Δεν θα το πιστεύετε. Αυτές είναι οι κυριότερες εστίες μικροβίων στον εργασιακό σας χώρο

Working time. Diverse young people using office computers at coworking, empty space

Ακόμα και αν το γραφείο σας καθημερινά μπορεί να φαίνεται πεντακάθαρο και καλά οργανωμένο, κάτω από την επιφάνεια βρίσκονται κρυμμένοι αντίπαλοι, τα μικρόβια. Αυτοί οι μικροσκοπικοί εισβολείς βρίσκουν το δρόμο τους ακόμα και στους πιο τακτοποιημένους χώρους εργασίας, θέτοντας σε διαρκή απειλή την ευημερία της ομάδας σας. Η κατανόηση αυτής της αόρατης απειλής κατά τον καθαρισμό εμπορικών χώρων και γραφείων είναι το πρώτο βήμα προς έναν ασφαλέστερο, πιο υγιεινό χώρο εργασίας.

Τα μικρόβια είναι διαβόητα για την ικανότητά τους να επιβιώνουν και να ευδοκιμούν σε εργασιακά περιβάλλοντα γραφείου. Το να αγνοήσετε την παρουσία μικροβίων είναι μεγάλο λάθος. Οι συνέπειες μπορεί να κυμαίνονται από μειωμένη παραγωγικότητα των εργαζομένων λόγω αδιαθεσίας έως αυξημένες ημέρες ασθενείας, επηρεάζοντας τελικά την παραγωγικότητα

Ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον εργασίας είναι επιθυμητό για όλους και αυξάνει μακροπρόθεσμα την αποδοτικότητα των υπαλλήλων. Ο προσδιορισμός των εστιών μικροβίων είναι το πρώτο βήμα.

1. Εξοπλισμός γραφείου

Όσον αφορά τα εστίες μικροβίων στο γραφείο σας, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η ομάδα σας καθημερινά μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για ανεπιθύμητα μικρόβια.

Πληκτρολόγια και ποντίκια υπολογιστών: Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας είναι σαν δεύτερο σπίτι για τα χέρια σας, καθιστώντας τα πρωταρχικό στόχο για τα μικρόβια. Σκεφτείτε πότε άρπαξατε βιαστικά ένα σνακ στο γραφείο σας ή φταρνιστήκατε στο χέρι σας πριν πληκτρολογήσετε, τα μικρόβια λατρεύουν αυτές τις ευκαιρίες.

Επιτραπέζια τηλέφωνα: Το τηλέφωνο γραφείου είναι ένας κόμβος επικοινωνίας, αλλά είναι επίσης ένας κόμβος για μικρόβια. Αμέτρητα χέρια το αγγίζουν καθημερινά, μεταφέροντας βακτήρια και ιούς με κάθε κλήση

Κοινόχρηστος εξοπλισμός γραφείου: Τα φωτοτυπικά μηχανήματα, οι εκτυπωτές και ο άλλος κοινός εξοπλισμός γραφείου είναι κοινόχρηστοι χώροι και για μικρόβια. Τα αγγίζουν πολλοί άνθρωποι καθημερινά, καθιστώντας τα ιδανικά μέρη για τη διάδοση μικροβίων.

2. Κοινόχρηστοι χώροι

Στη φασαρία του γραφείου, αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι λειτουργούν ως μαγνήτες για τα μικρόβια. Αυτοί οι τομείς, αν και σημαντικοί, μπορούν να αποτελέσουν σημαντική απειλή για την υγεία των εργαζομένων σας:

Κουμπιά και χειρολαβές ανελκυστήρων: Οι ανελκυστήρες αποτελούν τυπικό μέρος των κτιρίων γραφείων και αμέτρητα άτομα αγγίζουν τα κουμπιά και τις χειρολαβές σε αυτούς τους περιορισμένους χώρους. Τα μικρόβια μπορούν να ευδοκιμήσουν εδώ και να μεταδοθούν γρήγορα.

Πόμολα θυρών τουαλέτας, πάγκοι, πόρτες τουαλέτας και βρύσες: ενώ είναι σχεδιασμένες για λόγους υγιεινής, οι τουαλέτες μπορεί κατά ειρωνικό τρόπο να είναι hotspot για μικρόβια. Τα πόμολα, οι πάγκοι, οι πόρτες τουαλέτας και οι βρύσες, που αγγίζονται συνεχώς με δυνητικά βρώμικα χέρια, μεταφέρουν μια σειρά από μικρόβια.

Συσκευές χώρου ανάπαυσης/κουζίνας: Ο χώρος ανάπαυσης/κουζίνα είναι ο χώρος όπου οι εργαζόμενοι χαλαρώνουν και επαναφορτίζονται, αλλά δυστυχώς, είναι επίσης ο χώρος όπου τα μικρόβια μεταφέρονται σε πολλές επιφάνειες. Οι πάγκοι, οι νεροχύτες, τα τραπέζια, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ψυγεία και οι καφετιέρες μπορούν να φιλοξενούν διάφορους μικροοργανισμούς.

3. Προσωπικοί Χώροι Εργασίας

Οι προσωπικοί χώροι εργασίας, όπως το γραφείο σας, δεν εξαιρούνται από την εισβολή μικροβίων. Το περιβάλλον εργασίας σας μπορεί να φαίνεται σαν το δικό σας βασίλειο, αλλά δεν είναι αδιαπέραστο από μικρόβια:

Υπολογιστές και επιφάνειες εργασίας: Ο υπολογιστής σας και η επιφάνεια εργασίας σας είναι ο προσωπικός σας χώρος εργασίας, από το γραφείο σας μέχρι τα ντουλάπια αρχειοθέτησης, και όλα μπορούν να φιλοξενήσουν μικρόβια από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Καρέκλες γραφείου και μπράτσα: Θυμηθείτε τα μέρη που κάθεστε. Οι καρέκλες γραφείου και τα μπράτσα μπορεί να είναι γόνιμο έδαφος για μικρόβια, ειδικά αν μοιράζονται μεταξύ των εργαζομένων.

Κοινόχρηστα έγγραφα και αρχεία: Τα έγγραφα και τα αρχεία που διαβιβάζονται στο γραφείο μπορούν να γίνουν φορείς μικροβίων καθώς αλλάζουν χέρια. Ακόμη και στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, τα έντυπα έγγραφα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σημαντικά και μπορούν να συλλέξουν μικρόβια από διάφορες πηγές.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 λόγοι που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε το μπρόκολο στην διατροφή σας

Ιωάννα Τούνη. Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην Νέα Υόρκη. Δεν φαντάζεστε τι έκανε.