Έτσι θα κάνετε οικονομία στην θέρμανση

Με τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα ύψη όλοι επιζητούν οικονομικούς τρόπους για να διατηρήσουν το σπίτι τους ζεστό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Υπάρχει λοιπόν ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση του καλοριφέρ σας. Με αυτό το κόλπο θα καταφέρετε να έχετε περισσότερη ζέστη μέσα στο σπίτι σας και να κάνετε οικονομία.

Τι θα χρειαστείτε; Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη αυτοκόλλητη ταινία και αλουμινόχαρτο ή ειδικά θερμοανακλαστικά φύλλα.

Κολλήστε με αυτοκόλλητη ταινία ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο ανάμεσα στο καλοριφέρ και τον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο όλη η θερμότητα που βγαίνει από το καλοριφέρ θα μεταφέρεται προς το εσωτερικό του δωματίου, με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου.

Όταν προσπίπτει ακτινοβολία σε ένα σώμα, ένα τμήμα της ανακλάται, ένα τμήμα απορροφάται και ένα τμήμα διέρχεται από αυτή. Με ένα λεπτό φύλλο αλουμινίου αυξάνεται το τμήμα αυτής που ανακλάται με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ποσά που απορροφούνται και διέρχονται (το σύνολό τους είναι σταθερό και δεδομένο), με συνέπεια να μειώνονται οι απώλειες προς το περιβάλλον λόγω ακτινοβολίας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Κάντε το σιδέρωμα παιχνιδάκι ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές

3 τρόποι για να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα σας