Οδηγός σε 7 βήματα για να τοποθετήσετε τα κουρτινόξυλα και να κρεμάσετε τις κουρτίνες.

Curtain Design for Living Room with Brown Sofa & Rug - Beautiful Homes

Οι κουρτίνες είναι μια από τις πιο κοινές προσθήκες στο εσωτερικό του σπιτιού και χρησιμοποιούνται κυρίως για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας καλύπτοντας τα παράθυρα. Ωστόσο, οι κουρτίνες έχουν και άλλες χρήσεις. Μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμείνει το σπίτι ζεστό κατά τους χειμερινούς μήνες και να το διατηρήσει δροσερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρέχοντας ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης στα παράθυρα. Επιπλέον, οι κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εμποδίσουν το ηλιακό φως να εισέλθει από τα παράθυρα, διευκολύνοντας την προβολή της οθόνης του υπολογιστή σας στο γραφείο του σπιτιού.

Πέρα από αυτές τις χρήσεις, οι κουρτίνες προσθέτουν επίσης στην αισθητική του σπιτιού. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι, στυλ και χρώματα για να διαλέξετε, αλλά προτού προχωρήσετε, πρέπει να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε κουρτινόξυλα για να κρεμάσετε τις κουρτίνες. Η τοποθέτηση κουρτινόξυλων είναι μια σχετικά εύκολη δουλειά που δεν απαιτεί μεγάλο αριθμό εργαλείων ή εξαρτημάτων.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς να τοποθετείτε τα κουρτινόξυλα και να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας με λίγα απλά βήματα.

 

1. Κάντε μετρήσεις

Κάντε ακριβείς μετρήσεις του πλάτους, του ύψους και της θέσης των παραθύρων σας μεταξύ οροφής και δαπέδου. Αυτές οι μετρήσεις θα είναι απαραίτητες για την επιλογή κατάλληλων ράβδων, βραχιόνων και κουρτινών. Εάν τα παράθυρα έχουν περσίδες πάνω από τις οποίες θα κρέμονται οι κουρτίνες, καθορίστε εάν και πόσο ξεχωρίζουν οι περσίδες από τα περιβλήματα των παραθύρων. Αυτό θα υπαγορεύσει την απαραίτητη μετατόπιση των στηρίξεων και των ράβδων από τον τοίχο.

2. Προσδιορίστε το μέγεθος και το στυλ

Λάβετε υπόψη σας κάποιους παράγοντες όπως: Πόσο επίσημο είναι το στυλ του χώρου, ποια είναι η αισθητική του δωματίου σας. Θέλετε το ύφασμα να είναι διαφανές για να μπαίνει περισσότερο φως, προτιμάτε τις κουρτίνες που εμποδίζουν το φως ή τις κουρτίνες συσκότισης ή μήπως συνδυασμό τους; Θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο μεγαλύτερη διάσταση; Λάβετε επίσης υπόψη τον χρόνο που χρειάζεται για να παραγγείλετε και να προμηθευτείτε τις κουρτίνες σας. Μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

3. Επιλέξτε κουρτινόξυλα

Βασίστε την επιλογή του υλικού σας στις μετρήσεις των παραθύρων σας και στο προτιμώμενο στυλ. Το υλικό μπορεί να κυμαίνεται από απλές λεπτές ράβδους που στηρίζονται σε σχεδόν αόρατα στηρίγματα βιδωμένα στο πλαίσιο του παραθύρου έως περίτεχνες διακοσμητικές ράβδους και βραχίονες με διακοσμητικά άκρα.

4. Εγκαταστήστε τους βραχίονες

Η εγκατάσταση ξεκινά με ακριβείς μετρήσεις και προσάρτηση των βραχιόνων ράβδων στο πλαίσιο ή τον τοίχο του παραθύρου. Ανοίξτε τρύπες και τοποθετήστε ούπα τοίχου. Στερεώστε τους βραχίονες με βίδες στον τοίχο. Βεβαιωθείτε ότι τα στηρίγματα έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να είναι ίσα σε κάθε πλευρά και στο κατάλληλο ύψος πάνω από το δάπεδο. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κουρτινόξυλο χωρίς να το στερεώσετε και βεβαιωθείτε ότι είναι στη σωστή θέση.

5. Προετοιμάστε τις κουρτίνες

Αν οι κουρτίνες σας απαιτούν την τοποθέτηση γάτζων για να κρεμαστούν στο κουρτινόξυλο ασχοληθείτε με αυτή την δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά πυκνά για να μην αφήνουν κενά όταν κρεμαστεί η κουρτίνα.

6. Κρεμάστε τις κουρτίνες

Οι κουρτίνες ανάλογα με το είδος τους μπορούν είτε να περαστούν απευθείας στο κουρτινόξυλο ή να κρεμαστούν στα γατζάκια. Μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσετε το κουρτινόξυλο ή να χρησιμοποιήσετε σκάλα, ανάλογα τι σας εξυπηρετεί καλύτερα.

7. Τοποθετήστε τα αξεσουάρ

Ανάλογα με την επισημότητα ή με την αισθητική του σχεδιασμού σας, εγκαταστήστε τα κορδόνια και τον εξοπλισμό πιασίματος των κουρτινών.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πως να επιλέξετε σωστά τις κουρτίνες. Όλα τα μυστικά των διακοσμητών

5 Συμβουλές ειδικών για να διατηρήσετε τα φυτά ζωντανά ενώ είστε σε διακοπές