Πείτε αντίο στους λεκέδες του νιπτήρα με αυτή τη μέθοδο.

Οι λεκέδες από σκληρό νερό μπορεί να είναι μια επίμονη ενόχληση, αφήνοντας αντιαισθητικά πορτοκαλί σημάδια γύρω από τον νιπτήρα του μπάνιου σας. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή και αποτελεσματική λύση που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Με λίγα μόνο κοινά συστατικά, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους επίμονους λεκέδες και να επαναφέρετε τη λάμψη στον νιπτήρα σας.

Θα χρειαστείτε:

1/4 φλιτζάνι υγρό απορρυπαντικό πιάτων
1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι αλάτι Epsom (άλατα μπάνιου)

Οδηγίες

1. Σε ένα μπολ, συνδυάστε το υγρό σαπούνι πιάτων, τη μαγειρική σόδα και το άλατα μπάνιου Epsom. Ανακατέψτε τα μαζί μέχρι να έχετε μια υφή σαν πάστα.

2. Πάρτε μια βούρτσα απολέπισης ή μια παλιά οδοντόβουρτσα και εφαρμόστε το μείγμα απευθείας στους λεκέδες από σκληρό νερό στον νιπτήρα σας. Χρησιμοποιήστε απαλή πίεση και τρίψτε με κυκλικές κινήσεις, εστιάζοντας στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συσσώρευση.

3. Συνεχίστε το τρίψιμο μέχρι να αρχίσουν να ξεθωριάζουν οι λεκέδες. Ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε περισσότερο από το μείγμα και να επαναλάβετε τη διαδικασία για επίμονους λεκέδες.

4. Αφού τρίψετε καλά τον νεροχύτη, ξεπλύντε τον με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Θα παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση του νεροχύτη σας, αν και ορισμένοι λεκέδες μπορεί να απαιτούν πρόσθετες θεραπείες.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σπιτική λύση, μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες από σκληρό νερό και να επαναφέρετε τη λάμψη στον νιπτήρα σας. Απολαύστε έναν καθαρότερο και πιο ελκυστικό οπτικά νιπτήρα χωρίς την ανάγκη σκληρών χημικών ή ακριβών προϊόντων καθαρισμού.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αφαιρέστε τα υπολείμματα φαγητού από το πυρέξ με αυτό το άπαιχτο κόλπο.

Τραπεζάκι σαλονιού: οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε.