Τραπεζάκι σαλονιού: οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε.

Το τραπεζάκι σαλονιού είναι το έπιπλο που ολοκληρώνει το στυλ στο σαλόνι σας σε συνδυασμό με τους καναπέδες ή τις πολυθρόνες. Βρίσκεται συνήθως στο κεντρικό σημείο του σαλονιού και εκτός από την αισθητική που προσδίδει, έχει και πρακτική χρήση.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να επιλέξετε, καθώς θέλετε να εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σας αλλά και να εναρμονίζεται με το υπόλοιπο στυλ του σαλονιού. Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα τραπεζάκι σαλονιού είναι πολλά καθώς θα πρέπει να είναι όμορφο αισθητικά αλλά και χρηστικό.

Δείτε ποιες παραμέτρους πρέπει να προσέξετε ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή σε τραπεζάκι στο σαλόνι σας.

1. Σκεφτείτε τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας

Προκειμένου να επιλέξετε τραπεζάκι σαλονιού, σκεφτείτε πρώτα τις ανάγκες και το lifestyle σας. Αν το χρησιμοποιείτε για να φυλάσσετε διάφορα αντικείμενα θα χρειαστείτε ένα τραπεζάκι με αποθηκευτικούς χώρους, αν καλείτε συχνά κόσμο στο σπίτι θα θέλετε ένα σε μεγαλύτερο μέγεθος. Εάν επίσης έχετε μικρά παιδιά, τα γυάλινα τραπεζάκια ίσως είναι απαγορευτικά για εσάς.

2. Δώστε βάση στο ύψος και τον όγκο του

Η επιφάνεια που θα καταλαμβάνει το τραπεζάκι θα πρέπει να είναι μικρότερη από εκείνη του καναπέ. Συγκεκριμένα, το μήκος του θα πρέπει να είναι αρκετά μικρότερο από τον καναπέ σας αλλά και το ύψος του, θα πρέπει να φτάνει το πολύ μέχρι τα μαξιλάρια. Οτιδήποτε μεγαλύτερο σε έκταση ή πιο ψηλό θα φαίνεται ξένο στο χώρο σας.

Διαβάστε αναλυτικά στον οδηγό:Οδηγός μεγέθους τραπεζιού σαλονιού. Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για το τραπεζάκι του σαλονιού σας.

3. Επιλέξτε προσεκτικά το υλικό κατασκευής και το χρώμα του

Το υλικό που θα επιλέξετε για το τραπεζάκι σας παίζει μεγάλο ρόλο για την καλύτερη λειτουργικότητά του. Συγκεκριμένα, αν το θέλετε για να ακουμπάτε πιάτα και ποτήρια, για παράδειγμα, ή αν το θέλετε για έναν πιο διακοσμητικό ρόλο τοποθετώντας πάνω του διακοσμητικά. Βάσει αυτών, θα πρέπει να ενημερωθείτε για το ιδανικό υλικό αλλά και απόχρωση που θα πρέπει να έχει.

4. Επιλέξτε το σχήμα που θα έχει

Η διάταξη των υπόλοιπων επίπλων αλλά και το σχήμα τους, θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό σχήμα για το τραπεζάκι σαλονιού σας. Το ορθογώνιο είναι μία αρκετά ασφαλής επιλογή, καθώς ταιριάζει στους περισσότερους χώρους. Αν έχετε έναν μακρύ σε μήκος καναπέ, ταιριάζει ιδανικά το ορθογώνιο ή το οβάλ τραπεζάκι. Τα τετράγωνα και τα στρογγυλά, είναι κατάλληλα για μία πιο μοντέρνα διακόσμηση, καθώς προσθέτουν μία επιπλέον σύγχρονη νότα στο χώρο.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πείτε αντίο στους λεκέδες του νιπτήρα με αυτή τη μέθοδο.

Πώς να επιπλώσετε σωστά έναν ενιαίο χώρο