Πώς να καθαρίσετε το μπάνιο σας σε 10 λεπτά

Γρήγορη καθημερινή μέθοδος καθαρισμού του μπάνιου.

Η σωστή καθαριότητα του μπάνιου αποτελεί κατ΄ επέκταση και προστασία της δικής μας υγείας. Το μπάνιο είναι ένας χώρος που λόγω της υγρασίας και της χρήσης του ως χώρος υγιεινής, συγκεντρώνονται πολλοί μικροοργανισμοί που αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως μπορεί να βλάψουν την υγεία. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται καθημερινή φροντίδα.
Διαβάστε λοιπόν, μια γρήγορη μέθοδο καθαρισμού του μπάνιου ή του wc που μπορείτε να την συμπεριλάβετε στις καθημερινές σας δουλειές όσο συχνά θέλετε ή να σας σώσει στην περίπτωση που περιμένετε καλεσμένους. Αν αυτή η ρουτίνα συνδυαστεί με έναν περιοδικό βαθύ καθαρισμό που να περιλαμβάνει επίσης πλακάκια, μπανιέρα, καμπίνα ντουζιέρας κτλ το μπάνιο σας θα λάμπει πάντα από καθαριότητα και θα παραμένει χωρίς μικρόβια.

Θα χρειαστείτε:
Βουρτσάκι τουαλέτας
Σπρέι καθαρισμού
Πανί από μικροΐνες ή σφουγγαράκι
Γάντια
Χαρτί κουζίνας

Λεκάνη τουαλέτας

Ο καθαρισμός της λεκάνης του μπάνιου είναι μια από τις χειρότερες δουλειές του σπιτιού. Όλοι θέλουν να την χρησιμοποιήσουν, αλλά κανείς δεν θέλει να την καθαρίσει Όμως, με λίγη καθημερινή συντήρηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα και ένα εβδομαδιαίο βαθύ τρίψιμο να είστε σίγουρη ότι το μπάνιο σας θα διατηρείτε πάντα καθαρό. Φορέστε λοιπόν τα γάντια σας και ξεκινήστε.

Βήμα 1 – Εφαρμογή καθαριστικού
Ξεκινήστε ρίχνοντας ένα καθαριστικό λεκάνης ή ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις μέσα και γύρω από τα χείλη της λεκάνης της τουαλέτας σας. Αν δεν θέλετε χημικά προϊόντα χρησιμοποιείστε ένα σπιτικό καθαριστικό τουαλέτας με μαγειρική σόδα και βόρακα. Το υγρό σαπούνι Καστίλλης (ένα σαπούνι με βάση το ελαιόλαδο και αντισηπτικές ιδιότητες που παρασκευάζεται σε στυλ παρόμοιο με αυτό που προέρχεται από την περιοχή της Καστίλλης της Ισπανίας) σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια είναι επίσης μια καλή ιδέα για εσάς που προτιμάτε τις φυσικές λύσεις για να μένει η λεκάνη φρέσκια και καθαρή. Αφήστε το προϊόν να δράσει λίγα λεπτά.

Βήμα 2 – Τρίψιμο
Τρίψτε με το βουρτσάκι της τουαλέτας σας – βεβαιωθείτε ότι έχει μπει κάτω από το χείλος της τουαλέτας και κάτω βαθιά στον λαιμό. Ξεπλύνετε τραβώντας το καζανάκι και στη συνέχεια στηρίξτε τη βούρτσα κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας για να στεγνώσει.

Επιφάνειες του μπάνιου

Οι επιφάνειες του μπάνιου μπορούν επίσης να συγκεντρώσουν αρκετή βρωμιά αν δεν καθαρίζονται τακτικά. Πεσμένες τρίχες από τα μαλλιά, λεκέδες από οδοντόκρεμα κτλ παραμένουν μέσα και γύρω από το νιπτήρα του μπάνιου και η βρωμιά συσσωρεύεται.

Βήμα 1 – Ψεκασμός
Ψεκάστε εξωτερικά την λεκάνη της τουαλέτας, τη βρύση, τον νιπτήρα και τον πάγκο με το καθαριστικό για τα άλατα/απολυμαντικό που προτιμάτε και αφήστε το να καθίσει για ένα ή δύο λεπτά. Μπορείτε αντί για τα έτοιμα προϊόντα να προτιμήσετε ένα φυσικό καθαριστικό με λευκό ξύδι και φλούδες εσπεριδοειδών σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Βήμα 2 – Σκουπίστε
Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό πανί από μικροΐνες και στύψτε το λίγο, ώστε να είναι βρεγμένο αλλά όχι να στάζει. Χρησιμοποιήστε το υγρό πανί για να καθαρίσετε τον καθρέφτη του μπάνιου (ή αν έχετε χρόνο κάντε τον καθρέφτη με καθαριστικό τζαμιών και χαρτί κουζίνας). Στη συνέχεια με το πανί μικροϊνών ή το σφουγγαράκι «ξεπλύνετε» το σπρέι καθαρισμού από τον πάγκο, τη βρύση και τον νιπτήρα. Τα άλατα και οι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί.

Βήμα 3 – Στεγνώστε
Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή ένα πανί μικροϊνών για να στεγνώσετε τον καθρέφτη, τον πάγκο, τη βρύση, τον νιπτήρα και την τουαλέτα, με αυτή τη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο πηγαίνετε από το πιο καθαρό πράγμα στο μπάνιο στο πιο βρώμικο. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να γυαλίσετε τον καθρέφτη και τη βρύση σας. Βάλτε τη βούρτσα τουαλέτας στην βάση της.

Τελευταίες πινελιές

Ξεπλύνετε καλά το πανί από μικροΐνες και στύψτε το για άλλη μια φορά. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τοπικά το δάπεδο αν χρειάζεται ή να σκουπίσετε τοπικά τυχόν τρίχες, σκόνη ή βρωμιά. Το μπάνιο σας είναι έτοιμο.

Follow Getlife.gr στο Google News

Μπάνιο: 15 ιδέες για το δικό σας at-home wellness center

Nail trends: Νύχια, ιδέες για μανικιούρ σε nude, καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις