Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων: το θαυματουργό ξύδι

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί την πιο πρακτική λύση για γρήγορο ξεπάγωμα, για να ζεστάνετε νερό για το τσάι ή τον καφέ ή για να ετοιμάσετε ένα πρόχειρο φαγητό. Δυστυχώς όμως λερώνεται αρκετά εύκολα από τις πιτσιλίές που πετάγονται από τα φαγητά καθώς ζεσταίνονται. Σας έχουμε υπέροχα νέα: είναι πολύ εύκολο να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας χρησιμοποιώντας την δύναμη του ατμού και λευκό ξύδι, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά όλων των εποχών. Καθαρίζει, απολυμαίνει και αρωματίζει ταυτόχρονα. Διαβάστε τον καλύτερο και πιο γρήγορο τρόπο για να καθαρίσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων.

Θα χρειαστείτε:
Λευκό ξύδι
Ζεστό νερό
Γυάλινο δοσομετρητή ή μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
Ξύλινη οδοντογλυφίδα ή ξύλινο κουτάλι
Πανί από μικροΐνες
Οινόπνευμα

Βήμα 1 Προετοιμασία
Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε ένα μπολ ή δοσομετρητή κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Τοποθετήστε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σας και μετά τοποθετήστε μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο κουτάλι στο υγρό. Αυτό διασφαλίζει ότι το μείγμα ξιδιού και ζεστού νερού δεν θα υπερθερμανθεί και δεν θα εκραγεί κατά λάθος.

Βήμα 2 Θέστε τον φούρνο σε λειτουργία
Ρυθμίστε το φούρνο μικροκυμάτων σας στα 5-10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ισχυρός είναι) και ενεργοποιήστε τον. Όταν τελειώσει ο χρόνος, αφαιρέστε προσεκτικά το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας ένα γάντι φούρνου.

Βήμα 3 Σκουπίστε το εσωτερικό
Στη συνέχεια, πάρτε ένα καθαρό πανί (ή χαρτί κουζίνας) και σκουπίστε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων και το υπόλοιπο εσωτερικό. Ο ατμός από το νερό και το ξύδι θα μαλακώσει πιτσιλιές και υπολείμματα από χυμένα φαγητά σε σημείο που να μπορείτε να καθαρίσετε τις επιφάνειες χωρίς τρίψιμο. Το ξύδι θα απομακρύνει επίσης τις δυσάρεστες οσμές.
Tip: Δώστε έμφαση στο πάνω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων καθώς είναι εκείνο το σημείο όπου συγκεντρώνονται πιο εύκολα οι περισσότεροι λεκέδες και οι μυρωδιές. Αφαιρέστε και καθαρίστε επίσης την γυάλινη βάση.

Βήμα 4 Καθαρίστε το εξωτερικό
Κάντε και το εξωτερικό να λάμπει! Πάρτε το πανί από μικροΐνες και ρίξτε λίγο οινόπνευμα (ή καθαριστικό τζαμιών). Χρησιμοποιήστε το υγρό πανί για να σκουπίσετε και να γυαλίσετε το εξωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας για να αποκτήσει αστραφτερή λάμψη.

Follow Getlife.gr στο Google News

Μαγειρική σόδα: 10 χρήσεις που δεν φαντάζεστε

Ραφιέρα ΙΚΕΑ kallax: χρήσεις που δεν πάει ο νους σας