Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων με μαγειρική σόδα και ξύδι

Εύκολος οδηγός 3 βημάτων

Λεκέδες από σκληρό νερό, λιπαρές εναποθέσεις ή προβλήματα αποστράγγισης μαστίζουν το πλυντήριο πιάτων σας; Αυτή η εύκολη διαδικασία 3 βημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε έναν ακριβό λογαριασμό επισκευής!

Αν και η ιδέα του καθαρισμού του πλυντηρίου πιάτων μπορεί να φαίνεται περιττή, είναι στην πραγματικότητα μια χρήσιμη διαδικασία που θα κάνει το πλυντήριό σας να λειτουργεί αποτελεσματικά για πάντα.

Ένα από τα κύρια προβλήματα με τα πλυντήρια πιάτων είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, τα υπολείμματα φαγητού, τα λίπη και τα υπολείμματα σαπουνιού μπορούν να σχηματίσουν επίμονες εναποθέσεις. Το γεγονός αυτό μπορεί να κάνει το πλυντήριό σας να φαίνεται βρώμικο, να μυρίζει άσχημα, ακόμη και να μη καθαρίζει σωστά τα πιάτα σας.

Επιπλέον η συσσώρευση βρωμιάς στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να εμποδίσει τη σωστή αποστράγγιση του με αποτέλεσμα να λιμνάζουν νερά στο κάτω μέρος. Είστε λοιπόν έτοιμοι να μάθετε πώς να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας;

1. Επιθεωρήστε την αποχέτευση

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων σας ελέγξτε γρήγορα την αποχέτευση. Αφαιρέστε το κάτω ράφι για ευκολότερη πρόσβαση και στη συνέχεια ψηλαφίστε την περιοχή γύρω από την αποχέτευση. Αφαιρέστε οποιοδήποτε ξένο υλικό βρείτε για να εμποδίσετε το φράξιμο της αποχέτευσης. Επιθεωρήστε επίσης τις οπές στον βραχίονα ψεκασμού. Εάν φαίνονται βρώμικες ή φραγμένες, βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα σε λίγο ξύδι και χρησιμοποιήστε την για να αφαιρέσετε τυχόν σωματίδια τροφής από τις τρύπες του ψεκασμού. Τοποθετήστε πάλι το κάτω ράφι όταν τελειώσετε.

2. Πλύση με ξύδι

Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, στην επάνω σχάρα του άδειου πλυντηρίου πιάτων σας και μετά γεμίστε το με λευκό ξύδι. Κλείστε το πλυντήριο πιάτων σας και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο πλύσης στην πιο ζεστή ρύθμιση.

3. Πλύση με μαγειρική σόδα

Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πλύσης, ρίξτε μια χούφτα μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων σας. Εκτελέστε έναν άλλο κύκλο γρήγορου πλυσίματος χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση πιο ζεστού νερού.

.

Follow Getlife.gr στο Google News

Tips για βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι

Μπάνιο: 15 ιδέες για το δικό σας at-home wellness center