Κάντε τα τζάμια σας να αστράφτουν με αυτή την μέθοδο

Μερικές φορές, μπορείτε να μπείτε σε ένα δωμάτιο και να το βρείτε καθαρό, τακτοποιημένο και ίσως ακόμη και αρωματισμένο – αλλά αν τα τζάμια του παραθύρου είναι βρώμικα, σας χαλάει το συνολικό αποτέλεσμα. Ένα δωμάτιο με καθαρά παράθυρα δίνει αμέσως μεγαλύτερη αίσθηση καθαριότητας.

Είτε πρόκειται για πιτσιλιές που άφησε η βροχή, είτε για ατμοσφαιρική βρωμιά και σκόνη, είτε για υπολείμματα που άφησε ο τελευταίος καθαρισμός, συχνά θέλουμε να καθαρίσουμε τα παράθυρά μας. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε το απαραίτητο υγρό καθαρισμού τζαμιών; Μην ανησυχείτε – είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε:
Κουβά ή μια λεκάνη
2 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων.
Άφθονο ζεστό νερό (τουλάχιστον δύο λίτρα).
Λαμπρυντικό για το πλυντήριο πιάτων (μία κουταλιά της σούπας).
Ένα ή δύο μαλακά πανιά με μικροϊνες

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά στο μπολ. Βρέξτε ένα πανί με λίγο νερό, χωρίς να το στύψετε πολύ. Περάστε το πάνω από το τζάμι να ξεπλυθεί η πολλή βρωμιά, ειδικά τις εξωτερικές άκρες. Εναλλακτικά, για εξωτερικά παράθυρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό από το λάστιχο του μπαλκονιού ή του κήπου.

Πάρτε ένα από τα άλλα πανιά (ή το σφουγγαράκι από το ειδικό εργαλείο για τα τζάμια) βουτήξτε το στο μπολ με το καθαριστικό μείγμα, και καθαρίστε το τζάμι. Φροντίστε να κάνετε όλες τις γωνίες σωστά.

Ξεπλύνετε με νερό (με το λάστιχο ή με πανί βουτηγμένο σε καθαρό νερό, ανάλογα με την περίπτωση). Αφήστε το τζάμι να στεγνώσει στον αέρα ή σκουπίστε το με καθαρό πανί ή με το ειδικό εργαλείο αν έχετε.

Το λαμπρυντικό δεν είναι απαραίτητο ωστόσο είναι μια χρήσιμη προσθήκη που θα κάνει τα τζάμια σας να γυαλίσουν.

Follow Getlife.gr στο Google News

Animal print: δες πως να το φορέσεις για εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Σκουριασμένα αντικείμενα; Όχι πια, αν ακολουθήσετε αυτούς τους τρόπους