κάνει να μυρίζει όμορφα.

Διαβάστε 10 καλές πρακτικές για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές και να διατηρείτε την κουζίνα σας φρέσκια.

1. Καθαρισμός των φίλτρων απορροφητήρα

Το να διατηρείτε την κουζίνα σας φρέσκια και καθαρή έχει να κάνει με τη συντήρηση και τον καθαρισμό. Ένας σημαντικός τομέας που πρέπει να προσέχετε είναι το φίλτρο του απορροφητήρα. Εάν το φίλτρο έχει συσσωρεύσει πολλή βρωμιά, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό στο να απορροφάει τις μυρωδιές του μαγειρέματος και μπορεί ακόμη και να αρχίσει να μυρίζει. Πλένετε τακτικά το φίλτρο του με ζεστό σαπουνόνερο ή αλλάζετε το τακτικά αν ο απορροφητήρας σας είναι από τους παλιούς.

2. Απολύμανση των πλυντηρίων πιάτων

Μπορεί να έχετε την εντύπωση πως το πλυντήριο πιάτων έχει την φρέσκια μυρωδιά των καθαρών πιάτων, αλλά με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύει υπολείμματα τροφών και βακτήρια τα οποία μπορεί αναδίδουν άσχημη μυρωδιά όταν το ανοίγετε. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο στο κάτω μέρος του πλυντηρίου όπου παγιδεύονται υπολείμματα φαγητού. Χρησιμοποιήστε επίσης ένα απολυμαντικό για το πλύσιμο των πιάτων μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποτρέψετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές τόσο στη συσκευή όσο και στα πιάτα.

3. Πετάξτε τα υπολείμματα τροφών το συντομότερο δυνατόν

Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε φαγητό που δεν έχετε φάει στην κουζίνα σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αρχίσει να μυρίζει άσχημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βάζετε τα περισσεύματα του φαγητού σε σφραγισμένα δοχεία και να πετάτε τα υπολείμματα των πιάτων αμέσως αντί να αφήνετε τα βρώμικα πιάτα στον πάγκο σας ή στο νεροχύτη.

4. Βγάζετε συχνά τα σκουπίδια

Εάν μαγειρεύετε κάτι με έντονη μυρωδιά, όπως ψάρι ή τηγανητά, είναι καλή ιδέα να βγάλετε τα σκουπίδια αμέσως. Βάλτε τα υπολείμματα αυτού του φαγητού ξεχωριστά και πετάξτε τα κατευθείαν στον κάδο απορριμμάτων.

5. Καλλιέργεια φρέσκων βοτάνων

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να διατηρείτε φρέσκα βότανα στον πάγκο της κουζίνας σας, όπως βασιλικό, φασκόμηλο, κόλιαντρο ή μέντα. Ο χώρος σας θα μυρίζει καλύτερα και θα έχετε επίσης εύκολη πρόσβαση στο μαγείρεμα!

6. Προσοχή στα φυτά της κουζίνας

Δώστε την απαραίτητη προσοχή αν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου στην κουζίνα. Αν διατηρούνται σε χώρους με υψηλή υγρασία ή ποτίζονται υπερβολικά, τα φυτά σε γλάστρες μπορούν να αναπτύξουν μούχλα και συνεπώς να νιώθετε μια γήινη μυρωδιά όταν τα πλησιάζετε. Για να αποτρέψετε αυτές τις ανεπιθύμητες μυρωδιές φροντίστε να μην υπερποτίζετε τα φυτά σας σε περιοχές με υψηλή συμπύκνωση και υγρασία όπως η κουζίνα και το μπάνιο.

7. Καθαρισμός βρωμιάς το συντομότερο δυνατό

Φροντίστε να καθαρίζετε τον χώρο της κουζίνας αμέσως μετά την προετοιμασία του φαγητού. Είτε μαγειρεύετε είτε ετοιμάζετε φαγητό, καθαρίστε τις βρώμικες επιφάνειες και τα πιάτα καθώς προχωράτε. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ανεπιθύμητων οσμών στον χώρο σας αφού οι μυρωδιές δεν παραμένουν στον αέρα.

8. Σωστός αερισμός

Για να μην δημιουργηθούν δυνατές μυρωδιές φαγητού στην κουζίνα δώστε προτεραιότητα στον καλό αερισμό — ανοίξτε τα παράθυρα ή/και τον απορροφητήρα ενώ μαγειρεύετε. Αυτό βοηθά στην κυκλοφορία του φρέσκου αέρα και στη μείωση τυχόν παρατεταμένων μυρωδιών μαγειρέματος.

9. Φυσικό αποσμητικό χώρου

Ένας άλλος τρόπος για να μυρίζει η κουζίνα σας όμορφα είναι ένα φυσικό φυτικό αποσμητικό χώρου. Σιγοβράστε μια κατσαρόλα νερό με κανέλα, γαρύφαλλο και φλούδα πορτοκαλιού ή όποιο άλλο συνδυασμό προτιμάτε στο μάτι της κουζίνας.

10. Διακόσμηση με φρέσκα (ή αποξηραμένα) λουλούδια

Βάλτε στην κουζίνα σας ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια για να φέρεtε ένα γλυκό και λαμπερό άρωμα στο χώρο. Εναλλακτικά τοποθετήστε σε ένα διακοσμητικό μπολ αποξηραμένα λουλούδια, βότανα ή αρωματικό ποτ πουρί που θα απελευθερώσουν όμορφα αρώματα στο χώρο.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να καθαρίσετε και να φροντίσετε το δάπεδο laminate για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

6 φυτά που σίγουρα ανήκουν στην κρεβατοκάμαρά σας