Μπατονέτες: 4 απίθανες χρήσεις στον καθαρισμό του σπιτιού που θα σας κάνουν να τα χάσετε.

Μπατονέτες. Τις αγοράζουμε και τις βάζουμε σε ένα ντουλάπι μπάνιου για να τις θυμηθούμε μόνο όταν νιώθουμε την ανάγκη να καθαρίσουμε τα αυτιά μας. Εναλλακτικά και όταν χρειάζεται να διορθώσουμε κάτι στο μακιγιάζ μας. Φανταζόσασταν όμως ότι θα μπορούσαν να έχουν επίσης μια χρήσιμη θέση στις δουλειές του οικιακού καθαρισμού;

Δείτε 4 χρήσεις των μπατονετών που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη.

1. Καθαρισμός της τουαλέτας

Η πρώτη εναλλακτική χρήση των μπατονετών βαμβακιού είναι ο καθαρισμός της τουαλέτας: πόσες φορές έχουμε δει εκείνες τις ενοχλητικές μαύρες γραμμές στα σημεία όπου το καπάκι είναι στερεωμένο στη λεκάνη και οι οποίες δεν εξαφανίζονται με σφουγγάρι ή πανί; Για να αφαιρέσετε αυτή τη βρωμιά εύκολα και χωρίς κόπο, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα: περνώντας το γύρω από τις άκρες των στηρίξεων θα τις καθαρίσετε τέλεια!

2. Σε νεροχύτες και νιπτήρες

Οι μπατονέτες είναι επίσης χρήσιμες για τον καθαρισμό νεροχύτη και νιπτήρα: στην κουζίνα ή στο μπάνιο, η βρωμιά γύρω από τη βάση της βρύσης αφήνει ενοχλητικά σκοτεινά σημάδια που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Σκουπίζοντάς τα με μια μπατονέτα βουτηγμένη στο καθαριστικό που χρησιμοποιείτε συνήθως, οι βρύσες σας θα είναι σαν καινούριες.

3. Στην κουζίνα

Ακόμη και στην κουζίνα, οι μπατονέτες σας λύνουν τα χέρια στον καθαρισμό: μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε την καφετιέρα, φτάνοντας σε όλες εκείνες τις περιοχές που συνήθως είναι δύσκολο να προσεγγίσετε με σφουγγάρι ή πανί καθαρισμού. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να καθαρίσουμε όλες τις μικροσυσκευές στα δύσκολα σημεία: το μίξερ χειρός, τον πολυκόφτη, το μπλέντερ ή τον αποχυμωτή. Οι μπατονέτες είναι επίσης πολύτιμοι σύμμαχοι για την απομάκρυνση της συσσώρευσης βρωμιάς από τις σχισμές γύρω από τις εστίες της κουζίνας σας. Με λίγα λόγια: θα πρέπει να κρατάμε και ένα βάζο στην κουζίνα!

4. Σε όλο το σπίτι

Πόσο συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε τη σκόνη που συσσωρεύεται στα σοβατεπί όταν κάνουμε τα δάπεδα; Πόσες φορές όταν θέλουμε να το κάνουμε, δεν έχουμε τα εργαλεία για να το κάνουμε σωστά; Αν όμως χρησιμοποιήσουμε μπατονέτες, μπορούμε να το πετύχουμε πανεύκολα! Στην πραγματικότητα, κάθε δυσπρόσιτο σημείο του σπιτιού όπου συσσωρεύεται σκόνη, μπορεί εύκολα να καθαριστεί με μπατονέτες.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς θα απαλλάξετε το σπίτι σας από μικρόβια με απλές καθημερινές συνήθειες

Σταματήσετε να ξοδεύετε χρήματα για μαλακτικό πλυντηρίου ρούχων: Φτιάξτε το δικό σας με φυσικά υλικά.