Κάντε το σιδέρωμα παιχνιδάκι ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές

Το σιδέρωμα είναι συνήθως μια από τις πιο βαρετές και σίγουρα από τις λιγότερο αγαπημένες δουλειές, αλλά μερικές φορές είναι απλά αναπόφευκτη. Σας έχουμε μερικές συμβουλές σιδερώματος που θα κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη και γρήγορη και αποτελεσματική. Ιδού λοιπόν 10 tips που θα κάνουν το σιδέρωμα παιχνιδάκι.

1. Χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο

Αν έχετε στεγνωτήριο και ρούχα που είναι ελαφρώς τσαλακωμένα, παραλείψτε το σίδερο και χρησιμοποιήστε απλά το στεγνωτήριο. Ψεκάστε τα με λίγο νερό και μετά ρίξτε τα στο στεγνωτήριο για λίγα λεπτά. Η θερμότητα του στεγνωτηρίου σας θα κάνει την υγρασία στα ρούχα να μετατραπεί σε ατμό και αυτές οι ζάρες θα φύγουν αμέσως.

2. Μην φορτώνετε πολύ το πλυντήριο

Η πλύση ρούχων σε μικρότερες ποσότητες επιτρέπει στα ρούχα σας να κινούνται πιο ελεύθερα στο με αποτέλεσμα να μην τσαλακώνονται τόσο πολύ. Αν επιπλέον διαθέτετε στεγνωτήριο ο ατμός και η θερμότητα έχουν περισσότερο χώρο για να περάσουν ομοιόμορφα στα ρούχα σας, συμβάλλοντας στη μείωση του τσαλακώματος συνολικά.

3. Ψεκάστε τα πουκάμισα

Για καλοσιδερωμένα πουκάμισα, χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι νερό για να τα ψεκάσετε ενώ σιδερώνετε. Πολλά σίδερα ατμού έχουν λειτουργία ψεκασμού, η οποία λειτουργεί εξίσου καλά. Η πρόσθετη υγρασία βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων με λιγότερη προσπάθεια και αφήνει τα ρούχα σας εξαιρετικά λεία.

4. Κρεμάστε αμέσως τα ρούχα

Μόλις στεγνώσουν τα ρούχα σας, κρεμάστε τα το συντομότερο δυνατό και κατά προτίμηση αμέσως. Αυτό το απλό βήμα μπορεί πραγματικά να μειώσει την ποσότητα του σιδερώματος που πρέπει να κάνετε. Τα ρούχα θα κάνουν λιγότερες ζάρες και το σιδέρωμα θα είναι ευκολότερο.

5. Ανακινήστε τα ρούχα και τινάξτε τα καλά.

Αν έχετε στεγνωτήριο όταν μεταφέρετε ρούχα σας από το πλυντήριο στο στεγνωτήριο, ανακινείστε τα. Ένα καλό κούνημα βοηθά να ξεδιπλώσετε και να ξεμπερδέψετε τα ρούχα σας, έτσι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βγουν από το στεγνωτήριο χωρίς ζάρες.Αν πάλι δεν έχετε πριν τα απλώσετε τινάξτε τα καλά να ξεδιπλωθούν και πριν τα κρεμάσετε φροντίστε να τα ισιώσετε όσο πιο καλά μπορείτε. Αυτό θα βοηθήσει να μην ζαρώσουν πάρα πολύ με αποτέλεσμα το σίδερωμα να είναι πιο εύκολο.

6. Οργανώστε τα ρούχα σας ανά ομάδες

Οργανώστε τα ρούχα σας ανάλογα με το σίδερο που χρειάζονται. Ξεκινήστε από τα ευαίσθητα και λιγότερο τσαλακωμένα και καταλήξτε στα πιο στιβαρά και πιο τσαλακωμένα. Πριν ξεκινήσετε το σιδέρωμα, ελέγξτε τα σύμβολα πλυντηρίου στην ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι το ρούχο μπορεί να σιδερωθεί. Το σίδερο σας θα ζεσταίνεται περισσότερο καθώς προχωράτε, που σημαίνει ότι το σίδερο σας ότι δεν θα περιμένετε άλλο να κρυώσει το σίδερο ή να ζεσταθεί επιπλέον το σίδερο κατά το σιδέρωμα σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο χρόνο θα εξοικονομήσετε με αυτόν τον τρόπο!

7. Πείτε όχι στις κυκλικές κινήσεις

Το σιδέρωμα με κυκλικές κινήσεις γρατσουνίζει το ύφασμα και μπορεί να χαλάσει την εφαρμογή των ρούχων σας.Χρησιμοποιήστε μεγάλες παράλληλες κινήσεις προς μία κατεύθυνση για να αποφύγετε το τέντωμα του υφάσματος.

8. Πείτε ναι στον ατμό

Χρησιμοποιείτε πάντα ατμό όταν σιδερώνετε. Όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά. Ο ατμός είναι ο φυσικός εχθρός των ζάρων και θα διαπιστώσετε ότι με περισσότερο ατμό, αυτές οι ζάρες θα εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ.

9. Πάρτε μια καλή σιδερώστρα

Μια καλή σιδερώστρα είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με ένα καλό σίδερο και κάνει την όλη δουλειά πιο εύκολη. Μπορεί να χρειαστείτε απλώς ένα νέο κάλυμμα ή αντικατάσταση της παλιάς με μια νέα σιδερώστρα.

10. Καθαρίστε το σίδερο σας

Μια βρώμικη πλάκα μπορεί να αποχρωματίσει τα ρούχα σας και να κολλήσει τα υφάσματα, και κανείς δεν το θέλει αυτό! Έτσι, αν η πλάκα από το σίδερο σας φαίνεται λίγο σκουριασμένη ή καμένη, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε καλά το σίδερο σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Οι κιμωλίες δεν είναι μόνο για τους πίνακες. Χρησιμοποιήστε τες έτσι και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Έτσι θα κάνετε οικονομία στην θέρμανση