Πώς να επιπλώσετε σωστά έναν ενιαίο χώρο

Οι ενιαίοι χώροι αποτελούν μια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή στις μέρες μας, καθώς είναι άνετοι και προσφέρουν ευελιξία. Παρόλα αυτά, η τοποθέτηση των επίπλων σε αυτούς, μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση, λόγω της ανάγκης να υπάρξει σωστή διαχείριση αλλά και αισθητική για το σχεδιασμό.

Η τοποθέτηση επίπλων σε έναν ενιαίο χώρο είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης διακόσμησης. Για να επιτύχετε έναν λειτουργικό αλλά και ευχάριστο χώρο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος, η διαρρύθμιση του, η λειτουργικότητα, η αισθητική, αλλά και η ποιότητα των επίπλων.

1. Μελετήστε την κάτοψη του χώρου σας

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να μελετήσετε την κάτοψη του χώρου σας για τυχόν ιδιαιτερότητες ώστε να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος και είδος των επίπλων. Σκεφτείτε πού θέλετε να τοποθετηθούν αυτά τα έπιπλα, καθώς και το χώρο που θα καταλάβουν. Μην παραλείψετε να μελετήσετε την επιλογή των χρωμάτων, αλλά και του φωτισμού. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε κατά νου αν ο χώρος θα είναι αποκλειστικά χώρος διαβίωσης ή θα περιλαμβάνει και χώρο εργασίας.

2. Προτιμήστε τα σετ επίπλων

Τα σετ επίπλων κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο αρμονικός, δίνοντάς του ένα σύγχρονο στυλ. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας, συνδυάζοντας διαφορετικά κομμάτια της επιλογής σας. Λάβετε υπόψιν σας την κλίμακα των επίπλων και τον χώρο που έχετε στη διάθεσή σας, ώστε να παραμείνει λειτουργικός.

3. Εξετάστε την πρακτικότητα του χώρου

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, μεγάλο ρόλο παίζει και το πρακτικό. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να διαμορφώσετε τον ενιαίο χώρο σας ώστε να επιτρέπει την εύκολη κίνηση των ατόμων που ζουν στο σπίτι. Μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε νοητές ζώνες με διαφορετική χρήση για τον χώρο σας, όπως για παράδειγμα, μια ζώνη κουζίνας, μια ζώνη καθιστικού, μια ζώνη τραπεζαρίας και μια ζώνη εργασίας αν είναι απαραίτητη.

4. Επενδύστε στην ποιότητα των επίπλων

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έπιπλα που είναι ανθεκτικά και θα διατηρήσουν την αισθητική τους στον χρόνο. Αν τα έπιπλά σας δεν είναι καλής ποιότητας, ενδεχομένως να χρειαστείτε να τα αντικαταστήσετε και να κάνετε τη διαδικασία από την αρχή. Επιλέγοντας έπιπλα υψηλής ποιότητας, θα εξασφαλίσετε ότι θα έχετε ένα κομψό και λειτουργικό χώρο για πολλά χρόνια.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τραπεζάκι σαλονιού: οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε.

20 υπέροχες προτάσεις γραφείων στο υπνοδωμάτιο