8 χρήσεις της κατάψυξης που δεν πάει ο νους σας!

Οι καταψύκτες είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες οικιακές συσκευές μαζί με ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και φούρνο μικροκυμάτων. Πολλοί άνθρωποι έχουν επενδύσει σε ξεχωριστούς καταψύκτες επειδή τους βοηθά να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. Ωστόσο οι καταψύκτες, ακόμα και η απλή κατάψυξη του ψυγείου σας, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από το να καταψύξουν το φαγητό και τον πάγο. Δείτε 8 χρήσεις που δεν φαντάζεστε.

1. Ανοίξτε έναν σφραγισμένο φάκελο

Έχετε σφραγίσει ποτέ έναν φάκελο και μετά συνειδητοποιήσατε ότι παραλείψατε κάτι κρίσιμο; Πόσο ενοχλητικό. Ευτυχώς, ο καταψύκτης σας μπορεί να σας βοηθήσει να το διορθώσετε. Απλώς τοποθετήστε τον σφραγισμένο φάκελο σε μια σακούλα με φερμουάρ και παγώστε τον για 1 έως 2 ώρες. Βγάλτε τον και ανοίξτε τον αμέσως με ένα αμβλύ μαχαίρι ή ένα ανοιχτήρι επιστολών. Θα ανοίξει αμέσως χωρίς να σκιστεί. Όταν ο φάκελος επιστρέψει σε θερμοκρασία δωματίου υγράνετε ξανά την κόλλα για να τον σφραγίσετε ξανά.

2. Κάντε τα κεριά να διαρκέσουν περισσότερο

Τοποθετήστε τα νέα κεριά στην κατάψυξή σας για μια μέρα πριν τα ανάψετε. Το παγωμένο κερί καίγεται πιο αργά άρα διαρκεί περισσότερο, Μάλιστα σε μερικά κεριά το πάγωμα μπορεί ακόμη και να εμποδίσει το κερί να στάζει.

3. Ανανεώστε το τζιν σας

Αν θέλετε να φρεσκάρετε χωρίς να πλύνετε το αγαπημένο σας τζιν, τυλίξτε το σε ρολό, βάλτε το σε μια πάνινη τσάντα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σακούλα στην κατάψυξή σας για μια νύχτα. Η παγωμένη θερμοκρασία στην κατάψυξη θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια που προκαλούν οσμή, γεγονός που θα φρεσκάρει (και θα αποστειρώσει) το τζιν σας. Αφήστε το να στεγνώσει και είστε έτοιμοι.

4. Ξεμυρίστε τα παπούτσια

Οι ίδιες παραπάνω αρχές λειτουργούν εξίσου καλά και με τα παπούτσια που μυρίζουν. Κλείστε το ζευγάρι με τα δύσοσμα παπούτσια σας σε μια πλαστική τσάντα με φερμουάρ και τοποθετήστε την σακούλα στην κατάψυξή σας όλη τη νύχτα για να σκοτώσετε τα βακτήρια που προκαλούν οσμή.

5. Σκοτώστε τα ακάρεα

Μπορείτε να απαλλάξετε τα λούτρινα παιχνίδια που δεν πλένονται από τα ακάρεα σκόνης τοποθετώντας τα στην κατάψυξή σας για μια νύχτα. Η παρατεταμένη έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες θα τα σκοτώσει.

6. Φυλάξτε σπόρους

Εάν έχετε επιπλέον σπόρους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη σεζόν φύτευσης, μπορείτε να τους διατηρήσετε φρέσκους στην κατάψυξή σας. Φροντίστε πρώτα να έχουν στεγνώσει τελείως και μετά τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξή σας μέχρι να έρθει η ώρα να τους φυτέψετε.

7. Κάντε το καλσόν να διαρκεί

Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός νέου καλσόν παγώνοντάς τα. Βρέξτε το, στύψτε το καλά, τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε το στην κατάψυξή σας όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τη σακούλα το πρωί και αφήστε το καλσόν να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια στεγνώστε το στον αέρα και θα είναι έτοιμο για χρήση.

8. Ανοίξτε τα στενά παπούτσια

Ο καταψύκτης σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε αυτό το ζευγάρι παπούτσια που είναι λίγο πολύ στενά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το πάγωμα μιας σακούλας με νερό μέσα σε κάθε παπούτσι, έτσι ώστε να τεντώνει απαλά το παπούτσι καθώς το νερό παγώνει και διαστέλλεται.

Follow Getlife.gr στο Google News

7 κακές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια σας

8 ιδιοφυή κόλπα που θα κάνουν το ξεσκόνισμα …παιχνιδάκι