Πώς να επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των ρούχων

Ξεθωριασμένα ρούχα; Συμβαίνει σε όλους. Είναι εκείνη η απογοητευτική στιγμή που το αγαπημένο σας τζιν ή μπλουζάκι χάνουν τη λάμψη τους, και εσείς νιώθετε ότι έχετε κολλήσει σε έναν ατελείωτο κύκλο αντικατάστασης των ρούχων που αγαπάτε περισσότερο. Αλλά εδώ είναι τα καλά νέα: Η λύση για να διορθώσετε τα ξεθωριασμένα ρούχα σας και να επαναφέρετε την γκαρνταρόμπα σας στην παλιά της αίγλη είναι ευκολότερη από ότι νομίζετε.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα ρούχα σας και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα. Εάν τα ρούχα σας έχουν ήδη ξεθωριάσει, υπάρχουν επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε τα ρούχα να φαίνονται ξανά καινούργια και έχουμε όλες τις λεπτομέρειες εδώ για εσάς.

Ίσως χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό ή όντως κάτι συμβαίνει με το πλυντήριό σας. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές για το πώς να μην ξεθωριάσουν τα ρούχα και πολλά άλλα.

Τι προκαλεί το ξεθώριασμα στα ρούχα;

Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το στεγνωτήριο, για το ξεθώριασμα των ρούχων σας μπορεί στην πραγματικότητα να φταίει το στεγνωτήριο. Το πλυντήριο χρειάζεται τακτικό καθαρισμό για να δουλεύει σωστά. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικές ποσότητες απορρυπαντικού και μαλακτικού. Χρησιμοποιήστε τους σωστούς κύκλους για τα ρούχα σας και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται εδώ για το πώς να επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα.

Πώς να επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα

Για τα ρούχα που ξεθωριάζουν υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Για να φωτίσετε τα χρωματιστά χρώματα ή να επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα, δοκιμάστε αυτές τις λύσεις DIY.

Αλάτι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι για να φωτίσετε τα ρούχα. Τα ρούχα σας μπορεί να έχουν ξεθωριάσει λόγω του απορρυπαντικού που αφήνει υπολείμματα που δεν μπορείτε να δείτε. Δοκιμάστε να προσθέσετε περίπου ½ φλιτζάνι αλάτι (150 γρ.) στο πλυντήριό σας πριν βάλετε τα ρούχα σας. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα τα ρούχα και θέστε το πλυντήριό σας σε λειτουργία χωρίς απορρυπαντικό. Το αλάτι είναι επίσης ένα αποτελεσματικό καθαριστικό λεκέδων, ειδικά σε λεκέδες από αίμα, ωίδιο και ιδρώτα.

Μαγειρική σόδα
Εάν τα λευκά σας χρειάζονται ανανέωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ή υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) για να τα κάνετε ξανά λευκά. Μετρήστε είτε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα ή 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο, βάλτε το στο πλυντήριο μαζί με τα λευκά και προσθέστε απορρυπαντικό ως συνήθως για τον κύκλο πλύσης σας.

Λευκό ξύδι
Μια ακόμη μέθοδος για το πώς να φωτίσετε τα χρωματιστά ρούχα είναι να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού που προκαλούν ξεθώριασμα. Απλά βάλτε ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι στη θήκη του μαλακτικού.

Συμβουλές για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των ρούχων

Αν είστε προσεκτικοί στις διαδικασίες πλύσης σας μπορείτε να αποτρέψετε το ξεθώριασμα εξαρχής.

1. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στις ετικέτες σας. Αυτές οι οδηγίες υπάρχουν για κάποιο λόγο!

2. Διαχωρίσετε τα ρούχα σας σε ομάδες χρωμάτων. Πλύνετε τα λευκά, τα σκούρα και τα χρωματιστά σας ξεχωριστά. Χρησιμοποιήστε τα ειδικά απορρυπαντικά για σκούρα ρούχα.

3. Γυρίστε τα ρούχα σας μέσα έξω για να μειώσετε την πιθανότητα τα υπολείμματα απορρυπαντικού να ξεθωριάσουν τα χρώματα και να μειώσετε τη σκληρότητα του κύκλου πλύσης στο εξωτερικό των ρούχων σας.

4. Πλύνετε τα χρωματιστά σας σε κρύο νερό και όχι ζεστό ή χλιαρό.

5. Αποφύγετε τη χρήση του στεγνωτηρίου όταν είναι δυνατόν και στεγνώστε τα ρούχα σας στον αέρα

6. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό υφασμάτων ή μαλακτικό για να ενισχύσετε τα χρώματα και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μήπως το πλυντήριό σας μυρίζει άσχημα; Πώς να αποτρέψετε τις δυσάρεστες μυρωδιές

Καφές, φύλλα δάφνης και μαγειρική σόδα. Πώς να βάψετε με φυσικό τρόπο τα σκούρα ρούχα σας.