Διακόσμηση: ποια χρώματα τοίχου μας αποχαιρετούν το 2023 και ποια τα αντικαθιστούν. Ότι πρέπει να ξέρετε

Οι τάσεις της διακόσμησης του σπιτιού έρχονται και παρέρχονται, αλλά τι γίνεται με τα χρώματα τοίχου; Για χρόνια, πιστεύαμε ότι η επιτυχία που είχαν οι ουδέτεροι τόνοι τόσο στους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων όσο και στους ιδιοκτήτες σπιτιών δεν θα σβήσει ποτέ. Αλλά το 2023, μπορεί να εκπλαγείτε για το ποιες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού αποκτούν δυναμική και αυτό επεκτείνεται και στα χρώματα.

Αν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα για τα πέντε χρώματα τοίχου που μειώνονται σε δημοτικότητα το 2023, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Φυσικά, εσείς είστε ο καλύτερος κριτής για το ποιο χρώμα θα φαινόταν καλύτερα στον χώρο σας. Ωστόσο, πιθανότατα θα αρχίσετε να βλέπετε αυτές τις πέντε αποχρώσεις πολύ λιγότερο συχνά φέτος.

Ποιες τάσεις βαφής τοίχου μας αποχαιρετούν το 2023 και ποιες τις αντικαθιστούν; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Παστέλ Ροζ
Το κάποτε αγαπημένο Millennial Pink είναι πια εκτός μόδας και ήρθε η ώρα να πούμε ένα γεια σε ενημερωμένες, βαθύτερες αποχρώσεις. Παρόλο που μπορεί να βλέπετε ακόμα σκιές αυτής της απόχρωσης στα σπίτια, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό σε δημοτικότητα επειδή μπορεί εύκολα να κατακλύσει έναν χώρο. Αντίθετα, οι σχεδιαστές επιλέγουν πιο τολμηρά, μερικές φορές πιο σκούρα, χρώματα. Πάρτε μια ιδέα από το “viva magenta ” το χρώμα της χρονιάς της Pantone, για παράδειγμα, και επιλέξτε το ματζέντα.

Γκρί
Το γκρι μπορεί να μην φύγει ποτέ εντελώς από τη μόδα, αλλά σίγουρα υπάρχει μια κίνηση προς τα φωτεινά, ζεστά λευκά και το γήινο μπεζ φέτος. Σε γενικές γραμμές, οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγκαλιάζουν το χρώμα και τα ζεστά ουδέτερα στους χώρους διαβίωσής τους αυτή τη στιγμή στη θέση του γκρι.Απλά σκεφτείτε το χρώμα της χρονιάς του Sherwin Williams: Redend Point.

Πράσινο

Θυμάστε πόσο πράσινο ήταν στη μόδα το 2022; Λοιπόν, φέτος γίνεται ανανέωση, καθώς οι ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν πιο συχνά γαλαζοπράσινη μπογιά. Ο κατασκευαστής χρωμάτων Glidden ονόμασε ακόμη και το Vining Ivy, μια πολυτελή γαλαζοπράσινη απόχρωση, το Χρώμα της Χρονιάς για το 2023.

Μωβ

Τα πιο δημοφιλή χρώματα φέτος θυμίζουν τον φυσικό κόσμο, γεγονός που εξηγεί γιατί το μωβ δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και μπορεί να παρουσιάσει πτώση στη δημοτικότητα. Σίγουρα, η Pantone επέλεξε μια απόχρωση μυρτιάς ως το χρώμα της χρονιάς για το 2022, αλλά είναι το 2023 τώρα και οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ να διακοσμήσουν με μοβ χρώμα φέτος.

Ανοιχτά ουδέτερα

Δεν πρόκειται ακριβώς για ένα συγκεκριμένο χρώμα, αλλά γενικά, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αναζωογονήσουν τα σπίτια τους προσθέτοντας βάθος και τόλμη. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού βαριούνται τα μονοδιάστατα ουδέτερα που δεν προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον στα σπίτια τους. Ωστόσο τα ανοιχτά ουδέτερα χρώματα είναι ακόμα εξαιρετικά δημοφιλή για εξωτερική βαφή σπιτιών.

Τώρα που υπάρχει η ευκαιρία να πειραματιστούν με το χρώμα, οι άνθρωποι τολμούν. Για παράδειγμα, αντί να επιλέξετε γκρι, μπορείτε να σκεφτείτε γήινους τόνους που εμπνέονται από την φύση (μουσταρδί, καμένο πορτοκαλί, χρυσό, καφέ) ή τις λεγόμενες αποχρώσεις κοσμημάτων δηλαδή χρώματα και τόνους που προέρχονται από πολύτιμους λίθους όπως το ζαφείρι, το ρουμπίνι και το σμαράγδι. Αυτές είναι αποχρώσεις δυναμικές και εντυπωσιακές για να προσθέσετε ενδιαφέρον όταν βάφετε τον χώρο σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Τα καλύτερα λάδια περιποίησης προσώπου το χειμώνα

Πώς να διώξετε τα μαύρα στίγματα με 3 απλά συστατικά