Βρώμικοι αρμοί; 4 τρόποι για να κάνετε τα πλακάκια σας να δείχνουν άψογα

Οι αρμοί στα πλακάκια σας έχουν χάσει το χρώμα τους και έχετε μια διαρκή αίσθηση βρομιάς; Η μούχλα έχει κάνει την εμφάνισή της με τα πρώτα σημάδια; Ψάχνετε έναν φθηνό και εύκολο τρόπο για να επαναφέρετε την λάμψη και την καθαριότητα στο σπίτι σας; Σας έχουμε 4 τρόπους για να αποκαταστήσετε τους αρμούς και να επαναφέρετε τα πλακάκια σας στην πρότερη άψογη κατάστασή τους.

1. Μαγική γόμα

Γνωστή για τον καθαρισμό επιφανειών που τρίβονται δύσκολα, η μαγική γόμα είναι μια εξαιρετική μέθοδος «έκτακτης ανάγκης» για τον καθαρισμό βρώμικου αρμού — ειδικά εάν οι προσδοκίες σας είναι κάπως χαμηλές ή ο αρμός δεν είναι πολύ βρώμικος.

2. Υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρική σόδα

Αναμείξτε υπεροξείδιο του υδρογόνου, το γνωστό οξυζενέ, και μαγειρική σόδα σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Απλώστε το μείγμα στους βρώμικους αρμούς με μια βούρτσα, τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε. Το οξυζενέ είναι λευκαντικός παράγοντας και σε συνδυασμό με την λειαντική υφή της μαγειρικής σόδας καθαρίζει αποτελεσματικά τους λερωμένους αρμούς.

3. Στυλό αρμών

Προμηθευτείτε απλώς ένα ειδικό στυλό για αρμούς από χρωματοπωλεία ή ακόμα και το Jumbo και περάστε τον αρμό με αυτό. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανικός για να επιδιορθώσετε και να ανακαινίσετε τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια. Στεγνώνει εύκολα και οι αρμοί αποκτούν ένα αδιάβροχο λευκό χρώμα, ενώ ταυτόχρονα στεγανοποιούνται.

 

4. Ξίδι, μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού

Το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Οι όξινες ιδιότητές του το κάνουν καλό στο να καθαρίζει τη βρωμιά, αλλά είναι αρκετά ήπιο ώστε να είναι ένα από τα ασφαλέστερα καθαριστικά. Ο χυμός λεμονιού έχει ήπιες λευκαντικές ιδιότητες, κάτι που είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των βρώμικων αρμών. Η προσθήκη μαγειρικής σόδας δημιουργεί μια πάστα και προσθέτει λειαντική ικανότητα λόγω των κόκκων της σόδας. Βουτήξτε μια βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα στο διάλυμα και τρίψτε τη βρώμικη γραμμή του αρμού. Όταν τελειώσετε ξεπλύνετε με νερό ή σκουπίστε την περίσσεια με μια χαρτοπετσέτα. Είναι μια μέθοδος που λειτουργεί εξαιρετικά καλά.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 μοντέρνες ιδέες για τζάκι που θα απογειώσουν τον χώρο σας

13 χρήσεις του ρολού καθαρισμού ρούχων που δεν θα πιστεύετε