Μαλλιά: Οδηγός για τέλεια μαλλιά μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τελειώνει και ενώ ο ήλιος, το καλοκαιρινό αεράκι, η πισίνα και το θαλασσινό νερό σας έκαναν να νιώθετε υπέροχα, είναι επίσης πιθανό να έχουν επηρεάσει τα μαλλιά σας. Επιπλέον, η αλλαγή της εποχής επιβάλλει να ασχοληθούμε μαζί τους στα πλαίσια της γενικότερης επιστροφής μας στην ρουτίνα.
Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές μας για να επαναφέρετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση για τους πιο κρύους μήνες και για πώς να αποτρέψετε περαιτέρω εποχιακές βλάβες.

Εξομαλύνετε την επιδερμίδα των μαλλιών σας.

Η τρίχα έχει τρία διαφορετικά στρώματα: την επιδερμίδα που είναι η εξωτερική στοιβάδα, τον φλοιό που είναι η δεύτερη στοιβάδα και τον μυελό δηλαδή το εσωτερικό στρώμα. Η επιδερμίδα αποτελείται από 5 – 10 στρώματα. Όταν είναι υγιής είναι ομαλή και επίπεδη και τα μαλλιά φαίνονται υγιή, λαμπερά και προστατεύουν τον εσωτερικό φλοιό. Όταν η επιδερμίδα είναι κατεστραμμένη, τα εξωτερικά στρώματα ανυψώνονται, εκθέτοντας το εσωτερικό των τριχών και οδηγώντας σε βλάβη και θαμπή εμφάνιση. Το καλοκαίρι με τον ήλιο, την θάλασσα και το χλώριο από την πισίνα συχνά καταστρέφεται αυτό το προστατευτικό στρώμα, καθιστώντας μεταξύ άλλων τα μαλλιά σας πιο ευάλωτα στο σπάσιμο και στην ψαλίδα. Μια κατεστραμμένη επιδερμίδα μειώνει επίσης τη γυαλάδα των μαλλιών, αυξάνει το πορώδες και την ξηρότητα και κάνει τα μαλλιά σας πιο πιθανό να μπλοκάρουν και να μπερδεύονται. Επιπλέον μια υγιής επιδερμίδα δέχεται ομοιόμορφα τα χημικά προϊόντα. Αντίθετα η κατεστραμμένη, ανοιχτή επιδερμίδα επιτρέπει την απορρόφηση χημικών προϊόντων πιο γρήγορα και συνεπώς πιο άνισα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ανεπιθύμητα και θαμπά αποτελέσματα.
Για να εξομαλύνετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σε κάθε τρίχα, χτενίστε απαλά το conditioner σας με μια χτένα με φαρδιά δόντια μετά από κάθε λούσιμο, ξεκινώντας από τις άκρες σας και σταδιακά ανεβείτε. Στην συνέχεια εφαρμόστε ένα προστατευτικό σπρέι για ξεμπέρδεμα, στα μεσαία μήκη και τις άκρες σας. Αυτό θα προστατεύσει τα μαλλιά σας όλη την ημέρα από περαιτέρω περιβαλλοντικές βλάβες.

Κόψτε την ψαλίδα

Τους πιο κρύους μήνες, πολλές γυναίκες επιθυμούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους. Ωστόσο, μετά το καλοκαίρι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο η καθώς συχνά προκαλείται λέπτυνση και ξέφτισμα των άκρων σας. Δυστυχώς, από τη στιγμή που έχετε σπασμένες άκρες, η μόνη θεραπεία είναι να τις κόψετε. Και αυτό θα πρέπει να γίνει μόλις το παρατηρήσετε, διαφορετικά είναι πιθανό να τα μαλλιά να συνεχίσουν να χωρίζουν πιο πάνω στον άξονα της τρίχας. Ένας από τους χειρότερους ένοχους για τις σπασμένες άκρες είναι οι βούρτσες με τρίχες ή οι βούρτσες με μεταλλικές οδοντώσεις καθώς μπορεί να σχίσουν τμήματα της επιδερμίδας ή να ξύσουν το τριχωτό της κεφαλής σας. Επιλέξτε μια βούρτσα τύπου vented brush με στρογγυλεμένα δόντια και μαλακή βάση, κάτι που θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής σας από την καθημερινή φθορά του styling.

Ξηρότητα και Θραύση

Οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να έχουν αφήσει τα μαλλιά σας στεγνά και εύθραυστα. Ωστόσο ακόμα και τους κρύους μήνες η κεντρική θέρμανση, οι ισχυροί, ψυχροί άνεμοι και το πιστολάκι μπορεί επίσης να είναι επιζήμια. Τα ξηρά μαλλιά σπάνε εύκολα και επίσης είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να μακρύνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά συχνά θα ξεκολλήσουν στις άκρες πριν φτάσουν στο μήκος που θέλετε. Για να αποκαταστήσετε τη δύναμη και την ελαστικότητα, εφαρμόστε εβδομαδιαία ειδικά προϊόντα περιποίησης, όπως μάσκες και conditioner αναδόμησης. Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα, χρησιμοποιήστε τα προιόντα δύο φορές την εβδομάδα ή κοιμηθείτε με αυτά και λουστείτε το πρωί. Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά, ψεκάστε τα με ένα μαλακτικό σπρέι που προστατεύει από την θερμότητα.

Διατροφή

Οι ηλιόλουστες μέρες μειώνονται όσο πάμε από το φθινόπωρο στους χειμερινούς μήνες. Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να μειωθούν δραστικά. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, γι’ αυτό χρησιμοποιήσετε ένα συμπλήρωμα που την περιέχει. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Καταπραΰνετε το τριχωτό της κεφαλής σας

Το ξεφλούδισμα/φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο τους ψυχρότερους μήνες. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως αλλαγές στη διατροφή, αυξημένα επίπεδα στρες και πιο ψυχρό κλίμα. Εκτός από ενοχλητική, η πιτυρίδα είναι επίσης γνωστό ότι πυροδοτεί την τριχόπτωση, επομένως είναι σημαντικό να την καθαρίσετε το συντομότερο δυνατό. Για να απαλύνετε το τριχωτό της κεφαλής σας και να το απαλλάξετε από τις νιφάδες, χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα σαμπουάν μέχρι να εξαφανιστεί ο ερεθισμός και σε εβδομαδιαία βάση scalp mask ή scrub για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Στρες και υγεία των μαλλιών

Τα επίπεδα άγχους μπορεί να εκτοξευθούν στα ύψη το χειμώνα, με την επιστροφή στην δουλειά και τις καθημερινές υποχρεώσεις οδηγώντας σε αυξημένη καθημερινή πτώση των μαλλιών και λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε ένα ολιστικό πρόγραμμα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής για να καταπολεμήσετε την υπερβολική τριχόπτωση.

Follow Getlife.gr στο Google News

Παλιό λεωφορείο μετατρέπεται σε πολυτελές σπίτι – Το αποτέλεσμα της μετατροπής θα σας αφήσει άφωνους!

Συνταγή: Φτιάξε τις πιο νόστιμες λωρίδες κοτόπουλου