Σκουριασμένα αντικείμενα; Όχι πια, αν ακολουθήσετε αυτούς τους τρόπους

Χρειάζεται να αφαιρέσετε τη σκουριά από τις σιδερένιες επιφάνειες; Δοκιμάστε αυτές τις τέσσερις, αλάνθαστες συμβουλές και πολύ sύντομα, τα σιδερένια εξαρτήματά σας θα είναι καινούργια!

1. Αλουμινόχαρτο

Αυτή η μέθοδος είναι τόσο απλή όσο και αποτελεσματική: κόψτε λωρίδες από αλουμινόχαρτο και φτιάξτε μπάλες διαμέτρου περίπου 3 cm. Μουλιάστε τα σε νερό για 1 λεπτό και μετά χρησιμοποιήστε τα για να τρίψετε τα σκουριασμένα σημεία. Θα δείτε τη σκουριά να εξαφανίζεται ως δια μαγείας! Στεγνώστε με ένα πανί και το αντικείμενο σας θα είναι σαν καινούργιο!

2. Λεμόνι

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως με μαχαίρια: χάρη στην οξύτητα ενός λεμονιού, οι λεκέδες σκουριάς μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν. Για να καθαρίσετε μικρά αντικείμενα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Για μεγαλύτερες επιφάνειες, προχωρήστε ως εξής: ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα δοχείο και προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια που πρόκειται να επεξεργαστείτε, αφήνοντάς το να δράσει για 1 ή 2 ώρες, ανάλογα με το βαθμό σκουριάς. Τρίψτε ελαφρά για να αφαιρέσετε τη σκουριά με μια οδοντόβουρτσα ή ένα τραχύ σφουγγάρι.

3. Αναψυκτικό τύπου Κόλα

Αυτή η μέθοδος είναι επίσης πολύ καλή για τον καθαρισμό μικρών αντικειμένων – απλώς βουτήξτε τα στην κόλα. Για μεγαλύτερα αντικείμενα, εφαρμόστε την κόλα στην επιφάνεια που πρόκειται να επεξεργαστείτε με ένα πινέλο, αφήστε τη να δράσει για 2 έως 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε τη σκουριά με βρεγμένο γυαλόχαρτο. Στεγνώστε και το προϊόν σας θα είναι ξανά έτοιμο για χρήση.

4. Μαγειρική σόδα

Η τελευταία συμβουλή περιλαμβάνει τη χρήση μαγειρικής σόδας. Επίσης πολύ χρήσιμη για τα μαγειρικά σκεύη λόγω της μη τοξικότητάς της, μην ξεχνάτε πως η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα στοιχεία στο σπίτι. Για να αφαιρέσετε τη σκουριά προχωρήστε ως εξής: ρίξτε 3 ή 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα δοχείο, προσθέστε 1/4 λίτρου νερού και με ένα πινέλο απλώστε την πάστα στην επιφάνεια που πρόκειται να επεξεργαστείτε. Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και μετά τρίψτε το αντικείμενο με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Κάντε τα τζάμια σας να αστράφτουν με αυτή την μέθοδο

27 ιδέες για τις πιο χαλαρωτικές κρεβατοκάμαρες σε παστέλ