Φτιάξτε το πιο μαγικό καθαριστικό λεκέδων για ρούχα και χαλιά με δύο απλά υλικά

Δείτε πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο, αν όχι μαγικό, DIY καθαριστικό λεκέδων εύκολα και κυρίως οικονομικά. Και να είστε σίγουροι πως αποδίδει. Είναι θαυματουργό για όλο το σπίτι καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε λευκά είδη κουζίνας και μπάνιου, ρούχα, χαλιά και υφάσματα επιπλώσεων πχ σε λευκούς καναπέδες και καρέκλες τραπεζαρίας. Αντιμετωπίζει λεκέδες κόκκινου κρασιού και οργανικούς λεκέδες όπως αίμα, γρασίδι, λεκέδες από κατοικίδια και λεκέδες από μωρά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε χρωματιστά αντικείμενα ωστόσο δοκιμάστε πρώτα την σταθερότητα των χρωμάτων σε δυσδιάκριτο μέρος.

Θα χρειαστείτε:

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ). Προσοχή αφού ανοίξετε, κρατήστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου καλά κλεισμένο σε σκοτεινό μέρος και χρησιμοποιήστε το εντός 6 μηνών, διαφορετικά δεν είναι πλέον δραστικό.

Δυνατό υγρό απορρυπαντικό πιάτων

✅ Μπουκάλι ψεκασμού, οποιουδήποτε μεγέθους

✅ χωνί (προαιρετικό)

Οδηγίες

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού χρησιμοποιώντας προαιρετικά ένα χωνί, ρίξτε ένα μέρος υγρού απορρυπαντικού πιάτων και δύο μέρη φρέσκου υπεροξειδίου του υδρογόνου, πχ 1 φλιτζάνι απορρυπαντικό και 2 φλιτζάνια υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ή 2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων και 4 κουταλιές της σούπας οξυζενέ. Η αναλογία είναι σημαντική: διπλάσιο υπεροξείδιο του υδρογόνου από το υγρό πιάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέγεθος μπουκαλιού για να φτιάξετε οποιαδήποτε ποσότητα αφαίρεσης λεκέδων πλυντηρίου χρειάζεστε ή θέλετε.

Χρήση

Ανακινήστε καλά το μπουκάλι για να αναμειχθεί. Εφαρμόστε το μείγμα στο λεκέ. Περιμένετε λίγα λεπτά. Μην εκπλαγείτε αν δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται από μόνος του. Αν όχι, τρίψτε τον λεκέ με ένα καθαρό σφουγγάρι, βούρτσα ή καθαρό λευκό πανί.

Πλύνετε το αντικείμενο ως συνήθως. Εάν επεξεργάζεστε χαλιά, ή υφάσματα επίπλων, χρησιμοποιήστε αυτό το αφαιρετικό λεκέδων με φειδώ, μετά ξεπλύνετε και σκουπίστε με καθαρό νερό, έχοντας κατά νου ότι επειδή μόλις ψεκάσατε απορρυπαντικό πιάτων στον καναπέ, την καρέκλα ή το χαλί πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς.

Είναι ασφαλές και για χρωματιστά υφάσματα ωστόσο, για να είστε 100% σίγουροι, δοκιμάστε πρώτα την σταθερότητα των χρωμάτων σε μια άκρη ή μια κρυφή γωνία.

Follow Getlife.gr στο Google News

Σφιχτοί γλουτοί με τέσσερις ασκήσεις για καυτές εμφανίσεις στην παραλία

Φτιάξτε αυτή την μάσκα για πυκνά και μακριά μαλλιά και θα μας ευγνωμονείτε!