Έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης των πετσετών μπάνιου και bonus ιδέες

Yπάρχουν πολλοί τρόποι αποθήκευσης πετσετών στο μπάνιο, από μεγάλες ράγες για πετσέτες μέχρι καλάθια αποθήκευσης και γάντζους. Όταν σχεδιάζετε το μπάνιο σας πρέπει να σκεφτείτε έξυπνες ιδέες για την αποθήκευση προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι τα καθημερινά, απλά αντικείμενα όπως οι πετσέτες είναι οργανωμένα και έχουν μια θέση.

Εάν χρειάζεστε ιδέες αποθήκευσης πετσετών για ένα μικρό μπάνιο, σκεφτείτε γάντζους τοίχου, ράγες και σχέδια ραφιών για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο τοίχου. Για μεγαλύτερα μπάνια έχετε περισσότερες επιλογές όπως μια σκάλα για πετσέτες ή μια ράγα οροφής, ή ειδικό αποθηκευτικό έπιπλο.

Δύο βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν αποθηκεύετε τις πετσέτες στο μπάνιο είναι πρώτον να δημιουργήσετε έναν πρακτικό χώρο όπου μπορούν να κρέμονται για να στεγνώσουν και δεύτερον να διατηρείτε τις εφεδρικές, διπλωμένες ή τυλιγμένες πετσέτες στο δωμάτιο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες όταν απαιτείται.

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικoύς τρόπους αποθήκευσης πετσετών για να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει στον χώρο και την ιδιοσυγκρασία σας.

Κρίκοι πετσετών
Μια απλή ιδέα αποθήκευσης πετσετών που θα είναι πάντα αποτελεσματική, ένα δαχτυλίδι πετσετών μπορεί να ενσωματωθεί σε μπάνια όλων των στυλ, σχημάτων και μεγεθών. Αν και συνήθως τοποθετούνται δίπλα στο νιπτήρα για να αποθηκεύσετε μόνο τη μία πετσέτα για να στεγνώσετε τα χέρια σας, οι δακτύλιοι για τις πετσέτες μπορούν επίσης να τοποθετηθούν κατά μήκος του μπάνιου, ακριβώς όπως οι ράγες, για να δημιουργήσουν ζώνες για άλλες πετσέτες – ιδανικές δίπλα σε ντους ή μπανιέρα. Επίσης αντί να στερεώνεται στον τοίχο ο δακτύλιος της πετσέτας μπορεί να στερεωθεί στο πλάι στο ντουλάπι του νιπτήρα, ιδανικό αν δεν έχετε πολύ ελεύθερο χώρο στον τοίχο.

Εκμεταλλευτείτε τις εσοχές
Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να εκμεταλλευτείτε τον χώρο μιας εσοχής τοποθετώντας ειδικά ράφια για την αποθήκευση και τοποθέτηση πετσετών και άλλων αντικειμένων μπάνιου. Ο χώρος της εσοχής μπορεί να προσθέσει ένα μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο στο μπάνιο σας, καθώς και να δημιουργήσει έναν πρακτικό χώρο αποθήκευσης.

Αποθηκεύστε τις πετσέτες σε ντουλάπια αποθήκευσης
Για έναν καθαρό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, αποθηκεύστε τις πετσέτες σας μακριά από το οπτικό πεδίο σε ντουλάπια αποθήκευσης. Αυτό θα κάνει τον χώρο του μπάνιου σας κομψό και εκλεπτυσμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον σκοπό αυτό το έπιπλο του μπάνιου ή σε μεγαλύτερους χώρους να δημιουργήσετε έναν εκτεταμένο αποθηκευτικό χώρο που είναι ιδανικός για πετσέτες και αξεσουάρ μπάνιου

Προσθέστε υφή με υφασμάτινα ή ψάθινα καλάθια
Τα υφαντά καλάθια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε υφή και φυσικό υλικό στο χώρο του μπάνιου σας – ενώ εξυπηρετούν και πρακτικό σκοπό. Απλά στοιχεία, όπως η ενσωμάτωση καλαθιών και κιβωτίων αποθήκευσης σε ψάθα και ρατάν για την αποθήκευση των πετσετών σας και άλλων αξεσουάρ μπάνιου, μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ήρεμο, χαλαρό χώρο μπάνιου.

Χρησιμοποιήστε μια εντυπωσιακή σκάλα για πετσέτες
Μια σκάλα για πετσέτες μπορεί να προσθέσει πρακτικότητα και στυλ στο χώρο του μπάνιου σας. Αποτελεί μια μοντέρνα λύση αποθήκευσης που ανακαλύπτει εκ νέου ένα κλασικό σχέδιο. Μια σκάλα για πετσέτες μπορεί να αποθηκεύσει πολλές πετσέτες, καθώς και άλλα αξεσουάρ, όπως μπουρνούζια και προϊόντα περιποίησης.

Αποθηκεύστε πετσέτες σε ραφιέρες με διακοσμητικά αντικείμενα
Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο μπάνιου πλούσιο σε χρώμα, υφή και χαρακτήρα, γιατί να μην συνδυάσετε τις ιδέες σας για την αποθήκευση πετσετών με μια μοναδική διακοσμητική ραφιέρα που να έχει οργανωθεί όμορφα με πετσέτες και αξεσουάρ. Η εμφάνιση βασικών, πρακτικών αντικειμένων όπως οι πετσέτες μαζί με προσωπικά διακοσμητικά κομμάτια δημιουργεί ένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που είναι τόσο πρακτικό όσο και ατομικό.

Τυπική αποθήκευση με γάντζους ή ράγες τοίχου
Μια προφανής επιλογή για πολλά μπάνια, οι γάντζοι μπορούν να προσφέρουν πρακτική και διακριτική αποθήκευση για τις πετσέτες σας. Ομοίως και οι ράγες αποτελούν κλασική διαχρονική επιλογή.

Δείτε και μερικές ιδέες

Follow Getlife.gr στο Google News

Γιατί πρέπει να προσθέτετε βόρακα κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο ρούχων

15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα