Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων από την μούχλα.

Η σόδα, το ξύδι και ο βόρακας

Η μούχλα για να αναπτυχθεί απαιτεί τρία πράγματα που υπάρχουν στα πλυντήρια ρούχων: νερό, οξυγόνο και τροφή. Το νερό και το οξυγόνο είναι αυτονόητα, αλλά το φαγητό; Τι τρώνε οι μούχλες; Το φαγητό τους λοιπόν είναι το απορρυπαντικό, τα υπολείμματα μαλακτικού και η βρωμιά από τα ρούχα. Οι μικροοργανισμοί της μούχλας αναπαράγονται απελευθερώνοντας σπόρια. Το να απαλλαγείτε από τη μούχλα σημαίνει να σκοτώσετε και να αφαιρέσετε τη μούχλα που έχει δημιουργηθεί και να ελαχιστοποιήσετε τις συνθήκες που την αναγκάζουν να ευδοκιμήσει, ώστε να μην επανέλθει. Διαβάστε 3 τρόπους καθαρισμού του πλυντηρίου ρούχων από τη μούχλα

1. Βόρακας και ξύδι

Ο βόρακας και το ξίδι είναι φυσικά αντιμυκητιασικά. Αναμείξτε τα και κάντε μια πλύση στον μεγαλύτερο, πιο ζεστό κύκλο για να σκοτώσετε τη μούχλα στο τύμπανο και τους σωλήνες. Κάνοντας αυτή τη ρουτίνα κάθε τρεις έως έξι μήνες θα την αποτρέψετε την μούχλα από το να επανέλθει.

2, Χλώριο

Το χλώριο είναι ένας αποτελεσματικός δολοφόνος μούχλας. Βάλτε ένα φλιτζάνι υγρό λευκαντικό πλυντηρίου με χλώριο σε έναν κύκλο – όσο πιο μακρύ και ζεστό τόσο το καλύτερο. Όταν τελειώσει ο κύκλος, σκουπίστε την πόρτα και το λάστιχο της με διάλυμα χλωρίνης σε νερό.

3. Ξίδι και μαγειρική σόδα

Το ξύδι είναι θαυματουργό πλυντηρίου τόσο μόνο του,όσο και σε συνδυασμό με βόρακα ή με μαγειρική σόδα. Για χρήση με μαγειρική σόδα, πασπαλίστε περίπου ένα φλιτζάνι σκόνη στο κάτω μέρος του τυμπάνου και, στη συνέχεια, γεμίστε το δίσκο απορρυπαντικού με ξύδι. Πλύντε σε ζεστό κύκλο.

Αφού κάνατε την πλύση στην συνέχεια πρέπει να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μούχλας και από τα εξαρτήματα του πλυντηρίου. Ανακατέψτε οποιοδήποτε από τα παραπάνω παρασκευάσματα προτιμάται και αφαιρέστε φυσικά τη μούχλα με ένα πανί από μικροΐνες, σφουγγάρι ή βούρτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίζετε αποτελεσματικά τις γωνίες και τις κοιλότητες. Αφαιρέστε το δίσκο απορρυπαντικού, τρίψτε, ξεπλύνετε και στεγνώστε τον στον αέρα. Μουσκέψτε ένα πανί μικροϊνών με απολυμαντικό διάλυμα και καθαρίστε την πόρτα, το τύμπανο και το λάστιχο. Τέλος, καθαρίστε και το φίλτρο του πλυντηρίου, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει σπόρια μούχλας.

Follow Getlife.gr στο Google News

10 διαφορετικοί τρόποι και βίντεο για να ανοίξετε ένα μπουκάλι μπύρας χωρίς ανοιχτήρι μπουκαλιών

8 τρόποι για να σταματήσετε τις αρνητικές σκέψεις