Πώς να καθαρίσετε τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας με σόδα και ξύδι.

Οδηγός σε 7 βήματα.

Το καθάρισμα του νεροχύτη της κουζίνας συχνά εμπίπτει στην κατηγορία των βαρετών αλλά απαραίτητων οικιακών εργασιών. Σας έχουμε καλά νέα, το να γυαλίσετε τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας έτσι ώστε να φαίνεται σαν καινούργιος είναι πραγματικά πιο εύκολο από ότι νομίζετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά οικιακά υλικά που πιθανότατα βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι σας.

Διαβάστε παρακάτω για έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να καθαρίσετε τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας.
Θα χρειαστείτε:
Πανί καθαρισμού
Μαλακό σφουγγάρι
Μπουκάλι ψεκασμού
Μαγειρική σόδα
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Ξύδι

Βήμα 1. Αδειάστε και ξεπλύνετε το νεροχύτη

Αρχικά, αδειάστε τελείως και ξεπλύνετε καλά τον νεροχύτη με ζεστό νερό.

Βήμα 2. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε τον υγρό νεροχύτη με μαγειρική σόδα. Καλύψτε όλη την επιφάνεια του νεροχύτη με ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδας και φροντίστε να συμπεριλάβετε τα πλαϊνά.

Βήμα 3. Τρίψτε τον νεροχύτη

Χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί καθαρισμού, τρίψτε τον νεροχύτη με τη μαγειρική σόδα. Τρίψτε προς την κατεύθυνση των κόκκων από ανοξείδωτο χάλυβα, προσέχοντας ιδιαίτερα τα σημεία που είναι λερωμένα ή έχουν κολλημένη βρωμιά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα αν χρειάζεται. Το νερό και η μαγειρική σόδα θα σχηματίσουν μια πάστα καθώς τρίβετε, επικαλύπτοντας τον νεροχύτη. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως λειαντικό καθαριστικό του νεροχύτη, αλλά είναι αρκετά απαλή ώστε να μην χαράζει την επιφάνεια από ανοξείδωτο χάλυβα.

Βήμα 4. Χρησιμοποιώντας ένα λεμόνι, τρίψτε ξανά

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και χρησιμοποιήστε τα δύο μισά για να τρίψετε ξανά τον νεροχύτη με την πάστα μαγειρικής σόδας που εξακολουθεί να επικαλύπτει τον νεροχύτη σας. Τα υψηλά επίπεδα οξέων στον χυμό λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων, για να μην αναφέρουμε ότι ο νεροχύτης σας θα μοσχομυρίσει με μια υπέροχη μυρωδιά εσπεριδοειδών.

Βήμα 5. Ξέπλυνετε

Ξεπλύνετε τον νεροχύτη από την πάστα μαγειρικής σόδας και το χυμό λεμονιού με άφθονο νερό.

Βήμα 6. Ξύδι για κηλίδες νερού

Με ένα μπουκάλι σπρέι γεμάτο με λευκό ξύδι, ψεκάστε ολόκληρο τον νεροχύτη. Στη συνέχεια, σκουπίστε το ξύδι στο νεροχύτη με ένα καθαρό πανί. Το ξύδι λειτουργεί ως φυσικό απολυμαντικό και επιπλέον αφαιρεί τους λεκέδες από το νερό.

Βήμα 7. Στεγνώστε και γυαλίστε με ελαιόλαδο

Αφού στεγνώσετε τον νεροχύτη με ένα στεγνό πανί, αφαιρώντας το νερό ή το ξύδι που έχει απομείνει, για να ενισχύσετε πραγματικά τη λάμψη, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα σε ένα στεγνό πανί και τρίψτε το στον νεροχύτη, δουλεύοντας προς την κατεύθυνση του κόκκου. Σκουπίστε την περίσσεια του λαδιού και θαυμάστε τον αστραφτερό νεροχύτη σας!

Follow Getlife.gr στο Google News

Ρουστίκ κρεβατοκάμαρες. Τολμήστε την τάση διακόσμησης.

10 διαφορετικοί τρόποι και βίντεο για να ανοίξετε ένα μπουκάλι μπύρας χωρίς ανοιχτήρι μπουκαλιών