Δίαιτα βρώμης για απώλεια βάρους: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτήν τη δίαιτα 7 ημερών

Η βρώμη είναι μια δημοφιλής τροφή για πρωινό σε όλο τον κόσμο. Μαγειρεύεται εύκολα και είναι επίσης απίστευτα ευέλικτη. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε smoothies, milkshakes, κουάκερ και ακόμη και σε επιδόρπια όπως κέικ, cupcakes, muffins και μπισκότα. Η βρώμη συνοδεύεται από μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να τρώτε βρώμη και τα τρία γεύματα της ημέρας για να χάσετε βάρος; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βρώμη είναι πλούσια σε χορταστικές φυτικές ίνες, οι οποίες προλαμβάνουν την πείνα και εξαλείφουν την ανάγκη να τρώτε σνακ μεταξύ των γευμάτων. Αν και γενικά δεν συνιστάται να περιορίζεται η πρόσληψη τροφής σε έναν μόνο τύπο τροφής ή ομάδα τροφίμων, αν όμως θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, η δίαιτα με πλιγούρι βρώμης είναι μια επιλογή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το πλιγούρι βρώμης δεν είναι κάποια θαυματουργή τροφή που μπορείτε να φάτε για να χάσετε βάρος, αλλά μπορεί να σας φέρει αποτελέσματα όταν καταναλώνεται ως μέρος της δίαιτας περιορισμού των θερμίδων, μαζί με άλλα θρεπτικά τρόφιμα.

Διατροφή βρώμης για απώλεια βάρους

Για να ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα 7 ημερών, ξεκινήστε με το να καταναλώνετε πλιγούρι βρώμης και για τα τρία γεύματα της ημέρας για τις δύο πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθήστε την κατανάλωση πλιγουριού βρώμης για τουλάχιστον δύο γεύματα την ημέρα για τις επόμενες δύο ημέρες. Τέλος, καταναλώστε πλιγούρι βρώμης μόνο για ένα γεύμα την ημέρα για τις υπόλοιπες τρεις ημέρες.

Η πρόοδος του αριθμού θερμίδων στις τρεις φάσεις της δίαιτας είναι η εξής: 1000-1200 θερμίδες τις πρώτες δύο ημέρες, 1200-1400 θερμίδες τις επόμενες δύο ημέρες, 1400-2000 θερμίδες τις υπόλοιπες τρεις ημέρες. Η βρώμη λειτουργεί παρέχοντας στο σώμα φυτικές ίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικές για την πέψη. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες στη βρώμη μπορούν επίσης να συνδεθούν με το λίπος στο έντερο, εμποδίζοντας την απορρόφηση των λιπών.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα διατροφής είναι:

Πρωινό: Πλιγούρι βρώμης με γάλα και μούρα
Δεκατιανό: Χυμός πορτοκαλιού ή χυμός μήλου
Μεσημεριανό: Πλιγούρι βρώμης με λαχανικά
Μετά το γεύμα: 1 μήλο
Βραδινά σνακ: Πράσινο τσάι και 1 πολύσπορο μπισκότο βρώμης
Βραδινό: Ψάρι στο φούρνο με βρώμη και λαχανικά

Επιτρεπτά τρόφιμα

Σπανάκι, μπρόκολο, αυγά, στήθος κοτόπουλου, ψάρι, γαλοπούλα, τσάι, γάλα και γιαούρτι χωρίς λιπαρά, μαρούλι, μούρα, σέλινο, οποιοδήποτε φρούτο, καρότα, ραπανάκι, παντζάρι, γλυκοπατάτα, φασόλια, φακές, μανιτάρια, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, λεμόνι.

Απαγορευμένα τρόφιμα

Γλυκά ή αεριούχα ποτά, αλκοόλ, τεχνητά γλυκαντικά, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, συσκευασμένοι χυμοί φρούτων, γιαούρτι με φρούτα, ντόνατς και ψωμί καλαμποκιού.

Στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα από υγιεινές συνταγές χαμηλών θερμίδων από βρώμη που μπορείτε να καταναλώσετε ενώ ακολουθείτε τη δίαιτα βρώμης για απώλεια βάρους.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βeach nails: 30 υπέροχα καλοκαιρινά νύχια εμπνευσμένα από την παραλία.

Πεντικιούρ: 20 υπέροχες ιδέες για να εντυπωσιάσετε φέτος το καλοκαίρι.