3 τρόποι για να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε ή καθαρίσατε το φίλτρο του απορροφητήρα σας; Τα φίλτρα αποτελούν το πιο βασικό κομμάτι του μηχανισμού του απορροφητήρα και ευθύνονται κατά ένα μέρος για την σωστή λειτουργία του. Ένα καθαρό φίλτρο βοηθάει στην καλύτερη απόδοση απορροφητήρα, ενώ ένα βρώμικο αποτελεί εστία ανάπτυξης μικροβίων και βακτηριδίων, επομένως ο καθαρισμός τους είναι και θέμα υγείας. Γενικά συνίσταται να αλλάζονται ή να καθαρίζονται ανά τρεις μήνες.

Αν ο απορροφητήρας είναι παλαιού τύπου και έχει το αφρώδες άσπρο φίλτρο απλά πάρτε ανταλλακτικό από το σούπερ μάρκετ, αλλάξτε το, πετάξτε το παλιό και είστε έτοιμοι.

Αν ο απορροφητήρας έχει μεταλλικό φίλτρο πρέπει να το αφαιρέσετε, να το καθαρίσετε και να το επανατοποθετήσετε.

Για τον καθαρισμό των μεταλλικών φίλτρων του απορροφητήρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Σας προτείνουμε 3 τρόπους για τον καθαρισμό του μεταλλικού φίλτρου του απορροφητήρα σας.

1. Βάλτε το στο πλυντήριο πιάτων.

Αφαιρέστε το φίτρο και τοποθετήστε το στο κάτω καλάθι του πλυντηρίου πιάτων σας. Πλύντε το στην πιο υψηλή θερμοκρασία στο μεγάλο πρόγραμμα και θα το δείτε να λάμπει.

2. Με βραστό νερό και μαγειρική σόδα

Ρίξτε βραστό καυτό νερό σε ένα βαθύ ταψί και διαλύστε προσεκτικά μαγειρική σόδα. Βάλτε μέσα το φίλτρο και αφήστε το να δράσει η σόδα. Θα παρατηρήσετε τα διαλυμένα λίπη να ανεβαίνουν προς την επιφάνεια. Σε περίπτωση που το φίλτρο είναι πολύ βρώμικο ρίξτε λίγο υγρό πιάτων και τρίψτε το τοπικά με μια παλιά οδοντόβουρτσα απαλά για να μην κάνετε ζημιά στο μεταλλικό πλέγμα. Ξεπλύνετέ το, στεγνώστε το και επανατοποθετήστε το.

3. Με βραστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων

Βάλτε το κάτω από την βρύση και ρίξτε του ζεστό νερό να μουλιάσει. Βάλτε υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε ένα παλιό σφουγγαράκι κουζίνας και τρίψτε το φίλτρο μέχρι να καθαρίσει. Ξεπλύνετε, στεγνώστε και τοποθετήστε το στον απορροφητήρα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Έτσι θα κάνετε οικονομία στην θέρμανση

9 πράγματα που οφείλετε οπωσδήποτε να ανακυκλώνετε