Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνετε μασάζ στα πόδια σας κάθε βράδυ πριν τον ύπνο

Οι άνθρωποι χρειάζονται άγγιγμα για να επιβιώσουν. Η πρακτική έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαφή δέρμα με δέρμα είναι απαραίτητη για την ψυχική και σωματική ευεξία. Ένα μασάζ στα πόδια και στα πέλματα πριν τον ύπνο προάγει την πλήρη ευεξία, βοηθώντας το σώμα και το μυαλό να χαλαρώσουν, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και ενθαρρύνοντας έναν ξεκούραστο ύπνο. Τίποτα δεν θεραπεύει όσο το ανθρώπινο άγγιγμα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε μασάζ στα πόδια που είναι εύκολο να δοκιμάσετε στο σπίτι. Είτε κάνετε DIY μασάζ, είτε επιστρατεύετε ένα χέρι βοηθείας όπως ο σύντροφός σας, ένα μασάζ τεσσάρων λεπτών ανά πόδι και πέλμα προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη αποκατάστασης.

Ηρεμεί το σώμα και το μυαλό

Ένα μασάζ ποδιών και πελμάτων στο τέλος μιας κουραστικής μέρας είναι η σωστή κίνηση. Η ήπια πίεση στα κάτω άκρα διεγείρει τα νεύρα που δίνουν σήμα στο κεντρικό νευρικό σύστημα να χαλαρώσει. Η καταπραϋντική, πρακτική θεραπεία μειώνει τη συσσωρευμένη ένταση στο σώμα, μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και βαθαίνει την ρηχή αναπνοή για να ηρεμήσει το σώμα και το μυαλό πριν τον ύπνο.

Τα συχνά μασάζ ποδιών προάγουν επίσης την παραγωγή ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης για την καλή αίσθηση, που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο. Περισσότερη ωκυτοκίνη που ρέει μέσα από το σώμα σημαίνει λιγότερο άγχος την ώρα του ύπνου, με αποτέλεσμα έναν καλό βαθύ ύπνο.

Βελτιώνει την κυκλοφορία

Το τρίψιμο ποδιών και πελμάτων πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο εάν κάνετε καθιστική εργασία ή αν είστε σε ορθοστασία όλη την ημέρα. Το να κάθεστε ή να στέκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα περιορίζει τη ροή του αίματος, η οποία εξαντλεί τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι μύες για να λειτουργούν αποτελεσματικά. Επιπλέον, αν φοράτε σφιχτά ή ψηλοτάκουνα παπούτσια χειροτερεύει τη μυϊκή κατάσταση με αποτέλεσμα να προκαλούνται επώδυνες συσπάσεις – το σήμα του σώματος που είναι αδύνατο να αγνοηθεί ώστε να κάνετε μασάζ στους μυς σας το συντομότερο δυνατό.

Τα τακτικά μασάζ ποδιών πριν τον ύπνο διεγείρουν την αυξημένη ροή αίματος, η οποία προσφέρει γλυκιά, χαλαρωτική ανακούφιση στους σκληρά εργαζόμενους μύες στο τέλος μιας απαιτητικής ημέρας.

Ενθαρρύνει τον βαθύτερο ύπνο

Τα πόδια μας εργάζονται σκληρά σε καθημερινή βάση, υποστηρίζοντας το σώμα μας. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο τα κάτω άκρα μας είναι τα λιγότερο χαϊδεμένα μέρη του σώματός μας. Έτσι, αφού κάνετε μασάζ με όλες αυτές τις θρεπτικές κρέμες νύχτας στα χέρια, το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, θυμηθείτε να περιποιηθείτε τα πόδια και τις πατούσες σας. Ένα μασάζ ποδιών πριν τον ύπνο μειώνει το στρες, ηρεμεί τα νεύρα και προσφέρει άμεση χαλάρωση πριν κοιμηθείτε. Επιπλέον, προκαλεί πολύ ωραία αίσθηση υποστηρίζοντας τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

Ακολουθούν ορισμένες γενικές συμβουλές για μασάζ ποδιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό:

Δώστε προσοχή σε μέρη που νιώθετε πόνο: Εργαστείτε σε επώδυνες περιοχές για περισσότερη ώρα, με όση πίεση αισθάνεστε άνετα μέχρι να ο μυς να αρχίσει να χαλαρώνει.
Δώστε προσοχή να αισθάνεστε καλά: Αν η αίσθηση είναι ευχάριστη, μπορείτε να συνεχίσετε.
Αποφύγετε τον τραυματισμό των αντίχειρων: Μην ασκείτε τόση πίεση ώστε οι αντίχειρες σας να αρχίσουν να πονάνε. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του σωματικού βάρους, όχι τους μύες στους αντίχειρες, για να ασκήσετε πίεση.
Εστιάστε σε ένα πόδι τη φορά.. Ολοκληρώστε πρώτα το μασάζ στο ένα πόδι και την πατούσα και στη συνέχεια περάστε στο άλλο. Μην κάνετε μασάζ εναλλάξ.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γνωρίστε το όσπριο που είναι γνωστό για την ικανότητά του να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Βυθίστε ένα φακελάκι τσαγιού σε έναν νεροχύτη γεμάτο βρώμικα πιάτα: δείτε γιατί.