Πώς να επιλέξετε και να συνδυάσετε τις μεταλλικές επιφάνειες στο μπάνιο σας

Το να μάθετε πώς να αναμιγνύετε μέταλλα στο μπάνιο σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε την αισθητική του. Μόλις ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές, θα αναμειγνύετε και θα ταιριάζετε διαφορετικούς μεταλλικούς τόνους σαν επαγγελματίας.

Η ανάμειξη μετάλλων στο σχεδιασμό του μπάνιου σας δημιουργεί έναν οπτικά ελκυστικό χώρο που είναι ταυτόχρονα κομψός και μοναδικός. Πέρασαν οι εποχές που έπρεπε να κολλήσετε σε ένα μεταλλικό φινίρισμα για ολόκληρο το μπάνιο σας, τώρα, όχι μόνο είναι αποδεκτό, αλλά ενθαρρύνεται να συνδυάζετε διάφορα μεταλλικά φινιρίσματα για να επιτύχετε μια εξατομικευμένη, πολυδιάστατη εμφάνιση. Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να συνδυάσετε αβίαστα διάφορα μέταλλα στο μπάνιο σας για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό μείγμα που αντανακλά το στυλ και το γούστο σας.

Όταν ανακαινίζετε το μπάνιο σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ποικιλία των διαθέσιμων μεταλλικών φινιρισμάτων για να δημιουργήσετε ένα συνεκτικό και οπτικά ελκυστικό σχέδιο. Η ανάμειξη μετάλλων μπορεί να προσθέσει υφή και οπτικό ενδιαφέρον στο μπάνιο σας, επομένως μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Ας δούμε τα βήματα.

1. Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα κυρίαρχο μεταλλικό φινίρισμα για τα κύρια εξαρτήματα του μπάνιου σας, όπως η βρύση και η κεφαλή ντους. Αυτό το μέταλλο μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τις προτιμώμενες επιλογές σας, όπως νικέλιο, χρώμιο ή ακόμα και κάτι πιο μοναδικό όπως ορείχαλκος χωρίς λάκα ή ορείχαλκος αντίκα.

2. Επιλέξτε ένα φινίρισμα που συμπληρώνει το συνολικό χρωματικό συνδυασμό του μπάνιου σας και δίνει τον τόνο στο χώρο. Συμβουλή σχεδιασμού: Εάν ο συνδυασμός χρωμάτων του μπάνιου σας είναι κυρίως ψυχρός, σκεφτείτε να προσθέσετε ορείχαλκο για να ζεστάνετε τον χώρο. Αντίθετα, αν έχετε πολλή ζεστασιά, επιλέγοντας χρώμιο, νικέλιο ή μαύρο θα προσφέρει μια ωραία αντίθεση.

3. Στη συνέχεια, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε μέταλλα έμφασης για μικρότερα στοιχεία, όπως πλαίσια καθρεφτών, φωτιστικά και κρίκους για πετσέτες. Η επιλογή ενός ή δύο μετάλλων με αντίθεση σε διαφορετικά φινιρίσματα θα προσθέσει ποικιλία στο σχέδιο. Αν για παράδειγμα, το κυρίαρχο μέταλλό σας είναι ένα νικέλιο με βούρτσισμα ψυχρού τόνου, μπορείτε να συμπεριλάβετε μέταλλα ζεστού τόνου όπως μπρούτζο ή ορείχαλκο που έχει τριφτεί με λάδι.

Για να δημιουργήσετε μια αρμονική εμφάνιση, χρησιμοποιήστε κάθε μέταλλο έμφασης σε περισσότερα από ένα σημεία. Ο «κανόνας» του σχεδιασμού είναι να επαναλάβετε το μέταλλο σε τουλάχιστον 3 σημεία. (Είναι επίσης καλή ιδέα εάν ένα από τα μέταλλα χρησιμοποιείται ήδη σε όλο το σπίτι σας, ώστε να διατηρείται μια συνεκτική ροή). Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε παλαιωμένο ορείχαλκο για τα δαχτυλίδια για τις πετσέτες και το σκελετό του καθρέφτη σας, σκεφτείτε να προσθέσετε και ορειχάλκινα πόμολα στο ντουλάπι σας. Η χρήση κάθε μετάλλου σε πολλαπλά σημεία θα εξασφαλίσει έναν ισορροπημένο και σκόπιμο σχεδιασμό.

Επιπλέον, να προσέχετε τις υφές και τη λάμψη όταν συντονίζετε μέταλλα. Η ανάμειξη μετάλλων με διαφορετικά επίπεδα γυαλάδας, όπως σατέν νικέλιο και γυαλιστερό ορείχαλκο, μπορεί να προσθέσει βάθος στο συνολικό σχέδιο. Η ενσωμάτωση φινιρισμάτων με φυσική πατίνα ή αντίκες εμφάνιση μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια πολυτελή αίσθηση σχεδιαστή χωρίς να γίνεται πολύ «ταιριαστό».

