20 μοναδικές ιδέες μικρού μπάνιου με καμπίνα ντους

Μια καμπίνα ντους μπορεί να προσθέσει λειτουργικότητα και αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε τεράστιο χώρο για να λειτουργήσει. Αυτές οι ιδέες για μικρό μπάνιο με ντουζιέρα δείχνουν πώς να δημιουργήσετε ένα όμορφο αποτύπωμα στο μπάνιο σας ή να ενισχύσετε την όμορφη εμφάνισή του.

Συμβουλές για τοποθέτηση ντουζιέρας σε μικρό μπάνιο

✅ Αποφύγετε την πόρτα για να κάνετε τη καμπίνα ντους ενός μικρού μπάνιου να είναι πιο ευρύχωρη. Ένα σταθερό γυάλινο πάνελ ή τοίχος με πλακάκια είναι αρκετό για να χωρίσει την ντουζιέρα από το υπόλοιπο μπάνιο. Ο σχεδιασμός της ανοιχτής πόρτας επιτρέπει στους χρήστες να έρχονται και να φεύγουν ελεύθερα. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε την βρύση και κεφαλή ντους στον τοίχο απέναντι από το άνοιγμα για να περιορίσετε το πιτσίλισμα.

✅ Αν η πόρτα είναι αδιαπραγμάτευτη για εσάς αλλά ο χώρος περιορισμένος μπορείτε να επιλέξετε πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα για να κερδίσετε χώρο.

✅ Αν πάλι θέλετε έναν απλό, οικονομικό τρόπο χρησιμοποιήστε κουρτίνες και όχι γυάλινες πόρτες. Αρκεί μια ράβδος στήριξης για την τοποθέτηση κουρτινών στις ανοιχτές πλευρές. Ένα ελαφρώς ανασηκωμένο σκαλοπάτι γύρω από την ντουζιέρα κρατά το νερό συγκρατημένο.

✅ Το ντους με γωνία είναι μια δημοφιλής επιλογή για μικρά μπάνια επειδή προσφέρει προσβασιμότητα σε στενούς χώρους. Τοποθετήστε το σε μια γωνία ενός μικρού μπάνιου, έτσι ώστε η γωνιακή πόρτα να κοιτάει το κέντρο του δωματίου. Φροντίστε να αφήσετε ελεύθερο χώρο μπροστά από την πόρτα ή αν δεν υπάρχει καθόλου χώρος βάλτε κουρτίνες.

✅ Οι τοίχοι βαμμένοι σε λευκό ή ανοιχτό χρώμα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ευρυχωρίας στο μικρό σας μπάνιο επιλέγοντας ανοιχτόχρωμα χρώματα τοίχου και πλακιδίων. Εάν η χρήση λευκών πλακιδίων στη καμπίνα ντους σας φαίνεται πολύ basic, σκεφτείτε τα μαρμάρινα πλακάκια ή προσθέστε πλακάκια σε χρώμα έμφασης για να αντισταθμίσετε το γενικότερο λευκό.

Δείτε 20 εξαιρετικές ιδέες μικρού μπάνιου με ντουζιέρα

Follow Getlife.gr στο Google News

Marble nails: δείτε στο βίντεο πώς μπορείτε να πετύχετε το εφέ μαρμάρου στο σπίτι

Εύκολη τούρτα με πασχαλινό τσουρέκι