Χαρτί κουζίνας: Το κόλπο για να κάνεις οικονομία και να κερδίσεις αρκετά χρήματα κάθε μήνα

Το χαρτί κουζίνας το τελευταίο διάστημα έχει ακριβύνει αρκετά στα σούπερ μάρκετ εξαιτίας του του μεγάλου κόστους απαιτούμενης ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή του!

Η αύξηση το τελευταίο διάστημα είναι της τάξης του 30% ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να εκτοξευτεί ακόμα περισσότερο!

Μεσοσταθμικά από πέρσι η αύξηση θα αγγίξει το 100%! Ένα χαρτί κουζίνας που άξιζε γύρω στα 1,6 ευρώ σήμερα κοστίζει περισσότερο από 2,40 και έπεται και συνέχεια.

Μπορούμε όμως να κάνουμε οικονομία στο χαρτί κουζίνας και ο τρόπος είναι απλός.

Αν δεν αγοράσεις πάντα την ίδια μάρκα και το ίδιο ακριβώς ρόλο, θα έχεις παρατηρήσει ότι τα φύλλα έχουν διαφορετικό μέγεθος!

Η μία διάσταση του χαρτιού κουζίνας είναι σταθερή και έχει να κάνει με το ύψος του ρόλου.

Συνήθως το ύψος του ρόλου είναι 24 εκατοστά

Στα περισσότερα χαρτιά κουζίνας το πλάτος, δηλαδή αυτό που κόβουμε είναι μικρότερο από το ύψος. Ένα συνηθισμένο μέγεθος χαρτιού κουζίνας είναι τα 24 εκατοστά που είναι το ύψος και εκεί που θα το κόψουμε είναι τα 20 εκατοστά, οπότε δημιουργείται ένα χαρτί με διάσταση 24χ20 υπάρχουν επίσης χαρτιά που η διάσταση είναι 24χ18 ακόμα και 24χ16!

Υπάρχουν όμως και κάποια χαρτιά όπου αντί για τα 20 cm η απόσταση του κάθε φύλλου είναι στα 24 ή και 30 εκατοστά!

Το κάθε φύλλο δηλαδή θα είναι 24×24 ή 24×30!

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν λιγότερα φύλλα στο ρόλο και να γίνεται μεγαλύτερη σπατάλη!

Για τις περισσότερες χρήσεις συχνά χρειαζόμαστε ένα μόνο φυλλο!

Θέλεις να σκουπίσεις ένα κουτάλι που μόλις έπλυνες για να βάλεις τον καφέ σου και να μην κολλήσει πάνω, θέλεις να καθαρίσεις το μαχαίρι που μόλις έκοψες κάτι για να κόψεις κάτι άλλο, θέλεις να σκουπίσεις λίγες σταγόνες νερό που έπεσαν πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ή το νερό που άφησε το ποτήρι του καφέ σου στο τραπεζάκι!

Σε κάθε τέτοια περίπτωση και σχεδόν στις περισσότερες που χρησιμοποιούμε χαρτί κουζίνας θα κόβαμε μόνο ένα φύλλο!

Το ότι αντί να κόψεις ένα χαρτί με διάσταση 24 X 20 για να κάνεις τη δουλειά σου, σπαταλάς ένα φύλλο χαρτί 24 * 30 είναι 50% σπατάλη χαρτιού. Αυτό στο τέλος του κάθε μήνα είναι πολλά πολλά λεφτά!

Να επιλέγετε χαρτί κουζίνας όπου το ρόλο έχει μικρότερα σε διάσταση φύλλα! Εϊναι οικονομία ακόμα και 50% χωρίς να αλλάξεις συνήθεια ή να μη κάνεις τη δουλειά σου σωστά.

Ένα άλλο επίσης κόλπο που σύμφωνα με έρευνες βοηθάει ώστε να μην ξοδεύετε πολύ χαρτί κουζίνας είναι να μην το έχετε μπροστά σας!

Έρευνες έδειξαν ότι αν το χαρτί κουζίνας είναι αποθηκευμένο μέσα σε κάποιο ντουλάπι ξοδεύεται με πολύ χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με το χαρτί κουζίνας που είναι στον τοίχο ή πάνω στον πάγκο της κουζίνας σε εμφανές σημείο.

Follow Getlife.gr στο Google News

nyxia

Μανικιούρ – Φθινοπωρινά νύχια. Τα nail trends που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

ηλ. ρευμα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έτσι θα κάνεις οικονομία στην κατανάλωση