8 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά την χρήση των ορών προσώπου ώστε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από αυτούς.

Οι οροί/serums στα μικρά αυτά μπουκαλάκια προσφέρουν τα πιο συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά και έχουν στοχευμένη δράση. Οι οροί είναι απίστευτα αποτελεσματικοί. Εάν λοιπόν ενώ χρησιμοποιείτε ορό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας δεν βλέπετε διαφορά, υπάρχει πιθανότητα είτε να μην επιλέξατε τον κατάλληλο ορό είτε να μην τον χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο. Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε προϊόν, πρέπει να καταλάβετε τι χρειάζεται το δέρμα σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τους ορούς, διαφορετικά, απλώς ξοδεύετε τα χρήματά σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό ή θαυματουργό είναι ένα προϊόν, δεν λειτουργεί εκτός εάν χρησιμοποιηθεί σωστά. Εδώ είναι οκτώ πράγματα που πρέπει να αποφύγετε στην χρήση των ορών ώστε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από αυτούς.

1. Παραλείπετε το απολεπιστικό σας
Όταν κάνετε απολέπιση, απαλλάσσεστε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που βρίσκονται στην επιφάνεια του. Αυτό είναι σημαντικό γιατί διευκολύνει τη διείσδυση των ορών σας. Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να κάνετε απολέπιση κάθε μέρα, ωστόσο ενσωματώστε αυτό το βήμα στη φυσική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Πριν την εφαρμογή του ορού καθαρίστε οπωσδήποτε το πρόσωπό σας από ίχνη μακιγιάζ και ρύπους.

2. Εφαρμόζετε τον ορό με λάθος σειρά
Εάν έχετε βάλει την ενυδατική σας κρέμα στο δέρμα και στη συνέχεια προσθέσετε τον ορό, ο ορός θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο να εισέλθει στο δέρμα. Η ενυδατική κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται πάνω από τον ορό αφού ο ορός διεισδύσει και απορροφηθεί από το δέρμα. Περιμένετε να στεγνώσει ο ορός σας για λίγα δευτερόλεπτα (όχι περισσότερο από ένα λεπτό) και μετά εφαρμόστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα ο ρόλος της οποίας είναι να δημιουργεί ένα λεπτό φίλμ και να κλειδώνει την υγρασία. Συνεπώς η σωστή σειρά είναι καθαρισμός, ορός, ενυδατική κρέμα.

3. Λάθος τρόπος εφαρμογής
Είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να ρίξετε λίγο ορό στις παλάμες σας και να τον απλώσετε τρίβοντας σε όλο το πρόσωπό σας. Δυστυχώς, όταν το κάνετε αυτό, διατρέχετε τον κίνδυνο να σπαταλήσετε το προϊόν επειδή μεγάλο μέρος του μένει στα χέρια σας αντί στο πρόσωπό σας. Αντίθετα, βάλτε λίγο προϊόν στα δάχτυλά σας και πιέστε το στο δέρμα σας με ταμποναριστές κινήσεις. Κατά την εφαρμογή του ορού, εφαρμόζετε πάντα με ανοδική κίνηση και αποφεύγετε να τρίβετε ή να τραβάτε το δέρμα. Αυτή η κίνηση πίεσης θα βοηθήσει στη διείσδυση του προϊόντος, έτσι θα έχετε περισσότερα αποτελέσματα με λιγότερο προϊόν.

4. Ανάμειξη συστατικών
Less is more όταν πρόκειται για ορούς. Αποφύγετε τη χρήση πολλαπλών ορών γιατί διατρέχετε τον κίνδυνο να συνδυάσετε συστατικά που μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους ή να προκαλέσουν ερεθισμό. Διαλέξτε ένα και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. Εάν θέλετε έναν ορό που να προσφέρει πολλαπλά διαφορετικά οφέλη, αναζητήστε μια φόρμουλα που έχει πολλαπλή δράση.

5. Δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα
Η τυπική ποσότητα ορού που πρέπει να χρησιμοποιηθεί είναι συνήθως ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού. Αν το απλώνετε και στο λαιμό, προσθέστε άλλο ένα μέγεθος μπιζελιού. Αν χρησιμοποιήσετε περισσότερα από αυτό απλά θα σπαταλήσετε το προϊόν και τα χρήματά σας. Στον ορό δεν ισχύει η μεγαλύτερη δόση για καλύτερα αποτελέσματα. Εάν έχετε σταγονόμετρο, χρησιμοποιήστε 3-4 σταγόνες ορού. Ο στόχος είναι να καλύψετε με μια πολύ ελαφριά στρώση το πρόσωπο και το λαιμό σας. Θυμηθείτε, οι οροί προσώπου είναι πολύ ισχυροί με υψηλές συγκεντρώσεις συστατικών.

6. Δεν είστε συνεπείς
Εάν τον χρησιμοποιείτε περιστασιακά ή όποτε το θυμάστε, αυτή η προσέγγιση θα επηρεάσει απόλυτα την αποτελεσματικότητα του ορού σας. Οι οροί πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Χρησιμοποιήστε τον δύο φορές την ημέρα. Μία φορά το πρωί, κάτω από την κρέμα ημέρας και το βράδυ κάτω από την κρέμα νύχτας.

7. Χρησιμοποιείτε λάθος ορό για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας
Εστιάστε στην πρωταρχική ανάγκη της επιδερμίδας σας και αγοράστε τον κατάλληλο ορό.Αν ωστόσο παρατηρήσετε σημάδια όπως ερυθρότητα, ερεθισμό ή φλεγμονή αυτό σημαίνει πως τα συστατικά του ορού δεν κάνουν για την δική σας επιδερμίδα οπότε επιλέξτε κάποιον άλλο.

8. Εφαρμόζετε τον ορό σε στεγνό δέρμα
Η καλύτερη στιγμή να εφαρμόστε τον ορό είναι ενώ το δέρμα είναι υγρό. Καθαρίστε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε τον ορό σε υγρό δέρμα. Μπορείτε, επίσης, να ψεκάσετε το πρόσωπό σας με mist που περιέχει θρεπτικά συστατικά για το δέρμα, όπως ροδόνερο, νερό καρύδας ή αλόε βέρα. Το νωπό δέρμα, είναι έως και 10 φορές πιο διαπερατό από το ξηρό και αποδέχεται πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά του ορού.

Exrta tip: Θυμηθείτε ότι γενικά χρειάζεται χρόνος για να δείτε αποτελέσματα από προϊόντα περιποίησης δέρματος συνήθως, εβδομάδες και μερικές φορές μήνες. Το να τα παρατήσετε μετά από μια ή δύο εβδομάδες επειδή δεν βλέπετε αποτελέσματα είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας. Συχνά, απλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μπορέσετε να παρατηρήσετε τυχόν αλλαγές.

Follow Getlife.gr στο Google News

15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα

4 ενδεικτικά σημάδια πως το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο και ένα τεστ