Υπεροξείδιο του υδρογόνου για λεκέδες αίματος: Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος

Οι λεκέδες από αίμα είναι από τους πιο συχνούς αλλά και από τους πιο δύσκολους λεκέδες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μην τρομάζετε, η αφαίρεση λεκέδων αίματος δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται – απλά πρέπει να γνωρίζετε τα σωστά κόλπα!

Οι λεκέδες αίματος είναι οργανικοί λεκέδες με βάση την πρωτεΐνη και μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τον μέσο λεκέ. Ευτυχώς, μια απλή εφαρμογή υπεροξείδιου του υδρογόνου καθιστά πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε αυτόν τον δυνητικά δύσκολο λεκέ, ειδικά εάν έχετε να κάνετε με φρέσκους λεκέδες αίματος.

Η χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου, του γνωστού οξυζενέ, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των λεκέδων που προκαλούνται από οργανικές ουσίες όπως το αίμα. Όταν εφαρμόζετε υπεροξείδιο του υδρογόνου σε μια κηλίδα αίματος, ένα ένζυμο στο αίμα που ονομάζεται καταλάση πυροδοτεί μια οξειδωτική αντίδραση, η οποία διασπά αποτελεσματικά πολλές από τις χημικές ενώσεις του λεκέ διαλύοντάς τον.

Οδηγίες

Για να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου για λεκέδες αίματος, εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου πάνω στον λεκέ.

Ανάλογα με το μέγεθος και τη σοβαρότητα του λεκέ από αίμα, ίσως χρειαστεί να τρίψετε τον ποτισμένο λεκέ με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αυτό θα βοηθήσει να εισχωρήσει το οξυζενέ βαθύτερα στις ίνες του υφάσματος. Θα δείτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου να αφρίζει καθώς αντιδρά με την πρωτεΐνη του λεκέ του αίματος.

Αφήστε το υπεροξείδιο να καθίσει πάνω στο λεκέ για τουλάχιστον 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά την περιοχή με κρύο νερό και αξιολογήστε την πρόοδό σας.

Αν ο λεκές δεν έχει φύγει, για να αφαιρέσετε τον υπόλοιπο λεκέ από αίμα, απλώστε μια σταγόνα υγρό απορρυπαντικό πιάτων στο σημείο και ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας από πάνω. Τρίψτε το υγρό πιάτων και τη μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ με την οδοντόβουρτσα σας και μετά ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό.

Τέλος βάλτε αμέσως το ρούχο στο πλυντήριό σας και, στη συνέχεια, πλύντε το σε κύκλο πλύσης με δροσερό νερό και τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού. Το ρούχο σας θα βγει καθαρό, φρέσκο ​​και το πιο σημαντικό, χωρίς αίμα.

Άλλοι τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος από το ύφασμα

Εάν πρέπει να αφαιρέσετε αίμα από τα ρούχα και δεν έχετε υπεροξείδιο του υδρογόνου, δοκιμάστε μία από αυτές τις εναλλακτικές:

Αμμωνία

Ταμπονάρετε το λεκέ με ένα διάλυμα ίσων μερών αμμωνίας και κρύου νερού και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως. Δεν είναι μόνο ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος, αλλά λειτουργεί καλά και στους λεκέδες από ιδρώτα και ούρα.

Λευκαντικό με βάση το οξυγόνο

Τα λευκαντικά οξυγόνου είναι μια άλλη χρήσιμη επιλογή για την αφαίρεση λεκέδων αίματος, ούρων, χυμένων τροφίμων και άλλων οργανικών λεκέδων. Μπορείτε να προσθέσετε λευκαντικό οξυγόνου στο πλυντήριό σας για να ξεπλύνετε μικρούς λεκέδες ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες προεπεξεργασίας ή εμποτισμού στη συσκευασία για να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερους και πιο σοβαρούς λεκέδες.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιωάννα Τούνη. Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην Νέα Υόρκη. Δεν φαντάζεστε τι έκανε.

7 πράγματα που δεν ξέρατε ότι θα μπορούσαν να φθείρουν το στρώμα σας