4. Τέλος, μην διστάσετε να πειραματιστείτε με ιδέες φωτισμού για να αναδείξετε τα μικτά μέταλλα σας. Χρησιμοποιήστε φωτιστικά σε συνδυασμό με τα μέταλλα που έχετε επιλέξει για να δέσετε ολόκληρο το σχέδιο του μπάνιου και σκεφτείτε να προσθέσετε ένα statement κομμάτι, όπως ένα πλαίσιο καθρέφτη, για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον.

 

Επιλέξτε και ισορροπήστε μέταλλα
Όταν πρόκειται για την ανάμειξη μετάλλων στο μπάνιο σας, η επίτευξη της σωστής ισορροπίας είναι το κλειδί.

Τοποθέτηση
Όταν τοποθετείτε αυτά τα μέταλλα στο μπάνιο σας, οραματιστείτε ένα τρίγωνο με τρία σημεία που συνδέουν τα κύρια κομμάτια σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια βρύση χρωμίου, ισορροπήστε την με δύο άλλα στοιχεία χρωμίου στο δωμάτιο. Αυτό θα διατηρήσει τη συνολική εμφάνιση ενιαία, ενώ θα προσθέσει οπτικό ενδιαφέρον και αντίθεση. Μελετήστε φωτογραφίες από μπάνια που αγαπάτε και σημειώστε πώς έχουν αναμειγνύονται μέταλλα και πώς αυτά τα μέταλλα επαναλαμβάνονται σε όλο το χώρο.

Κατανοήστε τα μέταλλα
Όταν σκοπεύετε να αναμίξετε μέταλλα στο μπάνιο σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα διάφορα μέταλλα και τα χαρακτηριστικά τους. Τα μέταλλα κατηγοριοποιούνται κυρίως σε δύο ομάδες: τα θερμά μέταλλα και τα ψυχρά μέταλλα. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ αυτών των μετάλλων και πώς μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια αρμονική εμφάνιση.

Θερμά μέταλλα
Τα θερμά μέταλλα περιλαμβάνουν ορείχαλκο, χαλκό, χρυσό και μπρούτζο. Αυτά τα μέταλλα προσθέτουν μια νότα ζεστασιάς και κομψότητας στο μπάνιο σας.

Ορείχαλκος: Ο ορείχαλκος είναι μια δημοφιλής επιλογή για είδη μπάνιου επειδή έχει διαχρονική εμφάνιση και είναι ταυτόχρονα ανθεκτικός και ανθεκτικός στη διάβρωση.

Χαλκός: Ο χαλκός έχει έναν πλούσιο, κοκκινοκαφέ τόνο που προσθέτει μια ζεστή, ρουστίκ αίσθηση στο μπάνιο σας. Είναι επίσης γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για τα φωτιστικά μπάνιου.

Χρυσός: Τα χρυσά φωτιστικά φέρνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και χλιδής στο μπάνιο σας. Μπορούν να προσθέσουν ένα εστιακό σημείο που αναβαθμίζει τη συνολική σχεδίαση.

Μπρούτζος: Ο μπρούτζος είναι ένα ευέλικτο μέταλλο με κοκκινοκαφέ απόχρωση. Χρησιμοποιείται συχνά για φωτιστικά μπάνιου εμπνευσμένα από vintage για να δημιουργήσει μια γοητεία του παλιού κόσμου.
μεγάλο μπάνιο με μαύρο υλικό και μπανιέρα με ορειχάλκινη βρύση

Ψυχρά μέταλλα
Τα ψυχρά μέταλλα αποτελούνται από χρώμιο, νικέλιο, ανοξείδωτο χάλυβα και σίδηρο. Αυτά τα μέταλλα αναδίδουν μια κομψή, μοντέρνα ατμόσφαιρα και χρησιμοποιούνται συχνά σε μοντέρνα σχέδια μπάνιου.

Χρώμιο: Το χρώμιο είναι μια δημοφιλής επιλογή για είδη μπάνιου επειδή προσθέτει μια καθαρή, λαμπερή εμφάνιση. Είναι ιδιαίτερα ανακλαστικό και συνδυάζεται καλά με άλλα δροσερά μέταλλα.

Νικέλιο: Το νικέλιο διατίθεται σε διάφορα φινιρίσματα, όπως γυαλισμένο και βουρτσισμένο. Έχει ελαφρώς πιο ζεστό τόνο από το χρώμιο και είναι γνωστό για την αντοχή του.

Ανοξείδωτος χάλυβας: Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι περισσότερο γνωστός για τις ανθεκτικές στη διάβρωση ιδιότητές του, καθιστώντας τον εξαιρετική επιλογή για μπάνια. Η δροσερή, κομψή εμφάνισή του συμπληρώνει άλλα δροσερά μέταλλα για συνεκτική σχεδίαση.

Σίδερο: Τα σιδερένια φωτιστικά και οι πινελιές προσθέτουν μια βιομηχανική πινελιά στο μπάνιο σας. Αυτό το μέταλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές, όπως σφυρήλατο σίδερο ή χυτοσίδηρο, το καθένα με τη μοναδική του αισθητική.

 

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέο διαζύγιο διασήμων μετά από μόλις ένα χρόνο γάμου.

Επέτειος γάμου για την Ζενεβιέβ Μαζαρί. Δείτε φωτογραφίες