Έχετε μαξιλαροθήκες που δεν χρησιμοποιείτε πια; Δείτε 10 φανταστικές ιδέες ανακύκλωσης.

Όλοι μας έχουμε μαξιλαροθήκες που δεν χρησιμοποιούμε πια είτε γιατί έχουν φθαρεί, το σχέδιο έχει φύγει από τη μόδα ή απλώς αντικαθίστανται από νέα σετ σεντονιών. Μην τις πετάξετε αμέσως. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε τις φθαρμένες αλλά κυρίως εκείνες τις μαξιλαροθήκες που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Αρκεί κάποια φαντασία ή χρήσιμες ιδέες και όρεξη για να δημιουργήσετε.

Δείτε 10 φανταστικές ιδέες ανακύκλωσης παλιών μαξιλαροθηκών.

1. Κρεβάτι για κατοικίδια

Χρησιμοποιήστε μια παλιά μαξιλαροθήκη για να καλύψετε το αγαπημένο κρεβάτι του σκύλου σας ή βάλτε νέα γέμιση στην μαξιλαροθήκη για να δημιουργήσετε ένα ολοκαίνουριο κρεβάτι σκύλου. Αν χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα η μαξιλαροθήκη μπορεί εύκολα να πλυθεί για να διατηρείται το κρεβάτι πάντα καθαρό.

2. Φτιάξτε ένα παιδικό φόρεμα ή φούστα

Αν το μοτίβο της μαξιλαροθήκης είναι του γούστου σας μπορείτε πολύ εύκολα να την μετατρέψετε σε παιδικό φόρεμα ή φούστα.

3. Μαξιλάρι δαπέδου

Ράψτε πολλές μαξιλαροθήκες μαζί κατά μήκος της μακριάς άκρης και γεμίστε τις με μαξιλάρια. Τρεις ή τέσσερις μαξιλαροθήκες μετατρέπονται εύκολα σε μαξιλάρι δαπέδου, καρέκλα δαπέδου ή μικρό κρεβάτι. Είναι ιδανικό για φίλους, για ύπνο ή ακόμα και γωνιά ανάγνωσης για το παιδί.

4. Φτιάξτε μια ποδιά μαγειρικής

Μια μαξιλαροθήκη με μια όμορφη στάμπα μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε μια ποδιά που χρησιμοποιείται και απολαμβάνετε καθημερινά. Διασκεδαστικά prints και χρώματα δίνουν στην ποδιά προσωπικότητα. Χρησιμοποιήστε συμπληρωματικά υφάσματα για να προσθέσετε μια τσέπη ή κορδόνια στις ποδιές για μια πρόσθετη πινελιά προσωπικού στυλ.

5. Τσάντα για τα άπλυτα

Οι μαξιλαροθήκες έχουν καλό μέγεθος για μια τσάντα απλύτων. Περάστε απλά ένα κορδόνι δεσίματος στο πάνω μέρος. Μια τσάντα πλυντηρίου σε μέγεθος μαξιλαροθήκης λειτουργεί καλά για ταξίδια ή για το παιδικό δωμάτιο. Επιπλέον, είναι εύκολο να πλυθεί αν λερωθεί.

6. Ξεσκονόπανο

Κόψτε τις παλιές φθαρμένες μαξιλαροθήκες σας σε τμήματα για να φτιάξετε πολλά υπέροχα πανάκια ιδανικά για ξεσκόνισμα.

7. Θήκη για σεντόνια

Μια μαξιλαροθήκη μπορεί εύκολα να χωρέσει ένα καλά διπλωμένο σετ σεντονιών. Τα διατηρεί καθαρά και διευκολύνει τη στοίβαξη στη ντουλάπα. Επίσης μπορεί να γίνει κάλυμμα που θα πρστατέψει τα πολύτιμα κεντήματα και τραπεζομάντηλά σας.

8. Τσάντα μεταφοράς

Για άλλη μια φορά, το σχήμα μιας μαξιλαροθήκης και οι υπάρχουσες ραφές λειτουργούν υπέρ αυτής της ανανέωσης. Κόψτε τη μαξιλαροθήκη στο σωστό ύψος και προσθέστε κορδέλες ή φτιάξτε χερούλια για τις λαβές.

9. Κάλυμμα καρέκλας

Μερικές ασορτί ή συμπληρωματικές μαξιλαροθήκες μπορούν να μεταμορφώσουν και να προστατεύσουν μια καρέκλα τραπεζαρίας. Οι μαξιλαροθήκες μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τις περισσότερες καρέκλες τραπεζαρίας. Δέστε μια κορδέλα γύρω από τη θήκη για να τη στερεώσετε και η μαξιλαροθήκη γίνεται μέρος του σχεδιασμού της τραπεζαρίας.

10. Αποθήκευση εύθραυστων

Εάν οι μαξιλαροθήκες σας δεν είναι σε αρκετά καλή κατάσταση γιατί να μην ταιςχρησιμοποιήσετε ως υλικό συσκευασίας; Τα καλά πιάτα, τα οικογενειακά κειμήλια και άλλα εύθραυστα αντικείμενα τυλιγμένα στο ύφασμα της μαξιλαροθήκης παραμένουν ασφαλέστερα κατά την αποθήκευση ή την μεταφορά τους.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από κραγιόν

25 πανέμορφες λύσεις αποθήκευσης παπουτσιών